Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Floppy disk prisutan?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Floppy disk prisutan?

[ Pregleda: 2064 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

edmir
Edmir Kovac
Gorazde

Član broj: 13989
Poruke: 50
*.as36.go.bih.net.ba.

Sajt: http:\\edmirkovac.netfirm..


Profil

icon Floppy disk prisutan?27.09.2004. u 17:32 - pre 214 meseci
Oprostite ako je vec govoreno o tome ali da li postoji nesto za provjeru da li je disketa u drive-u,znaci ona greska mi smeta i treba da je zaobiđem.
FileExist ,DirectoryExist izgleda ne mogu pomoci ,imali sta kao DriveExist ili slicno.
Ponovo,kako provjeriti je li disketa ubacena?
Kovac
 
Odgovor na temu

milagro

Član broj: 34252
Poruke: 5
194.106.189.*



Profil

icon Re: Floppy disk prisutan?27.09.2004. u 19:29 - pre 214 meseci
Meni je ovaj kod odradjivao posao:

Code:

function DisketaJeUbacena:boolean;
var
  EMode:Word;
begin
  EMode := SetErrorMode(SEM_FAILCRITICALERRORS);
  try
    if DiskSize(Ord('A')-$40) <> -1 then
       Result:=True  //disketa je u disketnoj jedinici
    else
       Result:=False; //disketa nije ubacena
  finally
    SetErrorMode(EMode);
  end;
end; //function DisketaJeUbacena:boolean;
 
Odgovor na temu

edmir
Edmir Kovac
Gorazde

Član broj: 13989
Poruke: 50
*.as36.go.bih.net.ba.

Sajt: http:\\edmirkovac.netfirm..


Profil

icon Re: Floppy disk prisutan?28.09.2004. u 18:53 - pre 214 meseci
Hvala Milagro,to resava problem, ali radi i ovo

function TForm1.DisketaUbacena: Boolean;
begin
SetErrorMode(SEM_FAILCRITICALERRORS);
if DiskSize(1)<>-1 then
Result:=True
else
Result:=False;
end;

Krace je,ne znam odakle si naucio ono sto si poslao,reci mi iz kojeg izvora jer niti znam sta onaj ostatak znaci niti bih se sjetio onoga.
Hvala jos jednom!
Kovac
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Floppy disk prisutan?

[ Pregleda: 2064 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.