Stvarno, kakve gluposti...

Niti sam ja ista ohakirao (po milionti puta: nisam iz tehnickih znanosti... i daj vise promijenite pricu, preskace vam ploca i dosadni ste sa time), niti sam ja dao ista u javnost (a nije ni Sandali), niti to ima ikakve veze sa mnom (sve sto sam htio jesu informacije, kakav je red, nacin i obicaj, kad je vec "vani"), ali je nekome trebalo zrtveno janje da skine sa sebe [i onoga sto (ne)cini] povecu paznju...

Kaj god!
I da, fala bogu, ima nas puno u hobiju koji ne dijelimo to stanoviste ("mi" i "oni"), od hakera i pisaca do korisnika! Nisu ta dvojica (vise) bas neki uzor, decki! Uzor su oni koji to sto fino napisu onda daju svima na upotrebu!!! TO SU NAJBOLJI MOMCI ZA UZOR U HOBIJU!!! Mozda ponekad ne i tehnicki najbolji, ali svakako da biste bez takvih imali k.... Pa sad malo da se zamislite koga da opanjkavate, a koga da uzdizete u nebesa... Od Rusa do ex-Jugovica i Spanjolaca, preko Skandinavaca i Portugalaca, Saudijaca i svih ostalih, a ima ih, fala bogu dovoljno egalitaristicki nastrojenih da bi ovi koji misle da ako se oni i njihovi slicnomisljenici "naljute" da nista necemo gledati - stvarno trebali propasti u zemlju od srama i arogancije!!!!

TU SE MALO ZAMISLITE!!!
Niti su oni ista ohakirali sami, niti su dosli do svog tog znanja sami, niti su andjeli da bi sad od nekoga mogli traziti ista od onoga sto traze. Kao sto su oni nagazili druge (za pare!), tako su sad njih nagazili (ne za pare!!! PAZI RAZLIKU!!!) i sta sad?!?
Najednom ce oni biti arbitri sta moze u javnost, a sta ne... Narocito ako neki ljudi dizu pare po Italiji i kojekuda - od samih pisaca GBoxa nadalje - e, onda treba ohakirani SW i info u javnost, pa onda ako korisnici nece da uce ili nemaju vremena i sl. nemam nista protiv da naprave lovu od takvih! Ali ovo je prvenstveno hobi i razmjena znanja je osnova sa koje oni sami rade!
Priroda, pak, znanja jest da povezuje, a ne da iskljucuje! Kao i u znanosti, makar je netko prvi do necega dosao, tako i ovdje - na osnovu znanja koji oni nisu isisali iz malog prsta nego najvecim dijelom (ako ne i sve?) dobili na tacni (da, bas tako!!! dobili na tacni, bez obzira na ulozeni trud da to sve razumiju!!!), e sad ce oni nekome reci "ne daj nista nikome osim onima kojima mi damo"... Pazi, molim te...

Elitisti svih zemalja propadnite u zemlju od nezrelosti i stida!!! Kakva arogancija!!
Mogu pokusati, njihova stvar, ali kad ih nadju i ohakiraju red bi bio da ne cmizdre - oni to drugima rade, jebo ga bog!!! A o licemjerju i necu vise...

Ono o cemu se ovdje razgovara jesu razliciti INTERESI raznih strana u prijeporu i o njima treba racionalno i otvoreno razgovarati! Ako se pisci GBoxa fino "snadju" i zarade kintu na tom trzistu - svaka im cast, nemam nista protiv - ali tek nakon sto hobisticki korisnici imaju izbor!!! Ponavljam, znanje kojim su oni to napisali nije njihovo, a to sto su presli u cistu komercijalu je njihova stvar! Neka im zarade od toga, ima PUNO LJUDI KOJI ILI NECE ILI NE MOGU DA UCE (svejedno zbog cega, inteligencija ili nemanje vremena, dakle potencijalnih kupaca koliko hoces!!!), ali neka biti pohlepan, ne htjeti vratiti nazad to sto su napisali odakle je to i poteklo i njima doslo u tolikim kolicinama, te se pokusati postaviti za nekakvog suca i arbitra, te "rukovodioca"... Ne, hvala!!

Dosta vise toga!!
A ono "Robin Hood" i sl. - pa hvala lijepa!

Principi sa kojih mnogi drugi fini hakeri i pisci nasih fileova rade mnogo su bolji i zdraviji od ovih iskljucivih elitistickih nesuvislosti o kojima je ovdje rijec i ja cu i dalje nastojati oko tih!!! Zamislite perverziju: ideja CS-a je tu da se to sve svima OTVORI, a oni bi u principu da ZATVARAJU... I sad, nek' smo svi mi idioti i kus... Pa, nece ici, dok je god pristojnih ljudi na kugli zemaljskoj!!!
Inace, prijepor je puno dublji od par fileova ili sat tv hobija, on ide do same srzi bitno razlicitih svjetonazora/filozofija koje su oprecne i ideoloski i politicki i eticki, te aksioloski i da bi se o njima raspravljalo ne mora se biti tehnicki potkovan. Tek treba propratiti RAZLICITE INTERESE, te KAKO SE FORMIRAJU U RAZLICITE IDEOLOGIJE/SVJETONAZORE/POLITICKE POKRETE/PARTIJE, pa i REZIME etc.
BITNO: u ovoj raspri treba razlikovati opcu javnost (upotreba nekog SW, tehnologije etc.) od znanstvene ili neke druge javnosti za koju treba biti kvalificiran (istrazivanje ili razvoj nekoga polja znanosti ili tehnologije) i to se ovdje stalno pokusava podmetati, a ta zamjena teze moze proci samo nemustima...
Kao sto ja Tagani i Strshu ne mogu nista reci u smislu kako da se obradjuje neka nano komanda, tako oni meni ne mogu zabraniti da govorim o etickim aspektima upotrebe nekog SW ili razmjeni istog!!
Svaki je takav pokusaj osudjen na propast od samoga pocetka! Ne zaboravite da su upravo internetom i sl. oni i dosli u posjed znanja kojim sada raspolazu. Dakle, sad ce oni zaustaviti isti taj alat kojim su se tako lijepo okoristili? Svasta!
O daljnjoj raspravi na temu u ISTINSKI DEMOKRATSKOM DUHU vidite dalje na Satdudez i sl. forumima, da bi se naucili LEGITIMNOSTI PLURALITETA STANOVISTA NA BILO KOJU TEMU!!! JEDNOUMLJA MI JE VISE PUN K...., a iskreno trebalo bi i vama, ako se samo malo zamislite...
Tko ce zaustaviti internet?!?

Ehhhhh...