Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja neznam????

[es] :: Access :: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja neznam????

[ Pregleda: 2945 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

xgolubx

Član broj: 22564
Poruke: 74
*.teol.net

Sajt: www.dobojlive.com


Profil

icon SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????18.06.2004. u 01:44 - pre 212 meseci
Pomagaj vamo!
Potrebno mi je sledece ako neko zna kako da iz jednog programa koji podrzava DDE komande upisem u MSASSESS-ovu bazu dakle u odredjen o polje neku vrednost??? Dakle ja sam pozvao SQL komandu

[RunSQL "UPDATE T_Sifre SET Brojac=('$RV[Pormenljiva]') WHERE Sifra=('$RV[promenljiva1]')"]
ovako to izgleda u tom programu a u acces dolazi npr ovakva komanda:
UPDATE T_Sifre SET Brojac=3 WHERE Sifra=ODB8J

E sad se javlja problem ovu komandu sam probao da startam iz Access-ovog macroa ali rezultat je isti dakle otvori mi se prozorcic sa Enter parameter value naslovom i dole je txt box da upisem nesto sa naslovom Sifra. Ako upsiem bilo koju vrednost iskoci jos jedan prozorcic sa istim naslovom (Enter parameter value) ali sa "ODB8J" (sifra iz gornje komande boldovano) ali naslovom txt boxa u kojem ponovo treba da se upise neka vrednost?!
Ali ovo nije zeljeni razvoj dogadjaja trebalo bi da se automatski desava dakle kad taj prvi program posalje MSAccess-u SQL UPDATE komandu da on automatski zeljeno polje updatuje? Isto sam pokusavao i sa VBS kodom al on hoce da menja podatke u Acccess-ovoj bazi samo ako se SAMOSTALNO?! starta! Ako ga program starta onda zablokira na 4-toj liniji a ona glasi
Set AccApp = CreateObject("Access.Application")

Zna li iko ista da kaze po ovom pitanju??

Hvala dobri ljudi ;)




Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
212.62.59.*

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????18.06.2004. u 02:47 - pre 212 meseci
Ne znam da li mi verujes, ali ja nisam razumeo ni jednu jedinu recenicu koju si napisao. Verujem da ces naci na mnogo bolji odziv korisnika, ako ovo ponovo napises, ali malo razumljivije?
 
Odgovor na temu

snowwoman
Katarina Macko
Novi Sad

Član broj: 20897
Poruke: 17
195.252.81.*



Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????18.06.2004. u 08:37 - pre 212 meseci
Posto ti je polje Sifra tipa Text, moras staviti vrednost za to polje pod znake navoda ("), tako da komanda u Access-u izgleda ovako:
UPDATE T_Sifre SET Brojac=3 WHERE Sifra="ODB8J".

Znaci u kodu treba da ubacis promenljivu2 izmedju " ". Samo vodi racuna o tome da imas string u stringu, pa vidi kako se u skript jeziku koji koristis koriste ugnjezdeni navodnici.

Svaki put kada imas u bazi polje tipa Text moras na ovaj nacin da pravis upite.

Nadam se da ce ovo pomoci.

Pozdrav :)
 
Odgovor na temu

xgolubx

Član broj: 22564
Poruke: 74
*.teol.net

Sajt: www.dobojlive.com


Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????18.06.2004. u 19:16 - pre 212 meseci
Citat:
snowwoman:Posto ti je polje Sifra tipa Text, moras staviti vrednost za to polje pod znake navoda ("), tako da komanda u Access-u izgleda ovako:
UPDATE T_Sifre SET Brojac=3 WHERE Sifra="ODB8J".

Znaci u kodu treba da ubacis promenljivu2 izmedju " ". Samo vodi racuna o tome da imas string u stringu, pa vidi kako se u skript jeziku koji koristis koriste ugnjezdeni navodnici.

Svaki put kada imas u bazi polje tipa Text moras na ovaj nacin da pravis upite.

Nadam se da ce ovo pomoci.

Pozdrav :)



Ok jasno mi je za string u stringu!
Pokusao sam, dakle kao test napravio sam macro izabrao Action: RunSQL i kao
SQL Statement stavio: UPDATE T_Sifre SET Kredit=3 WHERE Sifra="OY8GR" dakle pod navodnike ali ponovo kad se macro izvrsi se otvori se Enter parameter value prozor (evo kako taj prozorcic izgleda u Accesu

posto mi se cini da sam gore bio nejasan u pocetnom pitanju na tom delu) i kada u njemu upisem neku vrednost iz kolone sifre UPDATE-uje se SVE vrednosti u koloni brojac?!



A ako nisam bio dovoljno jasan pokusacu ponovo samo u skracenoj verziji
Accessova DB
Baza
Tabela: T_Sifre
i u njoj su dve kolone kolona Sifre i kolona Brojac

Trenutno mi je bitno da napravim macro koji ce da updatuje odredjenu celiju u koloni Brojac u zavisnosti od kolone Sifre
E ovo sve treba automatski da se pozove iz totalno treceg programa koji podrzava DDE komunikaciju ali to sad nije bitno koliko da gore navedeni macro updatuje celiju bez ikakve dodatne intervencije i da updatuje samo odredjenu celiju


???
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????21.06.2004. u 13:33 - pre 212 meseci
Imas gresku u kucanju. Polje u tabeli se zove sifre (mnozina) a u kveriju ga nazivas sifra(jednina). Access smatra s pravom da 'sifre' nije isto sto i 'sifra' . Access misli da je 'sifra' parametar u kveriju. Ispravi to i sve ce biti u redu.

:-)
 
Odgovor na temu

snowwoman
Katarina Macko
Novi Sad

Član broj: 20897
Poruke: 17
195.252.81.*



Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????21.06.2004. u 13:41 - pre 212 meseci
He, bas sam ja to primetila i htela da mu kazem, ali eto preduhitrio si me :)
 
Odgovor na temu

xgolubx

Član broj: 22564
Poruke: 74
81.93.74.*

Sajt: www.dobojlive.com


Profil

icon Re: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja ne znam????25.06.2004. u 01:59 - pre 212 meseci
IJAAAOOOO ... :(( - Svaka cast!
Pa toliko sam se iznerviro da sam sve bacio u 3PM
nisam cak ni forum proveravao! Kad ono ima pismenih ljudi
na svetu!

Hvala strucnjaci pomogli ste! a ja unistio progy ...al ne mari
ocas cu ja to ponovo sad kad znam da komuniciram sa access-om;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: SQL UPDATE komanda,iskacuci prozori - lagano za ONOG ko ZA ja neznam????

[ Pregleda: 2945 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.