Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

[es] :: Digitalna Televizija :: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

Strane: << < .. 108 109 110 111 112 113 114

[ Pregleda: 260522 | Odgovora: 2272 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DUSKEZ

Član broj: 337104

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja04.07.2024. u 12:03 - pre 5 meseci
U zadnja 2 3 dana je ok da nestaju kanali bilo je nevremena, i juce mi nije radio zlatiborski mux evo sad radi.A i danas bosanski mux nije proradio.
A ja sam skino logu sa sipke sto je bila na krovu od straha od groma, mozda nisam morao ali sad me mrzi da vracam i da petljam sve isponova a tad kada je radio hrt 1 hrt 2 pojacavo ga plavo nemacko pojacalo od 28db al prekido je kad malo dune vetar.Eto znam sad da sam tad narucio kanalno pojacalo nebi bilo prekida.Sad mi je kasno za sve to.
Bilo je i meni 2 dana prekidao rts i rts2 rts3.. sad je stabilno.Pa ti mislis da to kad prekida prekida samo tebi bas antena zna sto nema signal...jbg nisu se potrudili da to ucovecaju ljucki zato sto preveslavaju sirot svet na placenu.Ima druze tu resenje al moras biti uporan i da znas na kojoj lokaciji imas rezervni mux.Meni nekad kad je lepo vreme bude po 6 7 rezervnih drzavnih muxova da rade a 2 3 uvek to je ono ako mi rts 1 2 neradi na 498Mhz, fruskogorskom.Ja skeniram 562Mhz ili 482 Mhz ili 490Mhz kako kad koji radi uglavnom mi prva dva uvek sluze za rezervu i u listi su kanala na kraju liste pod skip opcijom ne moze kad idem napred nazad osim ako ne selektujem u listi kanal..Samo ako mozes bakci se stim bice uspeha drugar
Vidi sad na mozili mi realno cita windows na chromu pise da imam win11 a ja nikad nisam imao visi od 8.1 win to odavno.Nista bolje od sedmice meni nije.

Odgovor na temu

bordzija

Član broj: 137771
109.245.199.*

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja04.07.2024. u 20:15 - pre 5 meseci
Prosto mi neverovatno hrt programi zakucani na 90 signal a rts 0-50-80 samo šeta gore dole i zapinje. Nisu nizašta kako slepci uspeju da izdrhkaju signal samo tako? Prosto mi neverovatno.

Imamrezervni mux subotica ali nemam dve antene jbg samo jednu logu.

Nebi uzeo da nešto plaćam u životu. Nigde ništa ne plaćam od tih slepačkih usluga. Koristim besplatan internet imam besplatan eon, besplatnu iptv listu. Čak i mobilni telefon imam besplatno
Glup narod bira glupu vlast!

Odgovor na temu

bordzija

87.116.160.*

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja07.07.2024. u 11:54 - pre 5 meseci
Rts i dalje prekida tj signal varira od nule do maksimuma. To me dovodi do jednostavnog zaključka da sabotiraju signal.

Taj jedan mux koji ja gađam i koji je stabilan, uopšte ne emituje rts 1 i 2.

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja23.07.2024. u 14:05 - pre 4 meseca
HRT2 emituje uhd 4k signal preko t2! Za vreme olimpijade e sad dal će da nastave nemam pojma.

U svakom slučaju zanimljivo

Inače me svaki drugi dan tv pita da preskenira t2 kanale ali nema ništa novo. Vrv su to ovi kodirani koji me ne zanimaju.

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja04.08.2024. u 11:04 - pre 4 meseca
Hvataj sta mozes i srecno Bordzo.Ja sad dok je leto prosto ne mogu da odem gore na tavan bude vrucina 2 dana se hladim.Malo sam ispao iz tokova sto se antena i kanala tice.Jedina promena koju sam ispratio je da su rts3 premestili u mux1 sa 546Mhz na 498Mhz mux.
Sta znam fruskogorski mux je stabilan, oce da se gubi tornik kada se naoblaci al meni je to normalno ide oko 100 km vazdusnom linijom,inace odma dodje signal kad je suncano cak bude i kad je kisa i sneg,ali oblake ne moze da prebrodi.

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja25.08.2024. u 08:11 - pre 3 meseca
Jel neko zna sta je sa zlatiborskim odasiljacem tornik? na 594Mhz 36 kanal.Nema ga skoro dve nedelje.Inace hvatam dosta muxova.
Sve sto sam prethodno pisao ,ne znam koji je post unazad glavno sve domace sem tornika,tako i bh mux a sad gledam cujem osjecki mux tvrdjava moze da se bolje kod mene kao uhvati nego djuro podboj.Taj osjecki treba da se nadje na 45 kanalu uhf,mozda uspem ako ukopcam malo signala lako cu dici snagu samo da nazirem malo signala na 45 ali to jos nisam poceo.Samo se informisem sada.
Bordzija tamo kod tebe u vikendici , na kom kanalu , ch uhf lovis hrvatski mux1.Cuo sam da od hrvatskih muxova je samo prvi mux otvoren.Sta ti znas o tome? treci znam da je sigurno placen,a drugi mux jel mozda fta?

Odgovor na temu

bordzija

*.static.isp.telekom.rs.

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja27.08.2024. u 16:50 - pre 3 meseca
Nemam pojma nisam tamo bio ima 3 meseca sigurno ono zadnji put kada sam pisao. mux 1 i 2 su otvoreni a mux 3 je kao pink plaća se.

Poslednji put kada sam bio hr mux1 i mux2 su savršeni dok rts1 i rts2 prekidaju stalno ko ih iebbe ionako je bedan program.

U bg opet traži da preskeniram ali me mrzi jer posle treba da brišem. Vrv ona pink shranja kodirana.

Odgovor na temu

bordzija

87.116.182.*

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja13.09.2024. u 17:51 - pre 2 meseca
Bio prošli vikend u vikendici, preskenirao sve isto ko što je bilo. 15 programa hr su odlični a drugih 15 programa srpskih seckaju povremeno i glave. Baš nas briga jer je ionako nikakav program. Hrvati imaju dobre filmove i engleske krimiće.

Ono sa srpskim programima je isto i dalje, rts 3 odličan ostalo secka.

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja19.09.2024. u 21:19 - pre 2 meseca
Vratio sam nekako 36ch tornik sad imam, radi okej.Nego sam u toj gunguli izvrteo antenu i sad treba ponovo vatam majevicu al ok je to staticna je antena ta druga za bosnu. Mozda ja adapter za mrezastu isciman gledacu to, sve gledam da naidjem sa f navrtkom ujedno mrzi me da pravim ja nemogu toliko.Inace nabavio sam neko pojacalo,malo jace malo

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja21.09.2024. u 18:42 - pre 2 meseca
Zaista dobro pojačalo,to proširuje moje horizonte treba da uzmem neku antenu.
Snebivam se jača mrežasta ili Yaga

Odgovor na temu

bordzija

*.243.prisconetworks.com.

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja22.09.2024. u 23:25 - pre 2 meseca
Uuuuu kakav mlaznjak od pojačala koliko si para dao? Evo ja skoknuo malo do španije. Jedan dan preskeniram sve i izađe mj 35 kom t2 odličnih programa (dizni otvoren) i još 25 radio. Padne kiša i jedva 10 programa. Valjda kontakt na anteni nije dobar a mrzi me da se penjem na krov. Ionako ništa ne razumem španski sve je simultano prevedeno. Da ima francuskih pa i da gledam to razumem.
Sutra ću da fotkam antenu na krovu. Ima i satelitska ali to me mrzi uopšte da spojim :D

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja24.09.2024. u 18:26 - pre 2 meseca
Da on je namenjen da može da udruži dve različite antene.I svaka može po 6 različitih ch kanala da pojačava.Ja ga koristim ovako ch24 (što se kaže valja se da nepads mux 😁) fruškogorski, 28 studio b, 29 jagodinski taj drži dobro tu sam skino sa liste i 34 i 36, 36 izvlači sjajno pre ga uopšte nije bilo.
I druga antena za 27ch za bh mux al tog nema čekam pa kaf bude testiraću. Bilo je pre 2 3 nedelje sad ništa sve ista podešavanja.

Status pojačanih kanala
27 i 25 su na drugoj anteni ovi ostali na prvoj

Meni

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 24.09.2024. u 19:40 GMT+1]
Ovako nameštam antene koje ću ch da pojačavam na kojoj.
Ja sam na prvoj 4,mogu dodati još 2,na drugog 2 muxa mogu dodati još 4 maksimalno ukupno 12 ch pojačanij,6 plus 6

[Ovu poruku je menjao DUSKEZ dana 24.09.2024. u 19:48 GMT+1]

Odgovor na temu

bordzija

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja27.09.2024. u 03:38 - pre 2 meseca
Sutra ću na krov da proverim konekcije i očistim neku puzavicu koja je osvojila krov tj antene pa snimam šta ima. Treba i satelitsku da proverim šta kako. Neke male parabole su otprilike 50 cm rekao bih ili 60.

Nosim i silikon da predihtujem jer kako se prosušila antena opet 35 tv programa.

Odgovor na temu

bordzija

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja28.09.2024. u 18:36 - pre 2 meseca
Popeo sam se na krov, voda ušla u pojačalce i spalila ga ali pošto radi kada nema kiše samo sam predihtovao kutijicu i očistio korov koji je celu progutao.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

bordzija

87.116.180.*

+1480 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja07.10.2024. u 11:37 - pre 2 meseca
Pošto nisam imao drugu pločicu a nije nam se davalo 35 evra za novu antenu, kutiju sam izduvao i zasilikonisao pa više ne gubi programe tokom kiše. 35 full hd t2 programa je sasvim dovoljno.

Treba to sve da se uradi ponovo, nova antena i kabl. Bilo bi tu i 50 t2 španskih programa. To ću drugi put kada budem išao, i satelitska zeza. Risiver se gasi.

Dosta sam odradio, usput zamenio crepove, uveo wifi internet na foru.

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja08.10.2024. u 10:01 - pre 59 dana i 8h
Ja te stvari sto se brzo kvare uvek imam u rezervi i samo zamenim ako ostanem na samo jednoj drugi put kada tu dolazim donesem rezervni(deo) i tako to radi
Pa isto ti je za satelicku astra,eutel.hotbird gde god da si.Ja drzim na eutelu octo lnb dugo,pre neko vreme nije mi radio jedan f konektor na lnb ja se popnem do fida kad ono zalomio se kabli unutri, nista morao sam da batalim sad su 7 izlaza ispravne.Dosta mi je i to.
Sto se tice antene rade solidno domaci muxovi cak i zlatiborski mux ili jako slabo prekida ili ne prekida.Bih kanale hvatam ali od skora cesce pre nije ni tako bilo.Na druga dva vox tv a (koji imaju slabiji tuner) ne hvatam.Znaci nije do mog pojacala vec oni nesto stemuju.
Nego nesto vidim na sajtu da su podignuti u fta na eutelu ti bih kanali,preskeniram frekvenciju nema nista 0 kanala.

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja09.11.2024. u 16:48 - pre 27 dana
Letos sam ja svasta kombinovao, pre nego sto cu uzeti to pojacalo.Nisu mi na kraju rezultati bili sjajni.Zelim da kazem ne slazu se zbog toga kada se udruzuju loga i mrezasta ili dve mrezaste.Predpostavljam da je to zbog tipa antene da bi isle jedna sdrugom istog tipa a razliciti ne daje rezultate.Idalje mi je cilj naloviti jastrebacki mux.Idalje nikad nista nisam imao od tog signala, prvo bi se zezo sa vrsaskim jer racunam blizi je do mene.Ni to nikad nisam hvatao.Opet kazu mi da imam sanse za hr mux.Sve je stvar slaganja... Kao i dostupa.Sa ovim uredjajem karte su malo vise na mom stolu.
Druga stvar isto bitna primetio sam da cim se zezaju vremenski uslovi cot nestaje.Tu ja ide arsinom uporednog sigala.Sto govori skeniram 514Mhz koji nikada ne ponestaje.To je moje rezervno resenje eto sada znate taj 26ch radi ko lud.Isto tako i 482Mhz je dobar ali je malo teze uhvatljiv(pre bio sad kad bi ga ukuco u pojacalo izlistao bi ga stim da je sve to ustvari jezicci na vagi i da svaki po 1 db na jednom signalu vise ili manje prouzrokuje osim jaci signal jednog mux a kao i nestajanje ili veci prekid drugih).
Neke su se igre tu isto odvijale ovog leta ubacili su rtv 1 i 2 u glavni mux.Kao i dodatak rts3.Isto tako radi mi lepo tornik mux skoro sam se penjo na tavan i prejacao antenom neke muxeve.Sto je moralo rucno.Sve dalje ide lako,automatski programatorom samo..
Da kazem i ovo od 14 kanala na torniku 36ch sada je dostupno 10.Od 12 kanala na ovcar muxu sada 8.
Zna li se oce se rubin tv ubacivati po muxovima? Kao i kanal 25 (ime mu je 25 kanal).
Sa 7 kanala na cerskom muxu ch34 sada je 3 lotel,podrinje i va plus.
Sa ukupnim pracenjem na muxovima zakljucuje se to da se mnoge tv kuce vise ne vracaju u multiplekse.
Dok kada pogledam sa aspekta, da li ima tv kuca.Dolazim do zakljucke i previse cak i na drzavnom nivou , na svetskom recimo da ih ima toliko da bi mi trebalo 3 sata da ih sve predjem,sto je verovatno samo mnogo manje neg sto ima.

Znaci ako bi nesto kombinovao nebi mi uspelo sa yagom ili logom zbog prevelikog oduzimanja signala tog jednog ili 2 muxa koja bi ona hvatala na jednakoscu izdrzavanja signala nahvatanih sa dve mrezaste.Sad ja to nisam probao to je samo profaza pretpostavke.

Mogu reci da najstabilnija dva muxa su 546Mhz i 538Mhz,vojvodjanski i jagodniski.Prvi kako kazu na maramu drugi cim upalim mrezastino pojacalo cak i da stavim najgori adapter od 9 ili 12 volti.To uvek.

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1187 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja09.11.2024. u 16:57 - pre 27 dana
Koliko antena imas trenutno na krovu (da su u funkciji) ?
Toliko mnogo knjiga, toliko malo vremena...

Odgovor na temu

DUSKEZ

+36 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja09.11.2024. u 17:06 - pre 27 dana
Dve mrezaste, te koje i pre.Da kazem to da kod tih mrezastih je jako lose to sto na svakih 2 3 meseca je pozeljno da se zameni adapter.I tu su dve opcije da uzmes napravljene sa f konekotorom i tu je naravno gubitak difultni malo veci jer im je jako los onaj ozem na izlazu f.Ili kupiti starijeg tipa adapter gde sam usrafis i namestis konektor koji oces.To ako se dobro namesti moze da valja.I sa zadnjom mislju da opet i taj adapter i jedan i drugi nov mogu lako da nevaljaju iz mnogo razloga.Krs, dugo stajale, propale idt idt.Znaci sve dugo i dobro istestiram onda dalje.
Dve , dve to su one stare jel su gembird ili micron ne znam tacno.Mislim da su micron da to pise na plavom poklopcu gde ide plocica na njima.
Kako je bilo 3 ili 4 puta crkavanja i plocice i to sam menjao, moze tu svasta biti.Uglavnom koji muxovi najvise gube ako ne rade vise od sat vremena odma smatram da je stvar do mene i delujem reaktantno u mojoj oblasti.Nekad daje rezone nekada bez.
Ne udruzuju se kao pre sabirnicom,skretnicom ili spliterom kako ko kad kaze, vec svaka ide u svoj ulaz sto je i max propisano.Posle ih uredjaj nivelise a i ja preko programa.

Odgovor na temu

Living Light

Član broj: 331540

+1187 Profil

icon Re: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja09.11.2024. u 17:16 - pre 26 dana i 23h
Ako antene idu pravo u UHF ulaze u pojačalo (svaka u svoj UHF ulaz)
onda

pojačalo će teško da sabere signale (oji su na ISTOJ FREKVENCIJI) jer neces moci (ili teško) da "ubodeš" da signali budu
nekako u fazi, tj. usinhronizovani.

Jesi li probao da signal sa antena sabereš u jedan kabl i da njega ubodeš u ulaz pojačavača?

Edit: sad vidim da ti ovaj spoj ne odgovara.
Toliko mnogo knjiga, toliko malo vremena...
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

[es] :: Digitalna Televizija :: DvbT2 prijem signala sa avalskog tornja

Strane: << < .. 108 109 110 111 112 113 114

[ Pregleda: 260522 | Odgovora: 2272 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.