1. Da razjasnimo u koju zemlju trba ići!!!
-Po meni najb. zemja za šljaku je Nemačka,Austrija,CH...
-Velika ponuda posla,dobre zarade,povolji krediti,zbog blizine kuće mogućnost obrta neke robe(auti,telefoni, kompovi, garderoba,kuć.hemija,mašine itd.)-dodatna prihodi.
2.Koje zemlje izbegavati (ako je to moguće)!!!
-Italija,Španija,Francuska,Češka i Slovačka,Holandija, Engleska......
-U nekim navedenim zemljama je nizak standard i slabije su zarade, dok druge zemlje (Holandija ,Francuska......) imaju dobar standard, ali su daleko i dodatni prihodi odpadaju........(zamisli te da na odmor dođete iz npr. Švedske 2000+2000 km.x benzin x rashodi = kuku meni)
3.Kod koga otići !!!
-Rodbina, pouzdani prijatelji....(to najb. vi znate)
-Neko ko vas neće ispaliti za stan ,posao,vizu.......
4.Gde se zaposliti !!!!!( u zavisnosti koliko dugo zelite u toj zemji ostati)
-Građevine (keramicari,moteri,elektricari,klime,Holz-Bau,instalateri)-dobre zarade i uvek ima privatnog posla.....
-Auto placevi(Perionice,Mehanicari,AutoElek.Limari.....)-privatan posao i prodavanje auta (mislim nama)
-Održavanje(kuca, stanova,bolnica posl.prostora.....)-dosta posla i uvek se radi po 4-5 sati (na vise mesta...)
-Prevoz (Robe u yu. putnika,Spedicija)-dobra lova.....
5.Koje poslove izbegavati!!!!!
-Kafići
-Restorani
-Prodavnice...............slaba lova i nema dodatnog posla a radis ko konjina....
-Za one koji su visoko obrazovani (osim onih koji imaju uredne rade i bor. dozvole ili državljastvo)-preporučujem da diplome ostave kod kuće(moj savet).....
Ovo vam sigurno može pomoći, možda grešim ili ne...... (iz mog iskustva), ali je za sve potrebno i dosta srece..........