E ovako...
Citat:
Treba da napravim lokalnu mrezu (VPN)
lokalana mreza je LAN...
Ono sto ce uraditi VPN pa verovatno i taj Wingate je da ce napraviti "tunel" kroz internet izmedju jednog i drugog racunara tj TCP / IP pakete ce inkapsulirati u PPTP ili L2TP pakete. To je dosta komplikovano podesiti u Win2000 serveru ali kako vidim oni na sajtu Wingatea se hvale kako se sve odradi u tri klika...
Pa ok... procitaj dokumentaciju i podesi server na Win ME.. a klijent na Win 98 mada uopste ne znam sto jos drzis to na kompjuteru (ME)...
To je jedina verzija windowsa koju nikada nisam imao. Verujem da ce se i mnogi drugi sloziti sa mnom da je to jedan od njigovih najlosijih OS.
I gde se uopste vrti ta aplikacija ? Na winME? jel ima baza podataka?
E da... Kada to sve uz malo srece proradi onda bi trebalo ( govorim iz iskustva sa VPN - om na Win2000 serveru. ponvaljam! pojma nemam kako to radi taj Wingate)
da jedan kompjuter lepo vidi drugog.. kao u najobicnijoj lokalnoj mrezi (LAN)...
E sad.. mislim da aplikacija sa tim nema puno veze jer ako kako ti kazes oba kompjutera imaju Staticki IP i da su pri tom povezna na internet onda podesi parametre aplikacije i to mora da radi..
ali bi verovanto radilo i bez VPN -a
uzgred... i ja korisitm ADSL pa mi IP nije fiksni.... proveri ti to jos malo...
doduse moze da bude fiksni ako nikada ne prekidas konekciju ali cim je prekines i ponovo se konektujes dobijes novi IP... barem je kod mene tako....
Toliko o VPN-u ...
A program pogotovo ako ima bazu podataka moze i bez svega toga da se nakaci...