Citat:
ventura:
Otvori bankovni racun u nekoj USA banci, i izvadi Checking (Debit) karticu, i cekovnu knjizicu, i to je to... sa debit kartice mozes kod nas povuci 500dolara dnenvo na bankomatu, i 1500 dolara na POS-u (POS je ili kupovina ili kad ti sluzbenik u banci da pare na ruke a naplati ti sa kartice)... Ili ako hoces neke vece cifre da prebacujes, onda deponujes podpise u banku, i samo im faxiras international wire transfer request sa swit instrukcijama i to je to..
zesce bih ti bio zahvalan ako bi mi objasnio koja je konkrentna procedura za otvaranje tog racuna odavde. imaj u vidu da sam ja personal user, nemam firmu/papire ili kojesta vec, tipa, da im garantujem da cu svakog meseca dobijati neke uplate kao kod tekucih racuna (ako je to mandatory za account ili debitnu karticu onda s*****!), i pojma nemam kakve sve terms & conditions imaju USA banke, al' nazirem neko ludilo gde cu morati jebeno da se iscimam da bih ih uverio da sam ja "posten privrednik iz SCG", daj Boze da gresim :)
Nadam se da cu moci da podignem kes sa debitne kartice preko tog POS-a bez problema u vecini ovdasnjih banaka, ne?
Sto se kinte tice, nisu u pitanju vece cifre, around $3000 per month i u principu jedino sto mi treba je malo brzi transfer od swift-a jer sam u situaciji da stvarno ne mogu da cekam 10 dana dok to stigne. Cisto komparacije radi, provizija na slanje uplate od $3000 preko swifta izadje negde oko $110 (tu su comissions 3 banke - one iz koje se salje, posrednicke i moje) - koliko bi kostala uplata te sume na cekovnu knjizicu + naknada za povlacanje preko POS-a ili ATM-a, onako, odokativno?
Citat:
Ivan Lazarevic:
Pogledaj ePassporte (
www.epassporte.com). Koristim ga vec duze vreme i veoma sam zadovoljan.
Kolko kapiram, oni ti daju Electronku s kojom mozes da povuces kes sa ATM-a i POS-a, zar ne? Isto pitanje vazi i za tebe, koje su naknade za povlacenje kesa sa tog cuda ovde i koliko je komplikovana procedura da se otvori account kod njih (pise da mora da se uzme prvo virtuonka, pa tek onda electron, iako meni internet kartica ne treba, al' ajde, ako su vec zapeli, to nije problem ako se ispostavi da ispunjavaju ostale uslove koji su mi potrebni)?
Zanima me i na koji nacin bi neko uplacivao kes na moj racun (i naravno koje su provizije na uplate)? Da li bi taj neko morao bi da ima sopstveni ePassporte account? Ako bi, to mi se bas i ne svidja, jer iako se Ameri prze na te PayPal, E-Gold, Ikobo, Kurac-Palac payment procesore, mislim da bi mi najvise odgovarao tradicionalni odlazak u banku i uplata na MOJ racun jer mi to nekako uliva najvise poverenja :)
Hvala vam obojici na odgovorima :)
Pozdrav!