Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prosledjivanje parametara

[es] :: PHP :: Prosledjivanje parametara

[ Pregleda: 4506 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Prosledjivanje parametara03.04.2002. u 22:47 - pre 237 meseci
Daklem, imam link, i hocu da kada kliknem na taj link prosledim parametre nekoj drugoj stranici ali ne preko url-a. Hocu da to uradim npr. kao kada se iz forme salju parametri nekoj stranici tako da se ne vide u url-u.

Jel to moguce?
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.proxy.aol.com

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara03.04.2002. u 23:09 - pre 237 meseci
Ako sam te dobro razumio hoces da enkriptiras da se ne vidi gore na url mjestu. Ako sam dobro skontao ljudi to rade iz Security razloga, da zastite da im se password ne vidi i tkao to. MOzes to da uradis sa obicnim md5() ili crypt().

Napisi tacno primjer sta hoces da postignes, jer ne kontam bas sta hoces da postignes. A ukoliko trazis nesto sto ce ti biti kao
http://www.tvojsat.com/download?ID=2
I tako nesto kako bi zastitio linkove, ili tako nesto to mozes jednostavno da uradis.
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara03.04.2002. u 23:49 - pre 237 meseci
Pazi, ja znam dva nacina za prosledjivanje podataka drugoj stranici.

Prvi nacin: Proslednjivanje podataka iz forme. Kada korisnik klikne na submit onda se poziva druga stranica i prosledjuju joj se podaci iz forme ali se ne vide u url-u nego se prosledjuju ne znam ni ja kako.

Drugi nacin: URL, www.mojsajt.com/index.php?podatak=blablabla

E sad, mene interesuje kako da kada kliknem na link pozovem neku drugu stranicu i da joj prosledim podatke ali da se ne vide u url-u? Znaci hocu da uradim isto sto radi forma ali necu da koristim dugme submit nego hocu da koristim obican link. Jel to moguce?
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.drenik.net



+3 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara04.04.2002. u 00:39 - pre 237 meseci
Kratko i jasno NE.
Ako koristis submit dugme onda se podaci obicno salju/zahtevaju POST metodom ( mada moze i GET) i tada ne vidis parametre u URL-u. Kad se klikne na link onda se koristi GET metod i tada se prosledjeni parametri vide u URL-u. U principu ne vidim zasto bi ti bila frka da se prilokom klika na link vide i podaci koji se prosledjuju drugoj skripti. Ako hoces da prenosis neke poverljive informacije koje vaze samo za jednu konekciju koristi cookije ili sesije (sa bazom) ili sta vec hoces.
Owl
 
Odgovor na temu

Divine
MiloÅ” Å aković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
195.66.182.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara04.04.2002. u 15:19 - pre 237 meseci
Moze ako je link slika, onda koristis <input type="image"> naravno za svaki link pises formu, sa hidden parametrima :)
Koristeci <a> tag, nije moguce.
I see dead people...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara04.04.2002. u 15:23 - pre 237 meseci
Kad koristis get metodu (sto je oblika index.html?id=2&sta=3....) onda ne mozes da sakrijes to da se ne vidi. To je moguce jedino POST metodom, koju mozes da upotrebljavas kroz formu. Medjutim, moguce je da imas i formu a da ne koristis "uobicajeno" submit dugme. Kod koji to radi je nesto ovako (mora da bude javascript):

Forma ima oblik:

<FORM name="frmOrder">
...ovde sad idu polja...
<A HREF="javascript:Prosledi();">Link!</A>
</FORM>

A kod koji to radi je:

<script language="JavaScript">
function Prosledi()
{
document.frmOrder.action="adresa.stranice.koja.obradjuje.podatke";
document.frmOrder.method="post";
document.frmOrder.submit();
}
</script>

Dakle, prosledjuje se na lokaciju koja je data u javascript-u (i koja preuzima podatke koje ova forma posalje i koristii ih za sebe), ali nemas dugme submit tipa, vec javascript odradi posao tako sto se pozove iz obicnog linka. Naravno, tu mozes da stavis i sliku umesto obicnog linka ukoliko zelis.

Nadam se da si skapirao sta sam hteo da kazem.

P.S. Divine, bas ti lepo, bas leeeeeeeeeeeeeepo stoji taj pingvin uz OS koji si koristio :) xexexe
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Divine
MiloÅ” Å aković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
195.66.182.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara04.04.2002. u 16:08 - pre 237 meseci
>.<

I see dead people...
 
Odgovor na temu

t3chX
Srđan Rajčević
Thessaloniki

Član broj: 2509
Poruke: 101
*.access.acn.gr

Jabber: techx@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Prosledjivanje parametara07.04.2002. u 00:59 - pre 236 meseci
Citat:
Dejan Krstic:
Daklem, imam link, i hocu da kada kliknem na taj link prosledim parametre nekoj drugoj stranici ali ne preko url-a. Hocu da to uradim npr. kao kada se iz forme salju parametri nekoj stranici tako da se ne vide u url-u.

Jel to moguce?


Moguce je ...
Recimo da imash text field u formi cije je ime text1, i ako si za akciju stavio neki fajl tipa prosledi.php, parametre preuzimash jednostavno sa

$text1

u stringu ce se nalaziti vrednost text1 iz forme.


If you want to get anywhere in your life, don't break the rules - make them !
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prosledjivanje parametara

[ Pregleda: 4506 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.