Wordpress, Joomla, Drupal.... ja mislim da je nebitno koji host. Svi normalni hosting provajderi imaju podršku za navedene. Razlika je u tome što na nekim imaju svoje "helper" skripte za podešavanje i automatsku instalaciju svega što je potrebno za rad sa wp, joomla, drupal dok drugi nemaju njihove automatizovane skripte, već to korisnik sve sam obavi.
- Ako ti je domain .rs onda uzmi domaći host.. ili vidi koji sve strani host provajderi podržavaju i naše domene.
- Unlimited u čemu? U bandwidth-u ili unlimited disk-space ? Bandwidth je utrošak hard diska, prenos, transfer.. (struja se troši, pa i košta) a disk space je .. pa disk space. Za jedan hardkodovani php/html5/css3 sajt sa par slika dovoljno ti je i 10 mb. Ukoliko ne planiraš da taložiš materijal (slike, pdf, zipove, whatevs.. ) koji će tvoji korisnici ostavljati kroz upload, itd.. a pošto ti ideš na Wordpress, dakle nije taj rad, onda bilo koji host koji daje.. ne znam.. ne treba ti više od 3gb. I to je možda previše. Za početak. Ukoliko ne planiraš da razvijaš "leteće tigrove" ili drugim rečima, nemaš u planu da budeš vlasnik neke veće online zajednice u nekoj skorijoj budućnosti. U protivnom, tih 3gb će ti kasnije biti, vrlo verovatno - malo.
- Od 30 do 50 eura. Neki hosting provajderi pecaju mnogo lepo, čisto da znaš.
Recimo, daju ti sve extra, pun panel, sve čega bi mogao da se setiš, to i zatekneš kada se uloguješ. Tako i mysql, isto. Baza i tabela na raspolaganju ma svaki dan da proširuješ i dodaješ nove, sve uračunato u cenu. A onda.. obrne se sledeći krug, to jest prođe godinu dana, a ti napravio par tabela, to jest CMS je napravio par tabela, ništa posebno niti "boogie" od strukture, itd.. a tebi predračun, onih 30 evra kao i prošle godine - plus 100 dodatnih, na korišćenje baze i čitavih 6 kolona... hehe.. :) To je konkretno bio moj slučaj sa iPage. Dakle, iPage i tome slične - Z A B O R A V I.
Ne znam kakva je loopia.. neki se žale, neki se ne žale.. uglavnom, oni (bar meni) deluju, koliko toliko kao normalna hosting firma.. u "normalnoj" državi.
Sve u svemu, ja lično više nade polažem u strane hosting kompanije, gde se lebac, ipak zarađuje radom bez hvatanja krivina.
Dakle, sa ovima npr. ne bi trebalo da imaš problema, nikada »
http://www.1and1.com
I imaju solidne, normalne i razumljive cene.
about:networking