Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DA LI JE OVO ONO STO TRAZIMO? BEOGRADSKI COLLAGE OF COMPUTER SCIENCE

[es] :: Vodič za učenje :: Obrazovne institucije :: DA LI JE OVO ONO STO TRAZIMO? BEOGRADSKI COLLAGE OF COMPUTER SCIENCE

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 17972 | Odgovora: 246 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Vic
Beograd

Član broj: 16118
*.dedinje.co.yu.

icon Re: Beogradski koledž računarskih nauka08.11.2005. u 12:18
Pa pazi, ako BCCS dobije status visoko-skolske ustanove, onda je to super. Jedino sto njima nesto bas sporo ide, dok masa drugih fakulteta dobijaju odobrenja bez problema. U svakom slucaju pozdravljam zelju svakoga ko zeli da uci.
ERROR
08.11.2005. u 12:18 

Leso
Bgd

Član broj: 61478
195.252.90.*

icon Re: Beogradski koledž računarskih nauka08.11.2005. u 15:37
Pa ja se nadam da ce uskoro dobiti status akademije.Mada ja sad sebi postavljam pitanje,sta je starije kokoska ili jaje.Da li treba prvo da im odobre pa da ovi uvedu 3. godinu,ili obrnuto.Nisam pametan.
Kako je na FIT-u? Kakve su im laboratorije?
08.11.2005. u 15:37 

Vic
Beograd

Član broj: 16118
*.dedinje.co.yu.

icon Re: Beogradski koledž računarskih nauka10.11.2005. u 07:40
Idi na njihov sajt www.fit.edu.yu i vidi sta te zanima. Posto sam ja upisao DL varijantu prostorije mi nisu bitne. Mada fino izgleda. Sto se kokoske i jajeta tice, mislim da bi prvo trebalo BCCS da preda plan i program sa 3 godine studija, pa onda da im ministarstvo odobri registraciju, mada stvarno nisam kompetentan, mozda je i obrnuto. Nagazi malo ove u BCCS-u da ti daju prave informacije. Kao sto rekoh, mene su ubedjivali da ce u junu dobiti status fakulteta, ali eto.. nista od toga.
ERROR
10.11.2005. u 07:40 

su27killeryu

Član broj: 50706
*.crnagora.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu07.02.2006. u 18:15
Mislim da mu to i nije tolika mana sto ce biti tezi.
07.02.2006. u 18:15 

ljube
Ljubiša Knežević
Banjaluka

Član broj: 22429
*.broadband.blic.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu03.03.2006. u 22:17
Kvalitet predavanja je odlican kao i sistem slusanja nastave preko interneta (Oracle E.Learnning).

Organizovana je i nagradna igra sa ucenike 4 razreda srednjih skola (mislim da je i neka od nagrada stipendija na FIT-u) Vise informacija za one koje zanima:
[url]http://server1.fit-elearning.com/ilearn/fit/FITeMaster/index.htm[/url]

Posebno mi se dopao nacin na koji je predstavljen programski jezik Java u okviru predmeta Objektno Orijentisano Programiranje.

03.03.2006. u 22:17 

mr.dzoni
Nikola Markovic
BGD

Član broj: 61520
*.ETF.BG.AC.YU.

icon Re: FIT i učenje na daljinu22.03.2006. u 16:24
Pozdrav,

I mene jako zanima ova tema...

Interesuje me da li i dalje vazi ona prica sa nemackom diplomom, ili je to bila samo fora, posto se to vise ne pominje na sajtu, jos me interesuje kom univerzitetu pripada FIT i zasto (verovatno buduci) kolega Vic misli da ce ici teze... ??

I jos me interesuje... :) Da li se dobije zvanicna diploma posle toga ili sta... Kako ide to sa mastersom?...

Hvala unapred!

Poz,
Dzoni
22.03.2006. u 16:24 

shake
Podgorica

Član broj: 22889
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: FIT i učenje na daljinu22.03.2006. u 23:33
Mene samo interesuje nastavni kadar koji je na tom fakultetu... Jesu li to profesori sa drugih fakulteta, ili uopšte nijesu profesori, već dipl.inž. kao na BCCS-u?
22.03.2006. u 23:33 

ljube
Ljubiša Knežević
Banjaluka

*.broadband.blic.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu23.03.2006. u 06:47
Uglavnom su to profesori sa drugih fakulteta (Mašinski fakultetet -Niš, Vojno tehnička akademija, Mašinski fakultet Beograd ) ili su neki ugledni stručnjaci iz renomiranih ustanova (poput Institut Mihajlo Pupin, Zastava)
U svakom slučaju svi profesori su doktorirali, čak i većina asistenta ima magisterij. Ovo je i uslov da bi fakultet mogao biti upisan u sudski registar i izdati validnu diplomu.

Prilikom otvaranja FIT-a bila je postavljena prezentacija u PowerPointu u kojoj je bilo rečeno par riječi o svakom profesoru kao i planu i programu fakulteta.
Pokušaj pronaći na sajtu fakulteta.

Što se tiče nemačke diplome, to ni meni nije baš najjasnije. Link još uvijek postoji http://www.fit.edu.yu/sitegenius_old/topic.php?id=309
Obirom da u okviru Steinbeis univerziteta radi 40 instituta, pretpostavljam da se FIT vodi kao neki dio Steinbeis univerziteta. Vjerovatno će oni kotrolisati da li se nastava radi prema svjetskom programu.

Ja se bavim programiranjem već 7-8 godina i mislim da imam i solidno poznvanje iz ove oblasti. Na osnovu gradiva viđenog na 1 i 2 semestru, mislim da se na FIT-u zaista može naučiti programiranje kao i opšta računarska kultura. Mislim da im je cilj da naprave stručnjake koji su odmah po završetku fakulteta spremni za rad u nekim IT firmama (zapadni sistem).
Meni gradivo nije teško (čak mogu reći da je interesantno) ali zahtijeva dosta angažovanja na vježbama.

23.03.2006. u 06:47 

mr.dzoni
Nikola Markovic
BGD

Član broj: 61520
*.yubc.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu23.03.2006. u 18:32
Hvala na opsirnom odgovoru!

Par informacija o diplomi? Kako se kotiras posle? :)

Poz
23.03.2006. u 18:32 

obucina
Beograd

Član broj: 38191
213.244.197.*

icon Re: FIT i učenje na daljinu23.03.2006. u 18:54
Citat:
shake: Mene samo interesuje nastavni kadar koji je na tom fakultetu... Jesu li to profesori sa drugih fakulteta, ili uopšte nijesu profesori, već dipl.inž. kao na BCCS-u?

Profesori na fakultetu mogu da budu SAMO i SAMO doktori nauka, nikakvi inzenjeri, magistri i sta ti ja znam.
Ponovicu poruku koju sam nedavno poslao na "Art of programming" (tema ne treba ni da bude tamo, vec ovde),
a tice se BCCS-a. Ne ustrucavam se da kazem da se ova KOMPANIJA bavi prevarom i svojim nacinom reklamiranja OBMANJUJE ljude.

// *****
Jedna jako važna napomena:

Belgrade College of Computer Sciences nije fakultet niti viša škola. Ime vas može obmanuti i treba da znate da Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje kategoriju "koledž". Mi imamo samo fakultete i više škole.
BCCS je najobičnija škola računarstva (šifra delatnosti: 120190.02 80420.01 ostalo obrazovanje), koja daje neki (možda) malo jači sertifikat, ali ne i stepen više ili visoke stručne spreme. Šifre delatnosti visokog obrazovanja su iz grupe 803.

Opis šifre delatnosti 80420 je sledeći:

Obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje na drugom mestu nepomenuto
Ova delatnost obuhvata:
- obrazovanje odraslih, odnosno obrazovanje stanovništva van sistema
redovnog školskog i univerzitetskog obrazovanja u dnevnim ili
večernjim razredima u školama ili u posebnim ustanovama za odrasle
- sve vrste obuke koja se izvodi putem radio-televizijske mreže ili
dopisnim putem
- obrazovanje koje nije definisano prema stepenima obrazovanja

Posebno se navodi:
Ova delatnost ne obuhvata:
- više i visoko obrazovanje, koje se svrstava u granu 803
- obuku iz oblasti igara i sporta, koja se svrstava u podgrupu 92620
- škole za ples, koje se svrstavaju u podgrupu 92340

Dodatno:

1. Da bi nešto bilo fakultet ili viša škola, mora dobiti dozvolu od Ministatstva prosvete. Na stranici ministarstva se može naći spisak škola i fakulteta koji imaju dozvolu za rad. BCCS nije tamo.

2. Ako je nešto fakultet ili viša škola, onda to nešto radi po Zakonu o visokom obrazovanju. Ovaj Koledž upisuje "studente" u aprilskom roku. Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje aprilski upisni rok. Postoje junski i septembarski.

3. Obratiti pažnju na tekst sa njihove stranice:
Nakon odslušanih predavanja po planu studija i položenih svih ispita predvidjenih za odredjena zanimanja i odobrenog završnog projekta dobija se sertifikat BCCS-a za odredjena zanimanja na srpskom i engleskom jeziku.

PAZI - SERTIFIKAT, NE DIPLOMU. BCCS ne daje stručnu spremu.

Moram reći da mi se čini da upotrebom terminologije karakteristične za visokoobrazovne ustanove (studenti, semestar, nastavno veće, profesori, nauka), ova kompanija svesno pokušava da obmane ljude i predstavi se u nekom drugom svetlu.

OBAVEZNO SKRENITE PAŽNJU NA OVO nekome ko želi da upiše ovu "školu". Bilo bi zaista tragično da neko da gomilu novca i završi ovo da bi na kraju saznao da nije u pitanju visokoobrazovna ustanova.
// *****
23.03.2006. u 18:54 

BluesRocker

Član broj: 20536
*.dialup.neobee.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu23.03.2006. u 19:49
Ja mislim da se ovde kod nas malo preteruje sa davanjem značaja diplomama i titulama kao takvim, više bi trebalo obratiti pažnju na znanje koje se stiče, jer bolje je imati znanje a nemati titulu nego obrnuto. Po meni titula ima smisla samo ako je garancija kvaliteta.
U slučaju pomenutog koledža, mislim da je manje važno što ne daje zvaničnu potvrdu da je u pitanju visokoškolska ustanova od toga da ne daje nikakvu garanciju da je diplomac te ustanove sposoban da radi posao za koji se predstavlja da jeste.
Romanes Eunt Domus
23.03.2006. u 19:49 

shake
Podgorica

Član broj: 22889
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: FIT i učenje na daljinu23.03.2006. u 20:29
Haha, pa uzalud meni znanje kad neće ni da me pogledaju bez diplome. Nego biraju one sa diplomom, pa onda tek prave uži izbor koliko ko šta zna. Barem je tako u ozbiljnijim firmama. Ipak se ne ide na fax bezveze. A ti ne možeš iz programiranja imati sve 10 na fakultetu, a da ne znaš ništa nakon toga pa ne znam da si kakav mentol . Ja ne kažem da se ništa ne nauči na BCCS-u. Ti ćeš nešto naučiti i ako sam učiš bez ijedne škole u pozadini, to je logično.
Sem toga zašto bi neko plaćao toliko za BCCS sertifikat, kad može polagati napr. za Microsoftov i naučiti u kraćem roku i imati priznat sertifikat.

obucina, ja nijesam zalazila toliko u politiku i pravni sistem BCCS-a. Ali vidim ti si se time zanimao :P. Sada si me zbunio, pa zar nijesu dobili dozvolu od strane Ministarstva? Gotovo da sam sigurna da je negdje u oktobru bio na njihovom sajtu „highlight” naslov tipa „BCCS dobio dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvjete i nauke”. Čak mislim i da mi je mejlom stigla informacija u vezi sa tim. Sad ne mogu to nigdje da nađem...

Znam kad sam se raspitivila o BCCS-u da mi niko od studenata nikada nije rekao da je bilo ko od predavača profesor, doktor, ili šta ti znam već. Zato pitam, kako i šta? Haha, au, a kakav su mi katalog tek poslali... Rekao bi čovjek da nema boljeg koledža (kako ovo djeluje otmeno čuš koledž...).
Sa sajta...
Citat:
U skladu sa osnovnim ciljevima koji se odnose na kvalitetnu nastavu, ljubazan odnos prema studentima i permanentno unapređenje kvaliteta studija, izabrali smo uspešan tim stručnjaka iz oblasti računarskih nauka i menadžmenta.

Njihovo iskustvo, profesionalni rejting i lične osobine su osnove na kojima BCCS gradi svoj uspeh.

Predavači na BCCS-u su doktori nauka, magistri i inženjeri, koji su dosadašnjim radom i rezultatima dokazali umeće da svoje dragoceno znanje i iskustvo prenesu drugima.

U toku studija, na našem koledžu, organizovali smo gostovanja poznatih predavača sa ostalih obrazovnih ustanova.

ljube, zahvaljujem na odgovoru. Drago mi je da nije i na FIT-u kao na BCCS-u.
Na kraju, ipak nijesam pogriješila što sam upisala RAF . Barem nijesam morala da izigravam detektiva.
Ne znam zašto se plaše (u ovom slučaju FIT i BCCS) da stave na sajtu taj nastavni kadar, da svi vidimo te čuvene doktore nauka...

Koga sam god pitala u Njemačkoj o tom Steinbeis Univ. - niko nije čuo za njega. Mora biti da sam opet slučajno naletjela ;-).
23.03.2006. u 20:29 

obucina
Beograd

Član broj: 38191
*.vdial.verat.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu24.03.2006. u 17:04
BlueRocker
Znanje je vazno, ali bez diplome se bezuslovno takmicis u nizoj kategoriji. Razgovaraj sa ljudima koji imaju radnog iskustva. Bez diplome si zaglavio kao trecerazredni programer.

shake
Sada si me zbunio, pa zar nijesu dobili dozvolu od strane Ministarstva?

Spisak privatnih visih skola sa dozvolom za rad
http://www.mps.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=437

Spisak privatnih fakulteta sa dozvolom za rad
http://www.mps.sr.gov.yu/code/navigate.php?Id=408

Ovde ih nema => Nemaju dozvolu za rad kao visokoskolska ustanova. Mozda su dobili neku dozvolu, ali je pitanje kakvu, tj za sta. Njihova sifra delatnosti nije iz grane 803, tako da oni nisu visokoskolska ustanova, vec obicna vecernja skola.

BCCS su prevaranti.

shake
Znam kad sam se raspitivila o BCCS-u da mi niko od studenata nikada nije rekao da je bilo ko od predavača profesor, doktor, ili šta ti znam već. Zato pitam, kako i šta? Haha, au, a kakav su mi katalog tek poslali... Rekao bi čovjek da nema boljeg koledža (kako ovo djeluje otmeno čuš koledž...).

Mozda i imaju ponekog predavaca doktora, mozda imaju odlican nastavni kadar, ali ono sto meni smeta je sto upotrebom visokoskolske terminologije dovode ljude u zabludu da pomisle da je to visokoskolska ustanova, pa ljudi daju gomilu novca, misleci da ce steci strucnu spremu, a nece.

Update:

Sa druge strane, odes na stranicu narodne banke Srbije na kojoj mozes da pregledas podatke o racunima pravnih lica:

http://www.nbs.yu/rir/

Uradis pretragu po Poreskom broju (PIB) 102971356 i dobijes da je RAF registrovan kao Tehnicki fakultet :)

[Ovu poruku je menjao obucina dana 24.03.2006. u 18:17 GMT+1]
24.03.2006. u 17:04 

Branko Santo
Novi Sad

Član broj: 57312
..mtsns-ns.customer.sbb.co.yu.

Sajt: www.smart.edu.yu

icon Re: FIT i učenje na daljinu29.03.2006. u 09:50
Ja sam mislio na FIT i to DL verziju ali ako im stvari po sajtu ne rade onda pretpostavljam da i inace imaju takvih problema.
ex.long_strider aka Dzordz
29.03.2006. u 09:50 

ljube
Ljubiša Knežević
Banjaluka

*.broadband.blic.net.

icon Re: FIT i učenje na daljinu30.03.2006. u 21:54
Citat:

Ja sam mislio na FIT i to DL verziju ali ako im stvari po sajtu ne rade onda pretpostavljam da i inace imaju takvih problema.

Baš sam provjerio pristup kao korisnik demo/demo i zaista ne radi. Ja sa svojom studentskom prijavom nemam nikakvih problema za slušanje nastave.
Inače koriste gigabitnu konekciju i odlične servera, tako da zista nema nikakvih primjedbi.

Poslao sam mail administratorima FIT-a tako da vjerujem da će ovo biti brzo popravljeno.

30.03.2006. u 21:54 

Hawtin

Član broj: 100377
195.252.91.*

icon Re: Belgrade Collage of Computer Science ???!04.07.2006. u 12:32
cuo sam da je BCCS preimenovan u Beogradsku Akademiju Racunarskih Nauka i odlukom ministarstva prosvete sada traje tri godine a ne dve kao pre tako pise na sajtu www.barn.edu.yu
Da li to znaci da se po zavrsetku ove akademije dobija fakultetska diploma? I da li je neko upisao ove godine, posto vidim da je upis jos u toku?
04.07.2006. u 12:32 

Mol

Član broj: 57917
*.co.yu
Via: [es] mailing liste

icon Re: Belgrade Collage of Computer Science ???!04.07.2006. u 13:03
Postovani,

u pravu ste kada kazete da je Beogradska akademija racunarskih nauka traje
tri godine i da je dobila odobrenje Ministarstva prosvete i sporta. Po
zavrsetku se dobija formalno priznata diploma u skladu sa zakonom u nasoj
zemlji. BCCS je sada certifikacioni program u okviru BARN-a. Ima upisanih
i skoro polovina mesta je popunjena.

Upis je jos u toku i dostavljanje dokumentacije traje do sredine jula
tacnije 14.jula.

Srdacan pozdrav,

--
Olga Mirkovic
04.07.2006. u 13:03 

hecky
Milan Topalov
Web developer
London

Član broj: 10602
*.henleymediagroup.com.

icon Re: Belgrade Collage of Computer Science ???!04.07.2006. u 17:33
Ime im je u najmanju ruku kontraverzno :)

barn (bärn)
n.
A large farm building used for storing farm products and sheltering livestock.

http://www.answers.com/barn&r=67

Nego kako to da godina studija kosta 2500 EUR, a prosecna plata 200 EUR?

Ko to u Srbiji ima da plati?!

Jel vredi taj papir toliko novaca?

Ali cist A+ za marketing!

[Ovu poruku je menjao hecky dana 04.07.2006. u 20:51 GMT+1]
04.07.2006. u 17:33 

Niche
BGD

Član broj: 91174
195.252.86.*

icon Re: Belgrade Collage of Computer Science ???!04.07.2006. u 19:26
Hm...

Lepo je kad neko postavi pitanje o BARN-u, pa kroz pola sata neko iz BARN-a odgovori na to pitanje.

Astroturfing, za pocetnike.
http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing

Ali ako su dobili dozvolu onda cestitam.
04.07.2006. u 19:26 

Stefan Markic
Kragujevac

Član broj: 82674
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

Jabber: BrokeBody@jabber.org
Sajt: www.stefanmarkic.com

icon Re: Beogradski koledž računarskih nauka05.07.2006. u 01:23
U ponedeljak idem da se upisem. :)
05.07.2006. u 01:23 

[es] :: Vodič za učenje :: Obrazovne institucije :: DA LI JE OVO ONO STO TRAZIMO? BEOGRADSKI COLLAGE OF COMPUTER SCIENCE

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 17972 | Odgovora: 246 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.