Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vise rezultata preko VLOOKUP

[es] :: Office :: Excel :: Vise rezultata preko VLOOKUP

[ Pregleda: 2716 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

inzenjerija
inzenjer
sta dodje pod ruku
Tutin

Član broj: 336351
Poruke: 48
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Vise rezultata preko VLOOKUP23.06.2017. u 23:57 - pre 48 meseci
Pozdrav narode.

Radim na nekoj bazi parcela i hteo sam da prostom pretragom na primer preko broja parcelele izbaci sve podatke koje sadrzi ta parcela.
Išao sam preko funkcije VLOOKUP i ona mi da prvi rezultat ali kako da nateram tu funkciju da mi da i sledeći rezultat koliko god da ih ima.
u prilogu je tabela da bi bilo jasnije o cemu pricam. U kolonama A i B su podaci o parcelama, kada u ćeliji D2 upiđem odredjeni broj parcele kao rezultat u ćeliji F2 daje mi proja parcele a u ćeliji G2 daje podatke o površini, kulturi i klasi. e sada kako naterati excel da mi da u nizu sve rezultate koji su fajlu označeni crvenom bojom. Kažem ja sam probao preko funkcije VLOOKUP, ako neko zna bolje a znam da može bolje neka pomogne.
sve ce ovo jednom proci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2861



+64 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP24.06.2017. u 08:38 - pre 48 meseci
Vidi pomaže li ti ovaj primjer.

- Vrati listu podataka za istu šifru

Pogledaj primjer datoteke u prilogu
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

inzenjerija
inzenjer
sta dodje pod ruku
Tutin

Član broj: 336351
Poruke: 48
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP24.06.2017. u 13:51 - pre 48 meseci
Hvala ti Ivek33
ovo mi rešava problem, i na linkovima ima dosta informacija koje tek treba da proučim.
Biće mi potrebno malo vrmena da sve ovo svarim jer sada vec u ramišljanju nailazim na problem kada budem imao za svaku katastarsku opštinu poseban fajl, kako bih onda napravio poseban fajl koji vrši pretragu unutar odredjene katastarske opstine kao u okačenom primeru.
U celiji A2 napravio sam listu KAT.OPŠTINA koja ce se koristiti kao kriterij za pretragu
A u celiji C2 broj katastarske parcele koja se traži unutar katastarske opštine

Siguran sam da ima nešenje i za ovo, ali termini koje sam koristio da izguglam problem koji mi je rešio IVEK33 nisu davali rešenje

Još jednom hvala ti IVEK33
sve ce ovo jednom proci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ib.kroki
Beograd

Član broj: 188338
Poruke: 794
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: www.e-oglasi.rs


+34 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP24.06.2017. u 14:08 - pre 48 meseci
Evo još jedno rešenje, ali koristio sam Macro.

Ne poznajem baš dobro VBA, sigurno se kod može optimizovati da radi brže, lakše i bolje.
Zvoni, kucanje ne radi ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

inzenjerija
inzenjer
sta dodje pod ruku
Tutin

Član broj: 336351
Poruke: 48
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP24.06.2017. u 16:20 - pre 48 meseci
Istina ib.kroki ovaj macro radi posao unutar fajla. e sada problem nastaje kada treba da se iz odredjenog SHEET-a ili FILE-a izvuku rezultati. i ja sam slab sa macro-ima tako da bi pomoc sa strane dobro došla
sve ce ovo jednom proci
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2861



+64 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP25.06.2017. u 16:50 - pre 48 meseci
Može jednostavnije sa automatskim rješenjema ali ovoliko od mene (ostatak VBA programerima).
Na ovom linku imaš VBA kod koji će pokupiti sve podatke (iz definiranog raspona ćelija) iz svih Excel datoteka koje se nalaze u nekom folderu.
VBA će kreirati novu WBK i u nju poslagati podatke jedan ispod drugog. Ti samo u novi WBK dodaš formulu i imaš rezultate koji si želio.
Osnovna WBK koja sadrži VBA kod ne mora se nalaziti u istom folderu jer je path definiran u VBA kodu. Također novokreiranu WBK snimiš na lokaciju po želji.
Vidi primjer
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

inzenjerija
inzenjer
sta dodje pod ruku
Tutin

Član broj: 336351
Poruke: 48
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP28.06.2017. u 04:53 - pre 48 meseci
Evo i mene posle malo dužeg vremena. Ivek 33 pokušao sam da se snadjem sa ovim sto si mi predložio i nisam se bas snašao jer baš slabo poznajem VBA. još malo sam istraživao o mom problemu i našao sam funkciju INDIRECT (http://www.ic-ims.com/excel-2013/razno/indirect-function.html) koja mi je rešavala problem ali smo sa radnim sveskama koje su otvorene, čim se zatvore rezultat se gubi, potom sam na ovoj stranici koju sam naveo skinuo ovaj dodatak za EXCEL (http://www.ic-ims.com/excel-2013/razno/morefunc.html) i koristio funkciju INDIRECT.EXT gde mi ona rešava problem sa zatvorenim radnim sveskama, ali sada opet problem sa rezultatima u nizu. Nisam uspeo da funkciju SMALL ugnezdum u formulu kako bi mi izlistavala rezultate jedan ispod drugog.

kod prvog rezultat korisio sam cod
=INDEX(INDIRECT.EXT("["&$A$1&".xlsx]Sheet1!$A$1:$B$5"),MATCH($A$2,INDIRECT.EXT("["&$A$1&".xlsx]Sheet1!$A$1:$a$5"),0),2)
i on mi daje dobar rezultat

pokušao sam da iz tvog prvog odgovora Ivek 33 iskoristim ugneždeni cod funkcije SMALL ali mi nikako nije išlo od ruke.

U ataču ću poslati primer koji sam koristio da bi shvatili o cemu poričam sve se nalazi u jednom folderu

Evo već dve noći gubim na ovom problemu, imali iko ikakvog rešenja.
sve ce ovo jednom proci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2861



+64 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP28.06.2017. u 18:27 - pre 48 meseci
Citat:
pokušao sam da se snadjem sa ovim sto si mi predložio i nisam se bas snašao jer baš slabo poznajem VBA.

Dao sam ti VBA ali ako neide tako može se i na drugi način, kao što si i sam uvidio.

Sada me zbunjuješ. Prvo si želio za jedan uvjet izlistati sve podatke koji mu pripadaju iz više workbooks.
Ovo što si postavio je primjer za jednu šifru kao uvjet tražiš izlistanje iz određene workbook (dakle ne svih u istom folderu, već samo jedne)

Morao sam instalirati MOREFUNC Add-In da bi mogao testirati ARRAY formulu (koju vidiš ispod).
Code:

=IFERROR(INDEX(INDIRECT.EXT("'C:\Temp\["&$A$1&".xlsx]Sheet1'!$B$1:$B$20");SMALL(IF(INDIRECT.EXT("'C:\Temp\["&$A$1&".xlsx]Sheet1'!$A$1:$A$20")=$A$2;ROW($A$1:$A$20)-ROW($A$1)+1);ROWS($C$5:C5)));"")

U privitku poruke je ZIP file u kojem je rješenje i u kojem se nalaze tvoje datoteke iz primjera.
Imaš tri rezultata za svaku workbook po jedan ali je uvjet zajednički. Na ovaj način ćeš imati prikazane sve rezultate iz svih workbooks za određeni uvjet

LP
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

inzenjerija
inzenjer
sta dodje pod ruku
Tutin

Član broj: 336351
Poruke: 48
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP28.06.2017. u 20:47 - pre 48 meseci
Veliko ti hvala Ivek33. Rešio si mi veliki problem.

Tabele 1.xlsx i ostale sam napravio da bih uprostio problem, u stvari radi se o katastarskim parcelama i katastarskim opštinama.
Konkretno u mom slučaju fajl 1.xlsx nosit ce ustvari ime jedne katastarske opštine koja je popunjena podacima odnosno brojevima katastarskih parcela kao i površina i ostali podaci vezani za dotičnu katastarsku parcelu. e sad opština ima oko 100, što automatski znači oko 100 *.xlsx fajlova .

Tek sad ću imati posla dok sve to složim ali vredi truda kada znam da imam rezultat.

Hvala najljepše Ivek33
Pozdrav
sve ce ovo jednom proci
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2861



+64 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP29.06.2017. u 12:53 - pre 48 meseci
Citat:
Veliko ti hvala Ivek33. Rešio si mi veliki problem.
nema na čemu, uživaj radeći u katastru :)
pozdrav
 
Odgovor na temu

marre23

Član broj: 332598
Poruke: 95
*.dsl.iskon.hr.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP22.07.2017. u 17:35 - pre 47 meseci
Htjela bi se nadovezati na ovu temu sa svojim problemom, vjerujem kako ću dobiti neko rješenje

U prilogu primjer
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

marre23

Član broj: 332598
Poruke: 95
*.dsl.iskon.hr.



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP22.07.2017. u 19:19 - pre 47 meseci
Uspjela sam skužiti a ne mogu obrisati post...hvala Ivek33
 
Odgovor na temu

marre23

Član broj: 332598
Poruke: 95
194.126.214.*



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP27.07.2017. u 08:51 - pre 47 meseci
Ivek33,

molila bih te pomoć kod ovog tvog prvog primjera koji si slao.

Kad se upiše neki broj on povuče iz baze one koji pripadaju tom broju al ako stavim prazno polje onda bi htjela da sve bude prazno a prikazuje nule, u mom primjeru prikazuje sve što se nalazi u tom stupcu koji povlači

Hvala unaprijed

Mare
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2861



+64 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP27.07.2017. u 12:37 - pre 47 meseci
U stupcima C,E i G nalazi se formula koja ignorira nulu kao rezultat u ćeliji.
Obrati pažnju na skrivene stupce u kojima se nalazi rezultat iz ostalih datoteka.
Vidi attach
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

marre23

Član broj: 332598
Poruke: 95
194.126.214.*



+1 Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP27.07.2017. u 13:47 - pre 47 meseci
Hvala na odgovoru :)
 
Odgovor na temu

jasa.v

Član broj: 13316
Poruke: 23
*.dynamic.telemach.ba.



Profil

icon Re: Vise rezultata preko VLOOKUP27.07.2017. u 17:09 - pre 47 meseci
Ovo ti je puno lakše napraviti preko Pivot Table i Slicer-rom na koloni broj parcele.
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Vise rezultata preko VLOOKUP

[ Pregleda: 2716 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.