ljudi, nervirate me :D i delphi me nervira, i baze me nerviraju, i sam sebe nerviram...
naime, programiram u php-u mnogo krace nego u delphiju, ali sam rad sa MySQL-om u php-u shvatio samo tako...
zelim da naucim baze u delphi-ju, ali mi NIKAKO ne ide... imam i knjigu "Delphi / Kylix - programiranje baza podataka", ali jednostavno ne kapiram nista... treba postaviti mali milion vcl kontrola na formu da bi pristupio bazi... te query, te tabelu, te ovo, te ono... mis'im...
pomozite mi, molim vas!! najvise bih voleo da naucim nesto gde mogu koristiti SQL sintaksu, ali ono.... mozda je bolje da naucim ono sto svi vi koristite
i jos ovo vas molim: nemojte me slati na neke šklj stranice sa tutorijalima... jer sam to vec citao, i ne mogu da skapiram... nego, da li neko, (a)ko ima vremena, moze da mi napravi 3-4 aplikacije (ili da postuje code), jedna za upis u bazu, jedna za citanje iz baze, jedna za izmenu podataka u bazi, jednu za... neka smisli :)
evo, to posle mozete postaviti kao top temu... cisto da vas ljudi vise ne smaraju...
p.s. koristim delphi 6, a ako budem uskoro prelazio na neki novi, to ce biti d2005 (architect)
[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]

baze, poslednji put
Re: baze, poslednji put