Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko gdb i firebirda

[es] :: Firebird/Interbase :: pomoc oko gdb i firebirda

[ Pregleda: 3135 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon pomoc oko gdb i firebirda24.01.2004. u 22:44 - pre 224 meseci
Dragi ljudi, mozete li mi pomoc oko gdb baze podataka, naime kako da u zavrsenu bazu dodam jos jednu kolonu? baza je radjena u firebirdu a program u delphiu, jer imam dosta polja a nemam namjeru da ponovo pravim citavu bazu pa ako ko zna neka mi molim ga pomogne.
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Branko
Branko Petrović
Čačak

Član broj: 4123
Poruke: 89
*.vdial.verat.net



+1 Profil

icon Re: pomoc oko gdb i firebirda26.01.2004. u 08:36 - pre 224 meseci
Ako misliš na dodavanje kolone u tabelu koja već postoji :

ALTER TABLE <ime_tvoje _tabele>

ADD <ime_nove_kolone> <opis_nove_kolone>;

Na primer :

ALTER TABLE radnik

ADD maticnibroj CHAR(13) NOT NULL UNIQUE,

ADD tekuciracun VARCHAR(25) ;

dodaje dve kolone MATICNIBROJ i TEKUCIRACUN u tabelu RADNIK.

Ovu SQL naredbu možeš izvršiti sa isql-om koji dolazi uz FireBird ili iz nekog drugog alata za administraciju : IBConsole, IBOConsole, IBAccess,...
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.as54.tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: pomoc oko gdb i firebirda29.01.2004. u 13:12 - pre 224 meseci
Ehh hvala useo sam dadati polje, ali mi se sada javlja dodatni problem konkretno, imam tabelu x i TIBquery u tebelu x unosim podatke a b c u ista polja i sada sam dodao polje d, ali sada problem ja kada unesem a b c d u tabelu sve uredno prikaze ali mi to dodato polje d pravi problem u smislu sto ako dodam vise redova neveze znaci za redni broj nego kada ide formula da b-d = 5 (10-5=5) on izracuna kako treba, ali ako ima vise unosa on uvijek oduzima od prvog polja d npr. treba mi izracunat b-d=11 (20-9=11) on izracuna =15 tj. on od prvog reda uvijek oduzme sta treba ali neveze znaci redove. MOLIM VAS POMAGAJTE :)
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: pomoc oko gdb i firebirda

[ Pregleda: 3135 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.