Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc za C++

[es] :: C/C++ programiranje :: Pomoc za C++

[ Pregleda: 4340 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Blue^demoN
BG

Član broj: 1468
Poruke: 116
*.ptt.yu

ICQ: 244715567


Profil

icon Pomoc za C++02.12.2001. u 03:29 - pre 242 meseci
Tek ucim c++ programiranje pa, ako neko moze da mi pomogne
da napravim program koji uzima rec koju ukucas i svako slovo zameni
necim drugim(slovom, znakom ili brojem). Mislim da kapirate sta hocu da napravim
You got one life, one chance, gotta do it right
 
Odgovor na temu

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.srce.hr



Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 15:01 - pre 242 meseci
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
char ch;
cout << "Upisi rijec: ";
while (cin.get(ch) )
{
if (ch == ' ! ')
{
cin.putback('$');
}
else {
cout << ch;
}
while (cin.peek() == '#')
{
cin.ignore(1,'#');
}
}
return 0;
}

jel si to mislio?
 
Odgovor na temu

Blue^demoN
BG

Član broj: 1468
Poruke: 116
*.ptt.yu

ICQ: 244715567


Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 17:03 - pre 242 meseci
Ma jok al nema veze batalio sam to :))
Imam neko drugo pitanje. Pokusavam da napravim da npr. uneses nesto u hex, a on ti pretvori u ascii i obrnuto. Koji headeri treba da se ukljuce za ovo?
You got one life, one chance, gotta do it right
 
Odgovor na temu

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.srce.hr



Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 18:21 - pre 242 meseci
Koliko znam ima nesto u iomanip.h za hex. npr ispis u heksadekatskom formatu:
cout.setf(ios::hex, ios::basefield);
cout << 13 << endl;
ima ih jos ali se ne sijecam
 
Odgovor na temu

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.srce.hr



Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 18:42 - pre 242 meseci
evo:
#include <iostream>
#include <iomanip>
using namespace std;
int main()
{
int x=0xd;
cout.setf(ios::dec, ios::basefield);
cout << x <<endl;
return 0;
}

#include <iostream>
#include <iomanip>
using namespace std;
int main()
{
cout.setf(ios::hex, ios::basefield);
cout.setf(ios::showbase);
cout << 13 <<endl;
return 0;
}
 
Odgovor na temu

Blue^demoN
BG

Član broj: 1468
Poruke: 116
*.ptt.yu

ICQ: 244715567


Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 21:05 - pre 242 meseci
Pola kapiram, pola ne ali hvala
You got one life, one chance, gotta do it right
 
Odgovor na temu

exXter

Član broj: 1462
Poruke: 1
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Pomoc za C++02.12.2001. u 21:22 - pre 242 meseci
/*uneses nesto u hex, a on ti pretvori u ascii i obrnuto. Koji headeri treba da se ukljuce za ovo */

-->
#include <iostream.h>
void main()
{

int number;
cout << "Enter a decimal number: ";
cin >> number;
cout << "value in octal = 0" << oct << number << endl;
cout << "value in hex = 0x" << hex << number << endl;
cout << "non-printing char (escape): "
<< char(number) << endl;
}
 
Odgovor na temu

joske
SD-BG

Član broj: 1776
Poruke: 17
*.verat.net



Profil

icon Re: Pomoc za C++23.12.2001. u 19:39 - pre 241 meseci
E brate posto i ja tek ucim imam problema da sa postupkom od pisanja do
gotovog programa(u knjizi nije dobro objasnjeno),pa ako znas nesto o tome salji ili ako ti neko posalje postupak.
JoSKE
JoSkE
 
Odgovor na temu

joske
SD-BG

Član broj: 1776
Poruke: 17
*.verat.net



Profil

icon Re: Pomoc za C++23.12.2001. u 19:42 - pre 241 meseci
dA li mozes da mi objasnis pistupak pravljenja programa( od pisanja do .exe fajla) ZA borlandov C++ builder5. Hvala
JOSKE
JoSkE
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.129.EUnet.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Pomoc za C++23.12.2001. u 23:09 - pre 241 meseci
Sta je tu tesko?
Ne znam napamet za borlanda al u ovom fazonu je:
1)startujes
2)ides na fajl,new,tekst fajl
3)upises kod
4)kliknes build

to je sve
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

somikayu

Član broj: 416
Poruke: 26
*.verat.net

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Re: Pomoc za C++23.01.2002. u 00:01 - pre 240 meseci
Citat:
autoexes:
Sta je tu tesko?
Ne znam napamet za borlanda al u ovom fazonu je:
1)startujes
2)ides na fajl,new,tekst fajl
3)upises kod
4)kliknes build

to je sve


e imam ij a borlandov c++ i fazon je da moras da ides na file pa new i kad zavrsis pisanje onda moras da ides file pa na close all projects i onda idi na open i otvori opet tvoj program koji si kucao i tek onda idi na build all i onda na RUN(F9)
 
Odgovor na temu

MoHicAn

Član broj: 43
Poruke: 1893
*.yubc.net



Profil

icon Re: Pomoc za C++23.01.2002. u 17:22 - pre 240 meseci
O cemu pricas bre ti! Radio sam u Borland Builder-u! To sto si upravo rekao je krajnja nebuloza! Jednostavno napises program sacuvas ga kao project i onda ides na compile ili build i tamo de si sacuvao projekat tamo ce ti biti i binary aka *.exe fajl!
 
Odgovor na temu

somikayu

Član broj: 416
Poruke: 26
*.verat.net

Sajt: www.beomilenijum.co.yu


Profil

icon Re: Pomoc za C++24.01.2002. u 00:18 - pre 240 meseci
Citat:
MoHicAn:
O cemu pricas bre ti! Radio sam u Borland Builder-u! To sto si upravo rekao je krajnja nebuloza! Jednostavno napises program sacuvas ga kao project i onda ides na compile ili build i tamo de si sacuvao projekat tamo ce ti biti i binary aka *.exe fajl!


brate ja sam pokusavao da saveriam projekat i da onda idem na build all ali nema nikakvog efekta kapiras mozda je kod mene nesto podeseno kako nebi trebalo jednostavno nece nego tek kad idem na FILE pa na CLOSE ALL PROJECT i onda opet otvorim projekat u kom sa saveirao i onda probam i hoce......ne znam zasto.....ok........jer sam ja tek poceo da radim sa tim.......ok!
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Pomoc za C++24.01.2002. u 14:32 - pre 240 meseci

Ne mora da znaci da ce tako da bude. Exe mozes da stavis na drugi disk ako hoces. Naravno mozes da naredis Bilderu da .exe fajl i .obj fajlove smesta cak na disketu svaki put kad kompajliras projekat...

Citat:
MoHicAn:
O cemu pricas bre ti! Radio sam u Borland Builder-u! To sto si upravo rekao je krajnja nebuloza! Jednostavno napises program sacuvas ga kao project i onda ides na compile ili build i tamo de si sacuvao projekat tamo ce ti biti i binary aka *.exe fajl!


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Pomoc za C++24.01.2002. u 14:42 - pre 240 meseci
Zapravo problem sa covekom (zasto zapravo trazi da mu neko pomogne oko Borland C++ Builder-a) je sto Builder po difoltu pravi graficku aplikaciju... :) Jel tako? A ovo o cemu se prica u ovoj diskusiji nema veze sa prozorima, dijalozima, widget-ima...



Elem, evo odgovora (konacno):



1) Startuj Bodland C++ Builder

2) Klikni na "New..."

3) Klikni na "Console Wizard" i nastavi dalje

4) Cekiraj "C++" i ODCHEKIRAJ "VCL", jer ti to s***** ne treba ovaj put

5) Iskljuci Multithreaded (ne treba ti osim ako ne zelis da pises konkurentne aplikacije)

- BC++B ce da napravi kostur projekta

6) Snimi projekat sa "File -> Save Project as ..." negde

- Pitace te takodje za ime Unit1.cpp fajla, izmeni ga u recimo mojprg.cpp



To je to, nakon koraka br. 6 imas gotov projekat sa jednim .cpp fajlom sledece sadrzine:



Code:


//---------------------------------------------------------------------------



#pragma hdrstop



//---------------------------------------------------------------------------



#pragma argsused

int main(int argc, char* argv[])

{

    return 0;

}

//---------------------------------------------------------------------------





Uzivaj!

Na kraju samo jedno - za ovakve stvari je mnogo bolje imati neku laksu i besplatnu alatku, recimo DevC++ ili slicno...



Pozdrav






Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Pomoc za C++

[ Pregleda: 4340 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.