Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sourcevi za delphi???

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sourcevi za delphi???

[ Pregleda: 3538 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Sourcevi za delphi???30.07.2004. u 18:09 - pre 211 meseci
U ovu temu bi ste mogli da mi napisete neke sajtove sa free sourcevima za Delphi 7,a mislim da ce i ostalima koristiti
Pozdrav
 
Odgovor na temu

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???31.07.2004. u 09:56 - pre 211 meseci
Zar niko ne zna ni jedan sajt???
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
195.252.85.*



Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???31.07.2004. u 14:36 - pre 211 meseci
Postavio si pitanje u petak uveče, i očekivao odgovor u subotu ujutru. :) Svaka ti čast... Nego šta tebi tačno treba? Ovako neodređeno bi mogao da pogledaš recimo delphi.about.com.
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???31.07.2004. u 21:14 - pre 211 meseci
pa uopste, da li postoji neki sajt na kome ima opensource programa za delphi, kao sourceforge...
 
Odgovor na temu

ivanhoe
Beograd

Član broj: 20518
Poruke: 34
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: getbrushes.com


Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???01.08.2004. u 03:54 - pre 211 meseci
tja, a google ne umes da koristis? 'delphi source download' search da preko 600.000 rezultata....

al ajd da ne budem zakeralo....

recimo www.torry.net ima brdo komponenti(a neke su sa source-om) i svacega drugog korisnog...

inace (bar iz mog iskustva) kad ti bas treba neki primer koda, ako ga ne nadjes u Delphi varijanti, 100% ce ga biti u C/C++-u ili VB-u, a posto je windows programiranje manje vise svo isto jer koristi iste API-je, to se lako da prepevati u pascal
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.beotel.net



Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???01.08.2004. u 11:21 - pre 211 meseci
Citat:
ivanhoe:
inace (bar iz mog iskustva) kad ti bas treba neki primer koda, ako ga ne nadjes u Delphi varijanti, 100% ce ga biti u C/C++-u ili VB-u, a posto je windows programiranje manje vise svo isto jer koristi iste API-je, to se lako da prepevati u pascal

Exactly. :)
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

marcony86
Absolute Freelancer
Kapedunum/Singidunum

Član broj: 12256
Poruke: 225
*.vdial.verat.net



+1 Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???01.08.2004. u 15:49 - pre 211 meseci
http://www.planet-source-code.com, pa pronađeš odeljak 'Delphi'...
 
Odgovor na temu

smfilip
Beograd

Član broj: 12580
Poruke: 1630



+4 Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???01.08.2004. u 19:40 - pre 211 meseci
e tacno to mi je trebalo...
a kako se inace koriste sourcevi od drugih jezika u delphiju? ima li neki tutorial?
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382

Sajt: https://pkrstic.wordpress..


+4 Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???01.08.2004. u 22:59 - pre 211 meseci
Jednosatavno naucis i drugi jezik i onda radis konverziju. :)

Inace generalno svaki jezik ima svoje specificnosti, pa direktna konverzija nije moguca. Ali ono sto moze da se uradi je konverzija algoritma, tj. sustine. Druga stvar koja se lako konvertuje su winapi funkcije posto je nacin koristenja ovih funkcija isti u svim jezicima.
 
Odgovor na temu

ivanhoe
Beograd

Član broj: 20518
Poruke: 34
*.net.yu

Sajt: getbrushes.com


Profil

icon Re: Sourcevi za delphi???05.08.2004. u 15:54 - pre 211 meseci
Citat:
smfilip: e tacno to mi je trebalo...
a kako se inace koriste sourcevi od drugih jezika u delphiju? ima li neki tutorial?



pa obicno je problem sto nemas pojma odakle da krenes sa resavanjem problema, ne znas koje tacno API-je za to upotrebiti ili kako se to radi, probao si nesto ali to puca i slicno...

i onda pogledas neciji source, pa nije bitno da li je u VB-u ili C++, mozes za toliko da se snadjes da shvatis redosled operacija i koje API-je koristi...i onda odradis to u Delphiju mnogo lakse nego da moras sam da sve provaljujes...

a i citanjem tudjih source-ova, ne samo da mozes da naucis o pravom stilu i nacinu resavanja problema, nego i da uvidis kakve greske ljudi prave obicno....a to je jako bitno jer je vrlo malo sretnika koji mogu da pishu samo svoj kod, vecina nas ostalih 90% vremena prepravlja tudje brljotine...:/
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sourcevi za delphi???

[ Pregleda: 3538 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.