Interesujeme me od kog do kog satelita se najvise moze doci .
Ja sam iskenirao sve satelite od satelita Türksat 1C (2A) Eurasiasat 1 = 42 East
pa do satelita Atlantic Bird 3 = 5 West . Ali sa antenom od 1,2 m i LNB-om od 0,7 Db-a . Antena je po mom misljenju dovoljno velika , ali je LNB i previse slab .
Na jednom forumu je bila slicna rasprava , gde je jedan tip rekao da je uspeo da stigne i do nekih Americkih stelita .
Interesuje me koliko je ovo tacno , i ukoliko je ovaj tip preterao interesuje me od kog do kog satelita se najvise moze doci posto planiram da kupim antenu sa precnikom od preko 2 metara , i LNB-om od 0,3 db-a .
Sa 2.05 antenom i 0.3 konvertor - od 75E do 45W, mada to i nema neke veze sa velicinom antene... jaci je signal, ali nemoguce je ici vise na zapad, antena bi gledala u zemlju..
Lappy: Sa 2.05 antenom i 0.3 konvertor - od 75E do 45W, mada to i nema neke veze sa velicinom antene... jaci je signal, ali nemoguce je ici vise na zapad, antena bi gledala u zemlju..
Da znas da nisam uzeo u obzir tu cinjenicu . Ali ima logike . Hvala ti !!!
pa i na 45w gleda u zamlju mislim da je limit nesto veci na W ali 2-3 stepena max a generalno i iza 30W nema sta posteno da se gleda jer su to uglavnom americki beamovi nesto malo feed-ova vrlo retko i uglavnom c-band. na jednom od panamsatova je svojevremeno radio mexicki galavision analogno.