I have Lenovo n200 type 0769 OS win 7 and the integrated webcam doesn't work!? plz Help!?
I tried almost everything with drivers and software but no results!
it just turns off in 10-20 sec and shows a message ot try another usb port!!! like i can do that?!!
it's integrated!
so pls help i need some kind of a solution...
Nadam se da ce mi netko pomoci s ovim problemom jer nemogu naci ni drivere za usb ni za kameru
ona je valjda Chicony Electronics a software je od microsoft-a. ugl sve me to zbunilo da ne znam vise sta bi napravio!!!
tnx...
burazzz...
Nadam se da nije nesto u BIOS-u.Kad ti instaliras neki driver sa www stranice npr za taj racunar http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-67975.html
vidis da dole ispod exe fajla ima i readme fajl.Treba postupiti po uputstvu iz tog readme fajla tj. ukucati neku naredbu u RUN da se aktivira driver.
Nije problem s biosom,dok sam imao win xp radila je kamera bez problema no sa win 7 pocinju zavrzlame!
Driveri za sad nepostoje,mozda i postoje al ja ih nisam uspio pronaci,bar ne one koji rade!
Na Lenovo Support & downloads stranici pod driverom za web cam piše:
Camera
N200 (type 0769)
USB 2.0 PC camera ?-znaci nema ime proizvođaca!
Windows Vista SP2, XP SP3 Use "AMCAP" software from Microsoft
"AMCAP" normalno neradi i ostali slicni programi...
ma probao sam i to a driver za kameru radi! i u device menageru je sve ok
al i dalje mi se srusi nakon 10-15 sekundi u bilo kojem programu da ju pokusam pokrenit
i nemogu skuzit zasto izludit ce me
a dok sam imao xp radila je ko doksa... mislim da je zbog win 7 al ipak se upali pa makar i na 10 sekundi i sad neam pojma sta da radim:/
ApCamp - preporucen od Lenova al neradi, EasyCapture 10 sek. i srusi se, YawCam isto, Sight Speed isto
Zelena led lampica pokraj kamere blinkne koji put kad pokrenem neki program ili Skype - Messenger i 0 bodova za par sekundi error...:(
Da li programi koji brljaju ili Windows priajvljuju neke greske pri brljavljenju sa kamericom? Ako se pojavljuju bilo kakve greske, bilo bi dobro da napises kako glase...
Unable to render the MPEG-2 preview stream.
[0x80040217 / 10860]
Yawcam:
Your Usb Composite Device can preform faster if it is plugged into a hi-speed port
Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 2836
USB Root Hub (6 ports)
Windows Live Messenger:
Postavke zvuka i videa:
USB 2.0 Camera: Windovs se ne moze povezati s ovom web-kamerom.
Zatvorite sve programe koji možda trenutno koriste web-kameru.
Izaberite Postavljanje zvuka i videa te pokusajte ponovo.
Cannot capture video. The camera may already be in use.
Najgori dio mi je da na lenovo stranici nemaju drivere za kameru - OS Win 7...:/
aj da nereagira uopce ok,al upali se na par sekundi...i onda se greske pokazu...:/
Probaj da update-ujes chipset drajvere za laptop (Mobile Intel PM965 Express Chipset. Skini najnovije drajvere za Windows 7 sa Intelovog sajta.) i onda probaj kako ce kamerica da se ponasa. Damozda ne koristis kakvu TV/FM karticu sa tim laptopom?