Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako najlakse do prozora u c++

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako najlakse do prozora u c++

[ Pregleda: 4699 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

*trut*

Član broj: 15045
Poruke: 123
*.vdial.verat.net



+14 Profil

icon Kako najlakse do prozora u c++25.04.2004. u 00:55 - pre 220 meseci
Koji je najlaksi nacin za pravljenje interfejsa u vc da li mora da se koristi
ili moze direktno sve peske....
 
Odgovor na temu

vladeck
Vladimir Djokic
C++ Programer - Etrage, LLC
http://www.etrage.com
Cacak

Član broj: 6788
Poruke: 99
*.vdial.verat.net

Sajt: vladeck.wordpress.com


Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++25.04.2004. u 17:08 - pre 220 meseci
najlakse je koriscenjem ugradjenih carobnjaka i resource editora, a moze peske (mislim da se primeri nalaze u MSDN bazi:). mozda da probas Qt za windows, mnogo je laksi od MFCa? http://www.trolltech.com
"There's no room for ideals in this mechanical place. There has to be passion."
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.231.216.81.gus.vf.siwnet.net

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++25.04.2004. u 21:17 - pre 220 meseci
Ne bih se slozio.
Najprostiji nacin (koji je uz sve to i PORTABILAN - znaci radi na Windows, MacOS X, Linux, BSD...) da se dodje do prozora je:
Code:

#include <fltk/Window.h>
#include <fltk/Widget.h>
#include <fltk/run.h>
using namespace fltk;

int main(int argc, char **argv) {
  Window *window = new Window(300, 180);
  window->begin();
  Widget *box = new Widget(20, 40, 260, 100, "Hello, World!");
  box->box(UP_BOX);
  box->labelfont(HELVETICA_BOLD_ITALIC);
  box->labelsize(36);
  box->labeltype(SHADOW_LABEL);
  window->end();
  window->show(argc, argv);
  return run();
}


Evo vizuelnih tutorijala na FLTK temu: http://seriss.com/people/erco/fltk-videos/ . Oficijelni sajt: http://www.fltk.org
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.dial.b92.net.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++04.12.2004. u 06:06 - pre 212 meseci
ako do sad nisi skapirao, imas prost primer na www.cplusplus.com/src/wintut.zip
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.vdial.verat.net.

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++04.12.2004. u 09:38 - pre 212 meseci
Citat:
vladeck: najlakse je koriscenjem ugradjenih carobnjaka i resource editora, a moze peske (mislim da se primeri nalaze u MSDN bazi:). mozda da probas Qt za windows, mnogo je laksi od MFCa? http://www.trolltech.com


Simpaticna ti je konstatacija, samo mi nadji negde qt za windows a da ne platis licencu ;) nema toga free.

PS Pirateriju ne smatrama za free.
 
Odgovor na temu

dejandj

Član broj: 92
Poruke: 3620
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++05.12.2004. u 18:19 - pre 212 meseci
Probaj ovo:

http://www.softwire.com/

"SoftWIRE is now available for FREE to any individual or organization worldwide.
This is not a time-locked version. This is the full version, and it is available free of charge."


 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.client.comcast.net.



+1000 Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++05.12.2004. u 20:46 - pre 212 meseci
Zavisi sta su ti stvarno apetiti.

Ako hoces bas samo prozor, tj. GUI koji bi ti pred oci iznosio neke podatke u tekstualnom
i/ili grafickom vidu, imas (kao sto ti rekose ljudi) dosta resenja.

Ako ti apetiti porastu, pa budes hteo da upravljas raznim drugim sistemskim resursima
i hardverom, nisam ubedjen da pomenute alatke donose sve to u tolikoj kolicini i toliko
detaljno integrisano kao MFC. Za multimedia-u sam gotovo 100% siguran, ne mora da
znaci za druge oblasti kojima se ne bavim.

Prvo odluci kakve su ti tacno ambicije i snovi (jer sto danas sanjas da bi bilo divno,
sutra vec moze da se nadje u realnim must-have zeljama), i koliko ti je bitna
multi-platform kompatibilnost, pa onda donesi odluku.
 
Odgovor na temu

mirdraal
Ivan Mladenovic
Tigar A.D. / Senior Software Developer
Balkan

Član broj: 38001
Poruke: 82
195.252.107.*

Sajt: www.linkedin.com/in/ivanm..


Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++06.12.2004. u 12:25 - pre 212 meseci
pogledaj wxWindows
pored samog toolkita imas i alate za razvoj , VisualWx , wxDesigner ( komercijalan ) i druge , ne mogu svih da se setim
Za Dev C++ imas dodatke koji omogucavaju dizajn formi ya WxVindows

Ako kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti.
 
Odgovor na temu

_Super_Ellite_Bug_
Novi Sad, konacno!!!

Član broj: 41318
Poruke: 145
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Sajt: www.searchlores.org


Profil

icon Re: Kako najlakse do prozora u c++07.12.2004. u 02:25 - pre 212 meseci
a)Zavisi kakvi ti "prozori" trebaju..
Za vecinu slucajeve,neces morati peske, ali ako zelis da filozofiras onda ces morati bar malo peske i to ne samo "prozore"
b) Ako bas ne moras, nemoj korisiti M$ VC++

ISO/IEC JTC1/SC22/WG14-ISO/IEC 9899:1999
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako najlakse do prozora u c++

[ Pregleda: 4699 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.