Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prosledjivanje parametara izmedju formi

[es] :: PHP :: Prosledjivanje parametara izmedju formi

[ Pregleda: 2507 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djordjeno
Lj Slovenia / Srbija

Član broj: 35204
Poruke: 326
195.178.55.*

Sajt: www.mobitel.si


+39 Profil

icon Prosledjivanje parametara izmedju formi28.01.2005. u 01:12 - pre 202 meseci
Pozdrav,

Imam problem oko prosledjivanja parametara sa jedne forme u drugu. Tacnije parametar koji se prosledjuje je objekat neke klase. Probao sam da koristim $_SESSION ali on je prazan kada se pozove u drugoj formi.

Primer:

-----------------------------
Form1.php
<?php
include('class.php');
$temp = new Class();
$temp->Metod1();
start_session();
$_SESSION['prom'] = $temp;
?>
//Poziv strane Form2.php
-----------------------------

-----------------------------
Form2.php
<?php
include('class.php');
start_session();
$prom1 = $_SESSION['prom'];
?>
-----------------------------

Probao sam i sa serialize:
$_SESSION['prom'] = serialize($temp);
odnosno unserialize u Form2.php ali to nije resilo moj problem

 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara izmedju formi28.01.2005. u 05:08 - pre 202 meseci
osim ako nisi napravio svoju funkciju za startovanje session-a, onda bi trebalo umesto "start_session()" da pise "session_start()"

ako ne koristis cookies za sessions (proveri "session.use_cookies" u php.ini),
da li si prosledio session id preko URL-a na sledecu stranicu?
 
Odgovor na temu

djordjeno
Lj Slovenia / Srbija

Član broj: 35204
Poruke: 326
195.178.55.*

Sajt: www.mobitel.si


+39 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara izmedju formi28.01.2005. u 08:59 - pre 202 meseci
Nisam pravio svoju funkciju, napravio sam gresku u kucanju poruke. Koristio sam session_start();

Ne prosledjujem session Id kroz URL na drugu stranu.
Kako da dobijem session id i da prosledim na drugu stranu?

U direktorijumu ..php\SessionData\ postoji fajl u kome je zapisana "vrednost" objekta.
Vrednost u php.ini je session.use_cookies = 1;

Postoji li drugi nacin da se prenese vrednost objekta.




 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.nat-pool.so.sbb.co.yu.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara izmedju formi29.01.2005. u 13:32 - pre 202 meseci
session_id ti stoji u konstanti SID, ako ti je use_cookies stavljeno na 0

da li svoju skriptu isprobavas na localhost-u? ako je to u pitanju, onda najverovatnije zato ne moze da ti snimi cookie sa session_id (zato sto localhost nije pravi domen)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prosledjivanje parametara izmedju formi

[ Pregleda: 2507 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.