Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI

[es] :: .NET :: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI
(TOP topic, by mmix)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 48659 | Odgovora: 121 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI17.03.2016. u 09:43 - pre 51 meseci
Kakav to početnički projekat ima više od jednog megabajta zipovanog sorsa? U zip treba da idu samo sors fajlovi (.cs), a ne i rezultat bildovanja (bilo šta u \bin folderu). Ne samo da treba da pošalješ samo sors, nego i taj sors treba da bude minimalan. Izvuci samo ono što je bitno za problem koji imaš. Napravi novi minimalni projekat u kojem se vidi problem, i zipuj samo sors od toga.

Naravno, lepo bi bilo i da opišeš šta se tačno dešava. Pogledaj kako drugi ljudi ovde traže pomoć za svoje probleme. Svi opišu svojim rečima problem. Tako treba i ti da radiš.
 
Odgovor na temu

pseudo_programer
besposlen
JKP

Član broj: 319089
Poruke: 11
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI17.03.2016. u 14:34 - pre 51 meseci
Mislim da je osnovni problem u Solution platforms.
Menjao sam platforme, pa bildovao. Sad neće više da ga bilduje.
Greška koju javlja je:
An unhandled exception of type 'System.BadImageFormatException' occurred in System.Windows.Forms.dll

Additional information: Could not load file or assembly 'CelikNET.dll' or one of its dependencies. is not a valid Win32 application. (Exception from HRESULT: 0x800700C1)
Klijentski projekat treba samo da pokupi podatke u string i prikaže ga u MsgBox-u.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cyberghost
Aleksandar Jovanović
Programer
S U M A D I J A

Član broj: 14674
Poruke: 813
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI17.03.2016. u 14:43 - pre 51 meseci
Hmmm ja bih rado pomogao ali ne radim C++ a ovo i nije tema o C++ već o wrapper-u oko izvorne C++ biblioteke.
Every program is either trivial or it contains at least one bug.
 
Odgovor na temu

pseudo_programer
besposlen
JKP

Član broj: 319089
Poruke: 11
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI18.03.2016. u 00:08 - pre 51 meseci
Ponovo sam pročitao ovu i još dve teme. Zatim sam krenuo sve iz početka. Svašta sam usput naučio.
Konačno radi.
 
Odgovor na temu

pseudo_programer
besposlen
JKP

Član broj: 319089
Poruke: 11
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI18.03.2016. u 20:06 - pre 51 meseci
Novi dan, novi problem. Imam VB formu sa jednim dugmetom i sledećim kodom:

Public Class Form1

Dim CitacLK As CelikNET.CelikInterop

Private Sub btnCelik_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles btnCelik.Click

CitacLK = New CelikNET.CelikInterop
'Attribute ReaderEngine.VB_VarHelpID = -1

Dim strFinal As String
Dim a = CitacLK.ReadDocumentData
Dim b = CitacLK.ReadFixedPersonalData
Dim c = CitacLK.ReadVariablePersonalData

strFinal = ""
strFinal = strFinal & "Reg. broj: " & a.docRegNo & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Izdao: " & a.issuingAuthority & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Izdana dana: " & a.issuingDate & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Istice: " & a.expiryDate & vbCrLf

strFinal = strFinal & "Prezime: " & b.surname & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Ime: " & b.givenName & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Ime roditelja: " & b.parentGivenName & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Datum rodjenja: " & b.dateOfBirth & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Mesto rodjenja: " & b.placeOfBirth & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Opstina rodjenja: " & b.communityOfBirth & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Drzava rodjenja: " & b.stateOfBirth & vbCrLf
strFinal = strFinal & "JMBG: " & b.personalNumber & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Pol: " & b.sex & vbCrLf

strFinal = strFinal & "Drzava: " & c.state & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Opstina stanovanja: " & c.community & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Mesto: " & c.place & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Ulica: " & c.street & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Broj: " & c.houseNumber & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Slovo: " & c.houseLetter & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Ulaz: " & c.entrance & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Broj stana: " & c.apartmentNumber & vbCrLf
strFinal = strFinal & "Sprat: " & c.floor & vbCrLf

CitacLK = Nothing
MsgBox(strFinal)
End Sub

Private Sub Form1_Closing(sender As Object, e As CancelEventArgs) Handles Me.Closing

End Sub
End Class

Pokrenem program, stavim LK u čitač, očitam podatke, sve OK. Stavim drugu LK i dobijem podatke iz prve LK. Kako da pozovem BeginRead i EndRead funkcije?
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI20.03.2016. u 23:43 - pre 51 meseci
Kao što u C# treba koristiti using u VB treba koristiti Using. https://msdn.microsoft.com/en-us/library/htd05whh.aspx

BeginRead se poziva unutar konstruktora CelikNET.CelikInterop. EndRead se poziva po izlasku iz Using bloka. Postoji i opcija ako ne želiš da koristiš Using, i to je objašnjeno na linku, ali velike su šanse da želiš.
 
Odgovor na temu

pseudo_programer
besposlen
JKP

Član broj: 319089
Poruke: 11
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI21.03.2016. u 10:15 - pre 51 meseci
Umesto:

CitacLK = Nothing

stavio:

CitacLK.Dispose()

i sve radi. Imam još samo kedan problem: instalacija. Napravim instalaciju koja radi samo na mom računaru. Na ostalim mašinama, kad pritisnem btnCelik javi: "Could not load file or assembly CelikNET.dll or one of its dependeces. The specified module could not be found." U folderu u kome je exe nalaze se i CelikNET.dll i CelikApi.dll. Taj folder je u path-u. Dll-ove sam iskopirao i u System32 i u SysWOW64 foldere, ali ne vredi. Šta je lek?
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI21.03.2016. u 10:58 - pre 51 meseci
Upozorenje: ako ručno koristiš Dispose() onda treba da ga koristiš onako kako je propisano u linku koji sam dao u prethodnoj poruci. Postoji razlog zašto se tako radi. Poenta je međutim da ljudi treba da koriste Using, jer je tako istovremeno i lakše za programiranje i pravilno za izvršavanje. Elem, ako se desi neki exception (a desiće se; Marfijev zakon kaže da se uvek desi nešto nepredviđeno) pre tvog ručnog poziva Dispose() onda se taj Dispose() neće pozvati i imaćeš problem koji si i ranije imao, da se "čita" prethodna lična karta. To je loše programiranje.

Bolje se navikni na dobro programiranje sada, a ne kasnije, kad moraš prvo da se odvikavaš od lošeg. Koristi Using.

Što se tiče putanje do .dll fajla nekoliko ljudi je na ovoj temi već imalo slične probleme, pa pogledaj, možda pomogne. Po tvom opisu ispada da je u pitanju nešto što nikad do sad nisam susreo, ili je možda isto ono što je i korisnik markoub imao, ali to je bila neka misterija, a taj korisik se nije posle javio sa svojim rešenjem, ako je rešenja i bilo.

Moguće je da bilduješ 64-bitnu verziju svoje aplikacije, a koristiš 32-bitnu verziju CelikApi-ja. Na 64-bitnom Windowsu C:\Windows\System32 je za 64-bitne dll-ove, a SysWOW64 je za 32-bitne. Arhitekture svih modula u procesu moraju da se poklapaju.
 
Odgovor na temu

teofil013
nema
nema

Član broj: 332989
Poruke: 1
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI23.03.2016. u 18:35 - pre 50 meseci
Pokušavam u C# program da implementiram očitavanje LK preko CelikNET.dll i imam silne probleme.
Prepravio sam EidStartup(2) (bez toga ništa nije radilo) i prebacio target na .net 4.5.1
u programu pozivam

using (CelikNET.CelikInterop x = new CelikNET.CelikInterop())
{

CelikNET.FixedPersonalData d1 = x.ReadFixedPersonalData();
CelikNET.VariablePersonalData d2 = x.ReadVariablePersonalData();
CelikNET.DocumentData d3 = x.ReadDocumentData();
Ime = d1.givenName
Prezime = d1.surname
.....
}


i sada sve radi pri prvom startovanju i ako je kartica unutra,
ali kad kartica nije u čitaču dobijam exception koji ne mogu da zaobiđem sa praznim catch{}

Ima li neko ideju?


(izmena zbog slučajno pritisnutog send)
 
Odgovor na temu

Vreljanski Milan
Milan Vreljanski
Obrenovac

Član broj: 31700
Poruke: 121
*.cpe.vektor.net.

Sajt: www.networks.co.yu


+2 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI30.08.2016. u 12:25 - pre 45 meseci
Aj da bampujem i updejtujem post.

Dobih juce task da citac prilagodim novim lk, nije radio. Imamo program radi i saobracajnu i lk.

Hvala prvo na wrapperu. izmenjeno je sve sto treba i to sljaka. Sjajan posao i dobra riznica znanja. ES!

@teofil

ako si vec uzeo celikNET source, i prekompajlirao novi dll, trebalo bi da mozesh da resish, taj detalj u C projektu celik NET.

kod mene je to otprilike ovako uradjeno u aplikaciji koja referencira celikNET

Dim d1 As CelikNET.FixedPersonalData = x.ReadFixedPersonalData()
If d1.personalNumber.Length = 0 Then
// nema kartice

tako nekako mozesh valjda i na timer, ne znam sad su mi iskljuceni timeri, secam se da sam imao i neku opstu gresku, a to je kad nema kartice a timer vrti.

poz, ako treba nesto javljajte.

takodje... ja sam iskoristio 1.2.1 ili 1.2.2 API sa sajta mupa. Izashao je i 1.2.3 sto je poslednja verzija.

poz.

P.S. Evo npr sta se nama desilo, znaci nije problem u wrapperu, ali jeste da kazem logicki.

Naime ista forma cita i saobracajne i licne.

preko iste procedure.


[Ovu poruku je menjao Vreljanski Milan dana 30.08.2016. u 15:54 GMT+1]
***If there is a will, there is a way***
 
Odgovor na temu

LazaBre
Nezaposlen
Prokuplje

Član broj: 334971
Poruke: 10
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI05.10.2016. u 12:27 - pre 44 meseci
Pozdrav drugai,
da li je ko uspeo da napravi VB.net Applikaciju kroz NetFrameWork 4+, ja sam pokushao apsolutno sve varijante pa i kroz NET FrameWrok3 i 3.5, konstantno mi se vraca da mi fali CelnikAPI (koji sam dodao i u rootu exe applikacije kao i u System32 i syswow...)
Da li neko uopste ima resen CelikNET i CelinAPI koji radi vb.net-u?

Pozdrav:)
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1327
*.dynamic.sbb.rs.



+307 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI05.10.2016. u 13:14 - pre 44 meseci
A šta se dešava kada kompajliraš kao x86 (32-bit) umesto AnyCPU?
 
Odgovor na temu

LazaBre
Nezaposlen
Prokuplje

Član broj: 334971
Poruke: 10
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI06.10.2016. u 08:09 - pre 44 meseci
Probao sam, i na 32Bitnom winu da startujem i na 64bitno, u svim mogucim varijantama, i da buldiujem i jednu i drugu arh..ali nikako da proradi.. :( Ne znam vise sa da probam :P
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI08.10.2016. u 09:46 - pre 44 meseci
Čovek te pita za AnyCPU. Da li si postavio projekat da ne bude AnyCPU nego x86?

Takođe, da li si CelikNET dodao kao projekat, ili samo kao dll? Možda bi pomoglo da se doda kao projekat, i da "target framework" bude isti u tvom projektu i u CelikNET.

Takođe, odakle si preuzeo Celik API? Uzmi najnoviju verziju sa sajta MUP-a.
 
Odgovor na temu

LazaBre
Nezaposlen
Prokuplje

Član broj: 334971
Poruke: 10
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI08.10.2016. u 16:26 - pre 44 meseci
Izvinjvam se na glupom odgovoru, kada sam napisao da sam probao da bildujem za obe arh, mislio sam da se podrazumeva da jesam probao da postavim da bude i x64 i x86, sto se tice CelikApi postavljao sam ga samo kao DLL i pokusao sam varijante i sa MUPovog sajta kao i iz rar arhive koju sam preuzeo sa ES-a. Ne zna gde gresim ali nikako da mi proradi :P Hvala na svakoj pomoci.
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI09.10.2016. u 00:27 - pre 44 meseci
Da li praviš desktop app ili Windows Store app?

Probaj da napraviš najprostiji konzolni projekat, i u njemu pročitaš ličnu kartu preko CelikNET-a.

Probaj da pozoveš neku funkciju iz nekog sistemskog dll-a, recimo funkciju Sleep iz kernel32.dll. Ako to radi onda mora i CelikApi.dll da radi, ako je bilo gde u PATH putanji.
 
Odgovor na temu

LazaBre
Nezaposlen
Prokuplje

Član broj: 334971
Poruke: 10
*.static.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI11.10.2016. u 11:23 - pre 44 meseci
Pokusavam da napravim APP za desktop tj Windows, jos se slabo snalazim, nikako da se malo pokrene da proradi da namestim... :P
Trudim se...Moram da postavim jedno glupo pitanje...Ako je Windows 64BIT - CelikAPI 32Bit-a ide u System32/syswow64/ , a CelikAPI 64Bita ide normalno u System32/?

Pozz
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI11.10.2016. u 13:15 - pre 44 meseci
Tako je. Ali probaj da pozoveš neku funkciju iz neke druge sistemske biblioteke, čisto da utvrdiš da to uopšte može.

Takođe, nije neophodno da CelikAPI.dll stoji bilo gde u windows folderima (Mikrosoft ne voli da ljudi to rade, jer Windows folder oni kontrolišu, i "njihov" je). CelikAPI.dll može da stoji i na nekom svom mestu, ali to mesto samo mora da se doda u PATH.

Probaj da uradiš predlog iz moje prethodne poruke.
 
Odgovor na temu

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI24.10.2016. u 12:49 - pre 43 meseci
Pozdrav svima!
Znam da je tema zapoceta jako davno ali ja sad radim na jednom programu u kome zelim da ocitam nekoliko podataka sa licne karte(5,6 svega)
Citam ovu temu vec 5,6 dana ali i dalje cupkam u mestu...
Konkretno moj problem su 2 greske:

BeginRead nije izvrsen
ReadDocumentData nije izvrsen

ReadDocumentData je trenutni problem, beginread mi se ne pojavljuje trenutno

ako neko ima volje da mi pregleda kod bicu jako zahvalan.

Using x As New CelikNET.CelikInterop()

'Podaci o ličnoj karti

Dim d1 As CelikNET.DocumentData

d1 = x.ReadDocumentData ' < ----Greska se javlja u ovom redu, jos uvek nisam krenuo dole.


TextBox1.Text = d1.docRegNo

End Using



greska:
MsgBox(Err.Description)
End Sub


I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

pseudo_programer
besposlen
JKP

Član broj: 319089
Poruke: 11
*.adsl-1.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI24.10.2016. u 21:40 - pre 43 meseci
U prilogu Vam šaljem rešenje prerađeno iz C# u VB.NET. Kod pozivate na sledeći način:

Dim CitacLK As BasCelik.CelikAPI
Dim Citac As BasCelik.SmartCardManager
Dim Ime As String
Dim strPodbroj As String

Citac = New BasCelik.SmartCardManager
Ime = Citac.GetReaders(0)
CitacLK = New BasCelik.CelikAPI

Naravno,na kraju ide:

CitacLK.Dispose()

Nadam se da sam pomogao.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: CelikNET: LGPL CLR Interop Wrapper za CelikAPI
(TOP topic, by mmix)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 48659 | Odgovora: 121 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.