Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dva upita u jednom

[es] :: .NET :: Dva upita u jednom

[ Pregleda: 323 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Dva upita u jednom08.06.2021. u 07:47 - pre 51 dana i 5h
Kako da uradim ovo?Imam jedan upit gde je obican select,sa countom i drugi koji radi sumu tih counta...Znači treba mi dva upita,i da ih prikažem u datagridu....Kako da postavim?Probao sam da oba stavim u jedan string i razdvojim ih sa ;,ali mi tu prikazuje gresku?
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 08:27 - pre 51 dana i 4h
Kao što si rekao, to su dva upita. Tako ih i izvedi.


 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 08:38 - pre 51 dana i 4h
Ne znam...Kako da ih spojim i prikažem u datagridu,jer zavise jedan od drugog...Treba da se otvori prvi,pa drugi,ida on prikaže rezultate?
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 09:09 - pre 51 dana i 3h
Valjalo bi da detaljnije objaniš šta ustvari želiš da napraviš.

Meni zvuči kao da ti treba suma po koloni. Onda u grid staviš podatke sa pojedinačnim slogovima a ispod kolone na odgovarajuće mesto staviš labelu ili šta već u koju ćeš upisati sumu.

 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 09:49 - pre 51 dana i 3h
Ne,sumu po koloni sam uradio...Imam radno mesto i njegovo vreme rada,nešto kao blagajnik,radi 6,4,pa imam nekog koji radi 8,0...i napravio sam to po radnim mestima,s tim sto mi taj upit prikazuje count po radnim mestima,pa imam blagajnik 15 komada,s radnim vremenom 6,4 sata,pa imam blagajnik 10 komada sa radnim vremenom 8,0 sati...I on mi pokazuje isto radno mesto,sa različitim vremenima...Drugi mi računa jedno po radnim mestima ukupno bez obzira na radno vreme...dakle sum po radnim mestima....
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 10:20 - pre 51 dana i 2h
Mora poraditi malo na umeću objašnjavanja problema.

Posle čeri čitanaj ovog to si napisao meni se čini da ti imaš upit koji ti daje broj radnika po radnim mestima i to po jednu kolonu za svako radno vreme, a da ti treba jo da dodaš i kolonu sa ukupnim brojem radnika?

Ako je tako, ja bih to rešio na prezentacionom nivou tako što bih prosto sabrao vrednosti kolona za svaki red.

Ako baš hoćeš to da rešiš upitom nad bazom onda dodaš još jednu kolonu u upit koja je zbir svih kolona.


 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 11:12 - pre 51 dana i 1h
Da,može i sabiranjem istih kolona,ali bih pre radio upitom...Dakle,posle prvog upita,imam ovakav rezultat:

blagajnik---10---6,4
Blagajnik---5----8,0
Vozač-------8----8,0
Vozać-------7----6,4


A posle drugog,ono što meni treba jeste:
Blagajnik----15
Vozač--------15


 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3067

Jabber: djoka_l


+1313 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 11:40 - pre 51 dana i 1h
Jbt, kako ti ne umeš da postaviš pitanje!!!!


Code (sql):

SELECT RadnoMesto, BrojSati, COUNT(*)
FROM NekaGlupaTabela
GROUP BY RadnoMesto, BrojSati
UNION ALL
SELECT RadnoMesto, NULL, COUNT(*)
FROM NekaGlupaTabela
GROUP BY RadnoMesto
 
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 12:04 - pre 51 dana i 1h
Citat:
popmilan76:
Da,može i sabiranjem istih kolona,ali bih pre radio upitom...Dakle,posle prvog upita,imam ovakav rezultat:

blagajnik---10---6,4
Blagajnik---5----8,0
Vozač-------8----8,0
Vozać-------7----6,4


A posle drugog,ono što meni treba jeste:
Blagajnik----15
Vozač--------15




Ne razumem kao misliš da dve tabele različitih struktura prikažeš u jednom gridu.


 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 13:07 - pre 50 dana i 23h
Ja prikazujem samo drugu tabelu,ali je ona zavisna od one prve...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 13:14 - pre 50 dana i 23h
Kao što u delphiju,imam query1,query2,da bih prikazao ono iz query2,moram da otvorim query1...ili da budu linkovani objekti....
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 15:08 - pre 50 dana i 21h
Aj,da pojednostavim,imam jednu tabelu,sa sledećim poljima:
prezime ime rm 1 2 .... 31(ovo su polja koja imaju brojeve,kao dani u mesecu
perić pera kontrolor go bo 6,4
mikić mika blagajnik 8 8 8
mitić mita kontrolor go 8 6,4


I ja hoću da izaberem koliko ukupno je radilo,blagajnika,kontrolora,bez obzira na sate,samo da je 6,4 ili 8 ili 7 ,da nije go,bo,i slične skraćenice...
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 19:26 - pre 50 dana i 17h
Au sunce ti, ko li je smislio takvu strukturu tabele?


Najlakše ti je da od prvog upita napraviš view u bazi pa da drugi upit izvršavaš nad tim view-om.

Druga varijanta je da prvi upit pravi temporary tabelu pa da drugi upit vršiš nad temporary tabelom.

U oba slučaja drugi upit bi ti bio prost: select rm, count() from viev/privremena_tabela group by radni_sati

 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 19:48 - pre 50 dana i 17h
Ma užas je,znam,al šta da radim,takvi naslovi su preuzeti iz excela....E,to što si rekao,za ovo što mi je najlakše...da napravim view pa da izvršavam drugi upit preko prvog...Jel imaš neki prost primer kako se to radi'
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6028

Sajt: pedja.supurovic.net


+1457 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 20:19 - pre 50 dana i 16h
Moraš videti u uputstvu za bazu koju korsitiš kakva je sintaksa.

Obično ide nešto kao CREATE VIEW pa onda select koji izdvoji podatke i napravi strukturu koju ce da prikazuje view.

 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Dva upita u jednom08.06.2021. u 20:38 - pre 50 dana i 16h
Ok,hvala....Pogledaću.Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Dva upita u jednom

[ Pregleda: 323 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.