Citat:
shake: Mene samo interesuje nastavni kadar koji je na tom fakultetu... Jesu li to profesori sa drugih fakulteta, ili uopšte nijesu profesori, već dipl.inž. kao na BCCS-u?
Profesori na fakultetu mogu da budu SAMO i SAMO doktori nauka, nikakvi inzenjeri, magistri i sta ti ja znam.
Ponovicu poruku koju sam nedavno poslao na "Art of programming" (tema ne treba ni da bude tamo, vec ovde),
a tice se BCCS-a. Ne ustrucavam se da kazem da se ova KOMPANIJA bavi prevarom i svojim nacinom reklamiranja OBMANJUJE ljude.
// *****
Jedna jako važna napomena:
Belgrade College of Computer Sciences nije fakultet niti viša škola. Ime vas može obmanuti i treba da znate da Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje kategoriju "koledž". Mi imamo samo fakultete i više škole.
BCCS je najobičnija škola računarstva (šifra delatnosti: 120190.02 80420.01 ostalo obrazovanje), koja daje neki (možda) malo jači sertifikat, ali ne i stepen više ili visoke stručne spreme. Šifre delatnosti visokog obrazovanja su iz grupe 803.
Opis šifre delatnosti 80420 je sledeći:
Obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje na drugom mestu nepomenuto
Ova delatnost obuhvata:
- obrazovanje odraslih, odnosno obrazovanje stanovništva van sistema
redovnog školskog i univerzitetskog obrazovanja u dnevnim ili
večernjim razredima u školama ili u posebnim ustanovama za odrasle
- sve vrste obuke koja se izvodi putem radio-televizijske mreže ili
dopisnim putem
- obrazovanje koje nije definisano prema stepenima obrazovanja
Posebno se navodi:
Ova delatnost ne obuhvata:
- više i visoko obrazovanje, koje se svrstava u granu 803
- obuku iz oblasti igara i sporta, koja se svrstava u podgrupu 92620
- škole za ples, koje se svrstavaju u podgrupu 92340
Dodatno:
1. Da bi nešto bilo fakultet ili viša škola, mora dobiti dozvolu od Ministatstva prosvete. Na stranici ministarstva se može naći spisak škola i fakulteta koji imaju dozvolu za rad. BCCS nije tamo.
2. Ako je nešto fakultet ili viša škola, onda to nešto radi po Zakonu o visokom obrazovanju. Ovaj Koledž upisuje "studente" u aprilskom roku. Zakon o visokom obrazovanju ne poznaje aprilski upisni rok. Postoje junski i septembarski.
3. Obratiti pažnju na tekst sa njihove stranice:
Nakon odslušanih predavanja po planu studija i položenih svih ispita predvidjenih za odredjena zanimanja i odobrenog završnog projekta dobija se sertifikat BCCS-a za odredjena zanimanja na srpskom i engleskom jeziku.
PAZI - SERTIFIKAT, NE DIPLOMU. BCCS ne daje stručnu spremu.
Moram reći da mi se čini da upotrebom terminologije karakteristične za visokoobrazovne ustanove (studenti, semestar, nastavno veće, profesori, nauka), ova kompanija svesno pokušava da obmane ljude i predstavi se u nekom drugom svetlu.
OBAVEZNO SKRENITE PAŽNJU NA OVO nekome ko želi da upiše ovu "školu". Bilo bi zaista tragično da neko da gomilu novca i završi ovo da bi na kraju saznao da nije u pitanju visokoobrazovna ustanova.
// *****