Zdravo ljudi.
Moj problem je sledeći: Na formi za unos postoji nekoliko txt polja koji su mahom required, s obzirom da su polja za koja su ta polja bound-ovana, takođe required.
Ovo je napravljeno zbog kontrolisanog unosa podataka, integriteta baze itd. Međutim, da li je moguće izbegnuti dosadnu poruku (ili je bar izmeniti), kada korisnik unese podatke u neke od tih polja (dakle, ne unese podatke u sva polja koja su required tj. nema dovoljno podataka da se snimi ceo record), a korisnik pokuša da zatvori formu za unos; tada Access izbacuje poruku:
The field txtPolje cannot contain a null value because the Required property for this field is set to true.
Enter a value in this field.
...što je sasvim regularna poruka, međutim s obzirom da mi se ovo vrlo često dešava i iritira korisnike u (lagodnom
You can't save record at this time.
MS Access may have encouraged an error while trying to save a record.
If you close this object now, the data changes may be lost.
Do you want to close the database object anyway?
...sa Yes i No dugmićima. Naravno i ova poruka je "normalna", tj. kaže lepo da korisnik ne bi trebao da zatvara formu, pre nego što je uneo kompletan rekord. Naravno, i ja bih ovu poruku da izostavim već da mi se odmah zatvori forma. Probao sam da na onClose i onUnload evente stavim hendlere, međutim poruka mi se javlja pre tih hendlera tako da su oni neupotrebljivi. Verovatno bi, u slučaju druge poruke pomogao neki doCmd.setWarnings False, ali ne znam ni njega gde da stavim??
Pozdrav, svaka pomoć je dobrodošla!
(c) Alan ford

Gde staviti Error Handler da bih "ulovio" sledeću grešku??