Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lame Again: Datoteke u Pasalu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Lame Again: Datoteke u Pasalu

[ Pregleda: 3108 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Djuki
Djurdjevac Ivan
Pancevo

Član broj: 56
Poruke: 171
*.panet.co.yu

Jabber: djuki_mag@elitesecurity.org
ICQ: 66867882


Profil

icon Lame Again: Datoteke u Pasalu09.02.2002. u 18:00 - pre 239 meseci
Izvinjavam se na ovim mojim lame postovima ali moderator moze da izbrise samo molim nakon shto mi bude odgovoreno:

zashto mi ne radi program?:

program prog(input, output, datoteka);
type datoteka= file of integer;
var x: integer;
d: datoteka;
begin
x:= 10;
rewrite(d);
d^:=x; { moze i write(d, x); }
put(d); {umesto ova dva reda}
end.

isto tako moze i odgovor da bude vezan i za citanje iz datoteke. Tnx unapred!
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.drenik.net



+3 Profil

icon Re: Lame Again: Datoteke u Pasalu09.02.2002. u 21:37 - pre 239 meseci
Citat:
Djuki:


Izvinjavam se na ovim mojim lame postovima ali moderator moze da izbrise samo molim nakon shto mi bude odgovoreno:







zashto mi ne radi program?:







program prog(input, output, datoteka);



type datoteka= file of integer;



var x: integer;



d: datoteka;



begin



x:= 10;



rewrite(d);



d^:=x; { moze i write(d, x); }



put(d); {umesto ova dva reda}



end.







isto tako moze i odgovor da bude vezan i za citanje iz datoteke. Tnx unapred!









Pa ovaj kolko se ja secam


pre nego sto uradis rewrite(d) moras da kazes sa kojim fajlom ces raditi tj.


assign(d, 'imefajla.ext');


na kraju moras da stavis i close(d);


Sa reset(d) otvaras datoteku za citanje a ako hoces da proveris da li fajl postoji onda to radis ovako:


Code:



assign(d,'fajl.txt');


{$I-}


reset(d);


close(d);


{$I+}


if (IOResult=0) then


        writeln('datoteka postoji');






P.S
Gojko zasto kad stavis code tagove forum stavi prored na jedno dva reda?

Owl
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Lame Again: Datoteke u Pasalu21.02.2002. u 16:50 - pre 239 meseci
Citat:

Code:


assign(d,'fajl.txt');
{$I-}
reset(d);
close(d);
{$I+}
if (IOResult=0) then  writeln('datoteka postoji');



Ne treba ti tamo close(d) posto se ne zna da li ce reset uspeti ili nece.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Lame Again: Datoteke u Pasalu

[ Pregleda: 3108 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.