Hvala svima na pomoci, nekako sam namestio, i sad cu da objasnim kako, ako jos neko ima ovaj ruter od SBBa.
Podesavanje za WOL (Wake On Lan) za Technicolor CGA2121 DOCSIS 3.0 Wireless Gateway.
1. Napravim DHCP IP rezervaciju, za ta 2 racunara na kojima zelim a koristim WOL preko Interneta. U mom slucaju rezervisem 2 IP adrese, 192.168.0.31 i 192.168.0.17
2. Podesavam Port Range Forwarding, tako sto za jedan racunar iz LANa stavim jedan eksterni port (u mom slucaju 7), a u za drugi 9. Naravno interni port je u intervalu 7-9. Ovako sam stavio jer u android aplikaciji koju koristim za WOL mogu da podesim port koji zelim. Na taj nacin zapravo i mogu da koristim ovo podesavanje, jer ruter zabranjuje da bude isti eksterni port na vise od jedne IP adrese kada se podesava Port Range Forwarding.
3. E sad neko rece, da posto niije UEFI BIOS, ne moze da se pali racunar kad je skroz ugasen. Ne razumem se u vezi toga, svakako nije UEFI, jer su stara oba BIOSa, jedan je iz 2009 a drugi iz 2013. To su poslednje verzije.
Preko hibernacije radi paljenje preko Interneta. Kada ih ugasim skroz na shut down, zanimljivo je da ovaj BIOS iz 2009 hoce da upali racunar, ali kada sam ga ostavio ugasen preko noci nije hteo. Ne znam koja je to caka al nema veze. Svakako mogu da koristim hibernaciju, ili da namestim wake timer u BIOSu pa da se svaki dan upale sami a ja da ih ugasim. Planiram da koristim teamviewer za remote access.
Evo i slicica podesavanja BIOSa i rutera.
[Ovu poruku je menjao miloses dana 22.09.2019. u 20:42 GMT+1]