Da ne bi smo otvarali novu temu ... ako ikako nekome može pomoći, a tek se po prvi put susreće sa pojmovima kao što su: "instalacija Windowsa sa USB", "instalacija sistema a laptop nema CD/DVD čitač", onda evo jednog primera iz prakse:
Naime, dešava se da jednostavno novi laptopovi uopšte ne nude opciju "Legacy" čak i kada se isključi "Secure boot". Jednostavno, sve mora da se uradi preko UEFI-ja što zna da namuči onoga ko je instalaciju kreirao sam preko recimo "rufus-a", pomoću ISO fajla koji nema podršku za UEFI. USB stick se vidi u BIOS-u ali čak i kada se podesi da po difoltu butuje sa njega, jednostavno u izboru "boot menu" se ne prikazuje fleška sa instalacijom.
Znači, najjednostavnije je da se instalacija skine sa zvaničnog Microsoft sajta i pomoću alata za kreiranje USB instalacije napravi fleška koja će raditi posao. Naravno, sam ISO fajl mora biti novijeg datuma kako bi uopšte imao podršku za UEFI ...
Ako neko ima problem sa butovanjem sistema sa fleške samo preko UEFI, vrlo rado ćemo pomoći.