Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB 2008 Pomoc Jednostavno

[es] :: .NET :: VB 2008 Pomoc Jednostavno

[ Pregleda: 2160 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon VB 2008 Pomoc Jednostavno16.07.2010. u 22:52 - pre 145 meseci
Da li neko mozda zna kako da snimim vise slika iz vise picturebox-ova kao jdenu....u visual basic-u 2008...

Pomozite molim vas...
 
Odgovor na temu

aca andrijevic
aka LoGaN
Nis

Član broj: 35450
Poruke: 347
*.adsl.eunet.rs.

ICQ: 325309560


+2 Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno21.07.2010. u 10:02 - pre 145 meseci
Malo mi je nerazumljivo to... od vise slika da napravis jednu?
"Ne menjaj nesto sto te sasvim dobro sluzi, ne trazi leba preko pogace" - Aleksandar Andrijevic
 
Odgovor na temu

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno25.07.2010. u 19:07 - pre 145 meseci
Pa npr.

PictureBox1,PictureBox2,PictureBox3....i slike iz ove tri PictureBox da snimim kao jednu sliku...

Razumijes li sada??
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno26.07.2010. u 16:13 - pre 145 meseci
Probaj ovako (naravno, ovo je primer sa dva pictureBox-a, ti ga izmeni tako da ti odgovara):

Code:

            Rectangle r1 = pictureBox1.ClientRectangle;
            Rectangle r2 = new Rectangle(r1.Right, r1.Top, r1.Width, r1.Height);

            Bitmap b = new Bitmap(r1.Width*2, r1.Height);

            pictureBox1.DrawToBitmap(b, r1);
            pictureBox2.DrawToBitmap(b, r2);

            b.Save("C:\\slika.jpg", ImageFormat.Jpeg);


edit: tek sad videh da radis u VB.net-u:

Code:

        Dim r1 As Rectangle = PictureBox1.ClientRectangle
        Dim r2 As New Rectangle(r1.Right, r1.Top, r1.Width, r1.Height)

        Dim b As New Bitmap(r1.Width * 2, r1.Height)

        PictureBox1.DrawToBitmap(b, r1)
        PictureBox2.DrawToBitmap(b, r2)

        b.Save("C:\slika.jpg", ImageFormat.Jpeg)
 
Odgovor na temu

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno02.08.2010. u 15:12 - pre 144 meseci
Pozz hvala ti za ovaj kod gore ali mi izbacuje gresku...



Pa onda dodam ovo

Code:
Imports System.Drawing.Imaging


Ali kada pokusam da sacuvam sliku,nista se nedesi,tj. slika se ne sacuva,pa ako mozes da napravis source i uploadujes,aj molim te ako ti nije bas problem....


EDIT: Uspjeo sam dobro je bio napiosan kod samo sam ja nesto pogrjesio xD...



 
Odgovor na temu

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno02.08.2010. u 15:39 - pre 144 meseci
Pozz ovaj dio sa snimanjem sam rijesio ali kada bi mi jos nesto mogao pomoci molim te....

Znaci kada se slika snimi da se Svaki od picturebox-ova spoji,evo ti source kako sam ja to zamislio pa ces mozda bolje skontati,znaci kada stisnes snimi da se sve sacuva tj. spoji,i ako bi mozda znao napraviti ovo mi je najvznije kada stisnem snimi da se otvori onaj dialog za snimanje ja sam probavao ali neide pa molim te pomozi mi...

Evo source,pa ako mozes da ga editujes i posaljes bio bih ti stvarno zahvalan:

http://www.multiupload.com/WUIHRPQ06C
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno02.08.2010. u 19:58 - pre 144 meseci
Evo preuzmi ZIP arhivu sa ovog linka:

Turnir Creator.zip

Unutra imas dva projekta:

1. tvoj, sa izmenjenim kodom, tako da, ako sam te dobro razumeo, sad radi ono sto ti treba,
2. isti projekat, samo sam zamenio slike, da lepse izgleda, nista vise (naravno ti sam izaberi odgovarajuce slike);



Javi ako bude problema. Pozdrav


[Ovu poruku je menjao bojan21 dana 02.08.2010. u 22:24 GMT+1]
 
Odgovor na temu

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno02.08.2010. u 22:51 - pre 144 meseci
E hvala ti puno ako nesto trebas za uzvrat samo javi...pozzz

EDIT:Samo jos ako bi mogao napraviti da se i label sacuvava,tj. npr u ono polje dodam label1 = Tim 1,i kada sacuvam sliku i da se to uklopi ako je moguce,a ostalo kao sto su dodavanje timova izmjena imena tima pritiskom na label cu sam uraditi mislim da bih trebao to znati samo nemam ideje kako da napravim kada se doda tim d se sve upisuje u bazu podataka,ali to cu se sam snaci da te vise ne zamaram,ali samo ako mozes to za label rijesiti molim te,a za ovo gore sto si uradio ne znam kako da ti se zahvallim...:):):)

[Ovu poruku je menjao The Code dana 03.08.2010. u 00:05 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno03.08.2010. u 04:28 - pre 144 meseci
Evo nove arhive:

Turnir Creator



Dodao sam komentare u kod da lakse razumes sta se tu desava. Ukratko, prvo moras da iscrtas sve PictureBox-ove (posto ce to da bude u pozadini slike, zar ne?), a tek onda preko njih sve ostalo (labele u ovom slucaju).
Ovo bi mogao da uradis i na jednostavniji nacin - odredis kordinate kontrole koju hoces da sacuvas, uslikas taj deo slike sa monitora i sacuvas na disku. Ne moras da se brines ni za kakav redosled iscrtavanja.


A sto se tice upisivanja u bazu, mislim da je bolje da koristis neku alternativu (na primer XML), posto ne verujem da bi tu bilo nesto mnogo podataka i zahteva za pravu bazu. Ako nisam u pravu, pogledaj na primer SQLite.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

The Code
Milan Antonic
Banja Luka,RS

Član broj: 259982
Poruke: 11
*.teol.net.



Profil

icon Re: VB 2008 Pomoc Jednostavno18.08.2010. u 19:22 - pre 144 meseci
Stvarno ti hvala,ali jbg nisam bio u mogucnosti da se ranije zahvalimk posto sam bio na moru pa se evo sada zahvaljujem i preuzimam ovaj turnir kreator sa neta i nadam se da je odlicno napravljeno i da se necu pokajati,i stavrno ti hvala ako jnesto trebas samo javi....

Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: VB 2008 Pomoc Jednostavno

[ Pregleda: 2160 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.