Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li je moj telefon hakovan?

[es] :: Smartphone :: Android :: Da li je moj telefon hakovan?

[ Pregleda: 831 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tordajav

Član broj: 62590
2a01:c23:c199:5900:ecdd:2668..

+2 Profil

icon Da li je moj telefon hakovan?11.09.2024. u 11:59 - pre 53 dana i 12h
Pozdrav svima,
imam Samsung telefon S10, i sumnje da je nekako hakovan;
1. baterija taj citav period mojih sumnji izdrzi krace nego ranije;
2. moji kontakti: kada udjem u standardnu app za pozivanje i odem na kontakte, na samom vrhu bi trebalo da stoji moje ime i prezime, tj. moj br telefona, ali moje ime je zamenjeno osobom za koju sumnjam da ga je hakovala (bivsa devojka, ulazila u moj telefon mnogo puta dok sam spavao). Ovu pojavu sam video i na jos jednom telefonu u mom drustvu - u kontaktima je ta osoba pinnovana u sam vrh kontakata. Imam sumnju da je ta osoba na koju sumnjam, imala pristup i mom i telefonu te trece osobe, i nesto na oba telefona instalirala, i ima sada mogucnost neke vrste pracenja (mozda GPS, ili nesto drugo).
Imam sumnju da je ta osoba prijavila nekako moj broj telefona na svoj kao licni, i od tad ima neke od mogucnosti administratora (nesto tako).
3. GPS pracenje: nekoliko puta sam imao jak osecaj da ta osoba zna moju lokaciju i da se vesto pravi luda da je kao ne zna.
Da li mi moze neko pomoci da uklonim ove sumnje ili dokazem da sam u pravu ili nisam? Osumnjicena osoba ima Apple Iphone 15
Hvala mnogo
Noli turbare circulos meos!

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1780 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?11.09.2024. u 12:58 - pre 53 dana i 11h
Bekapuj podatke iz telefona koji su ti vazni . Na primer fotografije, snimke itd. Sve sto ti je vazno i treba ti bekapuj na karticu.

Ukljuci Google sinhronizaciju, da ti sacuva mejlove kontakte itd.

Fabricki resetuj telefon. Taj reset brise sva podesavanja i sve programe osim onih koji su bili fabricki u telefonu kada je proizveden.

Da li ti je bivsa devojka hackovala telefon ? Malo verovatno ali odradis ovo i ne razmisljas vise o njoj. Ides dalje.

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss

+598 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?11.09.2024. u 14:00 - pre 53 dana i 10h
Postoje više načina za lociranje telefona koje baš ne bih nazvao hakovanjem.
-Razne aplikacije roditeljske kontrole koje omogućavaju lociranje i dodtne funkcije. (trebalo bi da je aplikacija vidljiva sa ostalima samo je treba naći)
-Ako osba ima šifru tvog googl naloga može da locira tvoj telefon. (ovo isto lako možeš da proveriš tako što pogledaš sa kojih se urdjaja pristupa tvom nalogu)
-MTS ima uslugu pod nazivom "ortak lokator" koja omgućuje drugoj osobi da u svakom trenutku locira tvoj telefon. (ne znam tačno kako ali sigrno je moguće videti da li si prijavljen na nju)

Restartovanje telefona će rešiti samo prvi od ovih ili ako imaš istaliranu neku aplikaciju za hakovanje.

Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
..9.234.194-static.tedata.net.

+10317 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 12:59 - pre 52 dana i 11h
Telefon ti je svakako hakovan, hakovala ga je bivša. Garant te prisluškuje, čim ti se baterija toliko brzo prazni.
Da sam na tvom mestu, ništa ja ne bih rizikovao, kupio bih novi, pa šta košta - neka košta.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji

Odgovor na temu

tordajav

..ip0.t-ipconnect.de. via ipv6

+2 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 13:38 - pre 52 dana i 10h
Hvala na odgovorima.
Za svaki slučaj vratio sam telefon na fabrička podešavanja. Sad moram sve app ponovo namestiti, ali bar sam malo mirniji. Pogledao sam na Google acount sa kojih aparata se prijavljivalo, odjavio sa sumnjivih, promenio Google šifre.
Ne znam da li je dovoljno.
Hvala!

Odgovor na temu

dusanboss

+598 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 13:55 - pre 52 dana i 10h
Za google (a i ovo ostalo) je poprilično sigurno. Uostalom proverićeš opet da li se nešto što nije tvoje loguje. Ne bi smelo da bude ništa.
Aplikacije koje se vraćaju i posle fabričkog reseta su malo sovisticranije i ne verujem da j tvoj devojka imalo pristp njima i know-how da ih ubaci. Jel imaš memorijsku karticu?

Odgovor na temu

tordajav

*.dip0.t-ipconnect.de.

+2 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 14:19 - pre 52 dana i 10h
Imam i memorijsku karticu 64gb

Odgovor na temu

dusanboss

+598 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 20:12 - pre 52 dana i 4h
Moguće da ime nečega na njoj. Treba bi nju da formatiraš (najbolje van telefona) pa onda reset telefona

Odgovor na temu

tordajav

..542:d800:44d9:852a:fb8c:ed1e

+2 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?12.09.2024. u 21:02 - pre 52 dana i 3h
Dok sam resetovao telefon, izvadio sam karticu. Sad sam gledao na njoj i ne vidim nista sumnjivo.

Odgovor na temu

dusanboss

+598 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?13.09.2024. u 02:25 - pre 51 dana i 22h
Mislim ako je neki bolji program nećeš ga ni videti, ali će ga formatiranje najverovatnije ukloniti.

Sve u svemu mislim da si 98% rešio problem ako ga je uopšte i bilo (možda je jednostavno čula od nekog gde se krećeš). Vrlo je moguće da je znala šifru tvog googl naloga ako kažeš da si primeti logovane aparate koje ne prepoznaješ.

Mislim što ti je toliko i bitno da li zna gde ideš ako kažeš da je bivša osim ako ne želi da ti naudi na neki način? Možda planiraš neko pomirenje a? Ili možda upšte nije bivša?

Sve u svemu jadna je ta osoba koja počne da sumnja u svog partnera do te mere da krene da ga prati i locira. Što je danas nažalost dosta jednostavno ako neko ima pristup tvom telefonu. Jednostavno to ne može ništa na dobro da izadje. Osoba koja sumnja (prati) razvijaće priče i dogadjaje u svojoj glavi čak i ako ne postoje. Ako postoje samo će biti povredjena više nego što bi da možda nije ništa radila ili jednostavno prekinula sa vezom.

Kada dodje do tolikog pada poverenja mislim da je najbolje razići se. Ne bih da crnim, ali obično pre ili kasnije se ne završi dobro ni za koga u toj vezi , a pogotovo za osobu koja radi to praćenje.
Ko što su me lepo saveovali ljudi na čisto hakerskom sajtu. "Nemoj to da radiš, samo će ti biti još gore". Narvno to su bile reči ljudi koji su to već radili i bili su apsolutno u pravu. Naučio sam naravno na teži način.

Ne znam tačno šta je tvoja situaciji, ali ako je ovo što govoriš... ovo što si uradio na fonu rešilo ti je stvar što se tilče tog telefonskog praćenja. Zaboravi sve osim ako možda i ne želiš da zaboraviš.
Mislim što te ta devojka prati ako je bivša? Koliko je dugo bivša? Koliko ti stvarno želiš da ostane bivša?

Mislim jesu neka lična pitanja, ali takva je tema. Ne ide ono prvo bez ovog drugog. A i mi ovde nismo čisto tehnički forum već se bavimo i psihologijom, parapsihologijum, a neku od nas umeju i u karte da pogledaju. (naravno besplatno)

]

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 13.09.2024. u 03:45 GMT+1]

Odgovor na temu

tordajav

..4d3:a000:f197:ba45:bd61:d83f

+2 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?13.09.2024. u 09:27 - pre 51 dana i 14h
Citat:
dusanboss:

Ne znam tačno šta je tvoja situaciji, ali ako je ovo što govoriš... ovo što si uradio na fonu rešilo ti je stvar što se tilče tog telefonskog praćenja. Zaboravi sve osim ako možda i ne želiš da zaboraviš. ;)
Mislim što te ta devojka prati ako je bivša? Koliko je dugo bivša? Koliko ti stvarno želiš da ostane bivša?

Mislim jesu neka lična pitanja, ali takva je tema. Ne ide ono prvo bez ovog drugog. A i mi ovde nismo čisto tehnički forum već se bavimo i psihologijom, parapsihologijum, a neku od nas umeju i u karte da pogledaju. :) (naravno besplatno)
]

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 13.09.2024. u 03:45 GMT+1]

Pa nije da ne zelim da zaboravim, nego... mozak obradjuje i siguran je da je veza gotova 1000% ali emocije su jos u čvoru i skidaju se sa oksitocina.
Stvar je u tome sto tek sad dosle raskida cujem razne stvari od osoba iz okruzenja, koji nisu hteli da se mesaju dok smo bili zajedno. I ukratko receno: košmar. Moja bivsa je u dve poslednje firme u kojima je dobila otkaz - krala - i bila je ukljucena policija. Trenutno je proces u toku, preko advokata, ali s obzirom da je htela da se udaljim iz njenog zivota, ja sam tokom odlaska na njeno pitanje, da li mi se moze obratiti kad joj nesto bude trebalo, rekao jasno - NE.
Osecam se kao da sam bio sa Dr Jekyll and Mr Hyde; meni nikad nije nista falilo, ali je bila "control freak". Sifru za otkljucavanje telefona sam menjao jednom mesecno; nocu je volela da cacka po mom telefonu, pravi screenshot-ove chatova i onda to slala nekim osobama kako bi ih zavadila. Ma haos.
Meni samo nije jasno zasto nisam video te crvene zastavice "red flags" pored puta.
Hvala na svemu, cini mi se da telefon radi normalno.

[Ovu poruku je menjao tordajav dana 13.09.2024. u 12:39 GMT+1]

Odgovor na temu

dusanboss

+598 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?13.09.2024. u 13:28 - pre 51 dana i 10h
To je klasična ljudska reakcija, da ne vidi "red flags" ako gaji emocije prema nekom.
Da su ti ljudi govorili tada ne bi im verovao možda bi se i naljutio na njih. Tako to obično ide.

Sad kad si rekao za ove njene "akcije" po firmama onda možda ljubomora i nije jedini razlog što bi ti hakovala tel.

Odgovor na temu

tordajav

..4d3:a000:f197:ba45:bd61:d83f

+2 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?13.09.2024. u 13:56 - pre 51 dana i 10h
Tako je. Za ljubomoru i nije bilo razloga. Nego sumnja ili paranoja da njene navike na poslu ne bi usmerila i na mene po zavrsetku nase veze. Neko od mojih ljudi je rekao da razmislim o promeni brave, tj. samo malog dela sa kljucem. A ubrzo posle raskida me je neko iz njenog drustva cak pitao da li za godisnji odmor planiram da otputujem ili cu ostati u stanu. Mislim da za to nema potrebe jer nikada nije imala rezervni kljuc; kod mene je bila samo kad sam i ja tu bio. Dobijala bi par puta kljuc od mog auta ali sam skidao ostale kljuceve i dao joj samo od auta. Tako da mislim da nije imala ni vremena da ga izradi. Mada... bilo je dana kada sam posle nocne smene spavao kod nje po danu, a ona ga je mogla izraditi. Hmm..

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+725 Profil

icon Re: Da li je moj telefon hakovan?13.09.2024. u 14:41 - pre 51 dana i 9h
Ne moraš celu bravu, može kod većine brava da se promeni samo cilindar.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

[es] :: Smartphone :: Android :: Da li je moj telefon hakovan?

[ Pregleda: 831 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.