Režim koji ja koristim a i viđao sam ga dosta usput je metod kumulativnih update-a.
Update nosi u sebi sve executable promene od verzije 1.0 (recimo da je to prva) na ovamo i sve pojedinačne update skripte za sve verzije update-a koje su puštene "u divljinu". Npr, neka si imao verziju 1.0 i tri update-a na verzije 1.1, 1.2 i 1.3. Svaki od tih update-a ima skriptu "Sx" koja upgraduje prethodnu verziju na svoju:
Code:
S1 S2 S3
v1.0 ---> v1.1 ---> v1.2 ---> v1.3
Dakle update za v1.3 će u sebi imati sve promenjene bin fajlove koji su bili promenjeni od v1.0 na ovamo i ove tri skripte.
Koju god da je verziju korisnik imao zameniš sve bin fajlove, a što se tiče SQL-a:
Ako je korisnik imao verziju 1.0, pustićeš redom S1, S2, S3; ako je imao verziju 1.1 pustićeš samo S2 i S3.
Nadam se da nisam bio previše konfuzan.

Ako se ne varam i sam Service pack za MSSQL radi na ovom principu.
▪ "Why isn't my wireless mouse connected to the computer?" - 2008 Dumbest Technical Support Question award
▪ The word 'politics' is derived from the word 'poly', meaning 'many', and the word 'ticks', meaning 'blood sucking parasites' - Larry Hardiman
▪ If the good guy gets the girl, it's rated PG; if the bad guy gets the girl, it's rated R; and if everybody gets the girl, it's rated X