Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Find next funkcija za RichTextBox C#.NET

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET

[ Pregleda: 2136 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.bolnica.org.rs.



+1 Profil

icon Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 12:53 - pre 149 meseci
Na Form1 imam rtbDisplay u koji upisujem tekst. Na Form2 imam btnFind i btnFindNext. Kako da omogucim da rtbDisplay bude dostupan Form2 tako da mogu primeniti pretragu ispisanog teksta, selektovanje teksta i skrolovanje.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 14:12 - pre 149 meseci
Probaj pomocu konstruktora prve forme da iz rtbDisplay preneses na konstruktor druge forme
Primer:
Code (csharp):
Form1 frm = new Form1(param1) // parametri koje saljes drugoj formi
 

a u drugoj formi
Code (csharp):

public Form2(string param1)// tip podataka zavisi od podataka koji primas
{
  InitializeComponent();
  rtbDisplay.text = param1; //pretpostavljam da je rtbDisplay RichTextBox

}
 

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.psit.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 14:27 - pre 149 meseci
u prvoj formi napravi metode za operacije koje ti trebaju.

U drugoj formi drzi referencu na prvu formu (ili konstruktor, ili trazi preko parent forme ili ...). i na osnovu reference radi forma1.invoke(naziv_metode);
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 15:51 - pre 149 meseci
To je ok za prenos texta ali ja imam problem kada je potrebno da skrolujem i selektujem podatke. U pozadini forme gde se nalazi btnFind treba da je vidljiv selekt trazenog dela teksta i da se skrol postavi na odgovarajucu poziciju, medjutim to ovim nacinom ne mogu postici. Jedino sto resava ovaj problem jeste share rtbDisplay izmedju dve forme. Postojili nacin tako nesto da se izvede?
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 16:27 - pre 149 meseci
Sallle moze neki primer?
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 18:58 - pre 149 meseci
Uspe sam! Hvala na savetima...

Dosta je koristio pri izradi Find funkcije kod RichTextBox-a i kod na ovom linku:
http://www.dreamincode.net/code/snippet2466.htm
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 18:59 - pre 149 meseci
Uspe sam! Hvala na savetima...

Dosta je koristio pri izradi Find funkcije kod RichTextBox-a i kod na ovom linku:
http://www.dreamincode.net/code/snippet2466.htm
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 20:34 - pre 149 meseci
U tom linku sto si ostavio, sta znaci ovo?
Code (csharp):
#
//determine if it's a match case search or not
#
        type = matchCase == true ? StringComparison.Ordinal : StringComparison.OrdinalIgnoreCase;
 

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Kizo89
Software Engineer, Netcetera AG
Tetovo, Makedonija

Član broj: 264594
Poruke: 1
79.125.231.*



Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 22:12 - pre 149 meseci
Citat:
AMD guy: U tom linku sto si ostavio, sta znaci ovo?
Code (csharp):
#
//determine if it's a match case search or not
#
        type = matchCase == true ? StringComparison.Ordinal : StringComparison.OrdinalIgnoreCase;
 


Ovo znaci: Ako je "matchCase == true" (odnosno Match Case je odabrano, tj. bitno je dali zbor sadrzi velike ili male bukve, i kombinacija istih, pr. "Case" nije isto sto i "case") ondak "type = StringComparison.Ordinal", a ako nije true, ondak "type = StringComparison.OrdinalIgnoreCase" (nagji sve zborove, nezavisno o tome jesu li male ili velike bukve)

Izvinjavam se sto upadam na temu. :)

P.S. Na temu, i ja bih uradio kako kaze sallle, tj. sa referencom na prvu formu
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET30.08.2010. u 23:50 - pre 149 meseci
Citat:
AMD guy: U tom linku sto si ostavio, sta znaci ovo?
...

Isto sto i ovo:
Code (csharp):

 //ovo " == true" nije cak ni potrebno
 if (matchCase == true)  
     type = StringComparison.Ordinal;
 else
     type = StringComparison.OrdinalIgnoreCase;
 

Ternarni operator

Pozdrav
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET31.08.2010. u 09:24 - pre 149 meseci
Shvatio sam, hvala na objasnjenju.

Code:
if (a > b) {
    result = x;
}
else {
    result = y;
}

//This can be rewritten as the following ternary statement:

result = a > b ? x : y;


http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Find next funkcija za RichTextBox C#.NET

[ Pregleda: 2136 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.