Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Imam problem pri generisanju grafike

[es] :: PHP :: Imam problem pri generisanju grafike

[ Pregleda: 2950 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ika999
Nis

Član broj: 1631
Poruke: 32
*.bankerinter.net.



Profil

icon Imam problem pri generisanju grafike10.12.2004. u 16:37 - pre 206 meseci
Prilikom pokusaja generisanja grafike pomocu PHP funkcije imagecreate() dobijam sledecu gresku:

Error: - Call to undefined function: imagecreate()

Posto sam mislio da mi php_gd2.dll nije u redu, skinuo sam jos par istih dll-a i odzipovao u direktorijum C:\PHP\extensions,
zatim sklonio ; [komentar] u php.ini-ju, i podesio put gde se doticni dll nalazi i opet ne radi!!!!
Pokusao sam zatim sa php_gd.dll, ali ni on ne daje rezultate, vec ponovo dobijam undefined function!
Da li neko zna resenje?
Ika
 
Odgovor na temu

BytEfLUSh
Neven Pintarić
Nano-mage Engineer, Slave SysAdmin
Sombor

Član broj: 21153
Poruke: 5493
*.nat-pool.so.sbb.co.yu.



+13 Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike16.12.2004. u 08:02 - pre 206 meseci
Jesi restartovao Apache nakon što si napravio te izmene?
Inače, u php.ini treba da ti bude ova linija unutar [PHP] sekcije:
extension=php_gd2.dll

U krajnjem slučaju, uzmi tih par linija gde se pominje php_gd2.dll i paste-uj ih ovde.

Putuj planeto, super smo se družili
nama je lepo, taman kako smo zaslužili!
 
Odgovor na temu

Nebojsa_S
Nebojsa Stankovic
projektant baza podataka
Novi Beograd

Član broj: 38157
Poruke: 46
*.ptt.yu.

ICQ: 309
Sajt: www.oglasiplus.com


Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 00:02 - pre 206 meseci
Cini mi se da treba da iskopiras gds32.dll iz php/extensions u C:/Windows/System32,
pod uslovom da radis pod Windows-om XP. To isto vazi i za ostale ekstenzije koje nisu po default-u ukljucene (PDF, MHASH, MCRYPT,...)
 
Odgovor na temu

ika999
Nis

Član broj: 1631
Poruke: 32
*.bankerinter.net.



Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 11:10 - pre 206 meseci
Sto se tice podesavanja u PHP.ini, sve je kako treba, i restartovan je Apache... Takodje je podesena i putanja do extenzija i Apache ih preopoznaje. Ali meni i dalje prijavljuje

Error: - Call to undefined function: imagecreate()

Inace, gds32.dll nemam u direktorijumu php/extensions, ali zato u C:/Windows/System32 imam gdi32.dll, ako je to nesto slicno...
Ika
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 12:06 - pre 206 meseci
Vidi prvo sa phpinfo() da li ima gd-a. Ako ga nema tu, znaš sigurno da nisi dobro instalirao modul.
 
Odgovor na temu

Ser_Boyler
Stojkovic Vladimir
CBT, System and Network Administrator
Beograd

Član broj: 14424
Poruke: 377
*.rtvpolitika.co.yu.

Jabber: ser_boyler@elitesecurity.org
ICQ: 172456664
Sajt: www.google.com/webhp?comp..


Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 12:35 - pre 206 meseci
Mozes i sa komandom :

Code:
<?php
var_dump(gd_info());
?> 


vise informacija na http://www.php.net/gd_info
Slika govori više od 128K reči.
 
Odgovor na temu

BytEfLUSh
Neven Pintarić
Nano-mage Engineer, Slave SysAdmin
Sombor

Član broj: 21153
Poruke: 5493
*.nat-pool.so.sbb.co.yu.



+13 Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 14:45 - pre 206 meseci
gdi32.dll u C:\Windows\System32 nema veze sa GD ekstenzijom. Probaj da prekopiraš potrebne dll-ove tamo.

Putuj planeto, super smo se družili
nama je lepo, taman kako smo zaslužili!
 
Odgovor na temu

ika999
Nis

Član broj: 1631
Poruke: 32
*.28.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Imam problem pri generisanju grafike17.12.2004. u 17:23 - pre 206 meseci
Posle velikog broja proba, situacija stoji ovako:
prilikom ukucavanja naredbe:
var_dump(gd_info());
u exploreru dobijam sledece:
array(11) { ["GD Version"]=> string(27) "bundled (2.0.15 compatible)" ["FreeType Support"]=> bool(true) ["FreeType Linkage"]=> string(13) "with freetype" ["T1Lib Support"]=> bool(false) ["GIF Read Support"]=> bool(true) ["GIF Create Support"]=> bool(false) ["JPG Support"]=> bool(true) ["PNG Support"]=> bool(true) ["WBMP Support"]=> bool(true) ["XBM Support"]=> bool(true) ["JIS-mapped Japanese Font Support"]=> bool(false) }

koja mi izgleda da je sve ok.
Dobro je i to sto mi funkciju :
imagecreatefromjpeg(SLIKA);
prepoznaje i mogu da je koristim, kao i imagecolorallocate() i jos neke...
Sto se tice funkcije imagecreate(), i dalje ne radi. Mada mi ona i nije bas najpotrebnija:)))
U svakom slucaju hvala!
Ika
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Imam problem pri generisanju grafike

[ Pregleda: 2950 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.