Citat:
view:Za eunet nemogu nista lose da kazem osim da su im cene malko visoke ali nekim korisnicima nije bitna cena.Mislim da su oni jedini domaci provajderi koji imaju ekstra uslugu ali nazalost sa previsokom cenom.
To sam i ja mislio do pre mesec dana. Ja sam pre tri i po godine pobegao od Verata kod njih, ali... Pošto je firmi za koju radim isticao godišnji hosting, rešim da sa njihove stare Veb2.0 platforme pređemo na Cpanel. Naime znali su da imaju problem sa isporukom mejlova posle 14č, a ni interfejs za Veb mejl im nije funkcionisao najbolje, a o lokalizaciji da ne govorim. Nahvale nam svoju Cpanel platformu, pa nam još daju skoro mesec dana da probamo i prebacimo sadržaj sa platforme na platformu, ma divno. Mejlovi se isporučuju brzinom svetlosti, ponuda 3 interfejsa za Vebmejl, Vebmejl uvek dostupan, brz i lokalizovan. Posle prelaska na novu platformu, priča se menja. Na softveru za mejling liste neke opcije ne rade uopšte ili baguju, a odgovori podrške su bili preformulisana pitanja ili opšte stvari koje sam znao, ali ne i rešenje problema. A onda pre nekoliko dana GROM! Dobijam opomenu za prekoračenje mejl kvote?! Ček pa ja sam prešao na najskuplji plan, gde je skoro sve neograničeno, a pomena o kvoti nije bilo nigde. Na moju opasku me upute na mejl koji su mi poslali pri prelasku i neki link u telu mejla koji vodi ka nekom ugovoru koji nikad nisam video a kamoli potpisao, gde u nekoj 10. stavci piše da je kvota za sve mejlove 3GB?!
Pogledam ostale provajdere i vidim da skoro svi imaju istaknutu mejl kvotu (naravno veću) ili ukupnu kvotu i da sam faktički prevaren.
Interesuje me da li ovakvih skrivenih klauzula i netransparentnih ograničenja ima i kod drugih domaćih provajdera, jer nameravam da menjam provajdera, ako ne odmah, ono po isteku godišnjeg zakupa zasigurno. Najviše me zgranulo to što sam čitao klauzulu gde će da mi blokiraju sadržaj i suspenduju sadržaj (?!) za nešto što nisam ni znao i za šta nisam kriv. Pri tome ne postoji nikakav način da dobijete tačan podatak ukupne potrošnje mejl prostora osim da digitronom sabirate sadržaje sandučića (?!)
Svuda pođi, sebi dođi.