Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C porodica

[es] :: C/C++ programiranje :: C porodica

[ Pregleda: 2330 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zeljan_znanja
Edy murphy

Član broj: 18414
Poruke: 10
*.as54.ze.bih.net.ba.



Profil

icon C porodica31.12.2003. u 00:40 - pre 225 meseci
pozdravljam, moj prvi post.

dakle, totalni sam pocetnik. dobro, radim, dosao sam do objektnog pristupa u c++ jeziku. c++ radim jer sam bio prinudjen, al vremenom sam ga zavolio.

eh sada, zelio bih da mi neko ko je iskusan u C porodici kaze s kojim se bazama podataka c/c++/vc++/c# najbolje veze! i da li se moze vezati s accessom?(mislim da moze vc++ i c#, zar ne ? )

hello world
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.attbi.cable.earthlink.net



+18 Profil

icon Re: C porodica31.12.2003. u 01:10 - pre 225 meseci
Svi ti jezici kroz OleDb (noviji interfejs) i ODBC mogu da pristupe prakticno svakoj bazi. Pogledaj System.Database na MSDNu ako te interesuje OleDb iz MC++ ili C#a.
 
Odgovor na temu

zeljan_znanja
Edy murphy

Član broj: 18414
Poruke: 10
*.as54.ze.bih.net.ba.



Profil

icon Re: C porodica31.12.2003. u 21:20 - pre 225 meseci
ma dobro, od pocetka mi je jasno da se svi c++ prozvodi u reziji mikrosofta vezu odlicno s bazama koje je takodje proizveo microsoft, al, kako se ponasa onaj najobicniji c++, onaj ciji kod kucamo u obicnom kompajleru, npr. bolrand c++ 5.5, ili onaj koji kucamo u linux okruzenju?
hello world
 
Odgovor na temu

Djido
Srdjan Jovcic
Redmond

Član broj: 16197
Poruke: 6
*.microsoft.com



Profil

icon Re: C porodica31.12.2003. u 21:35 - pre 225 meseci
Citat:
zeljan_znanja:
kako se ponasa onaj najobicniji c++, onaj ciji kod kucamo u obicnom kompajleru, npr. bolrand c++ 5.5, ili onaj koji kucamo u linux okruzenju?


Sam C++ nema pojma o bazama podataka -- ako hoćeš da pristupaš nekoj bazi podataka, treba ti nekakva biblioteka funkcija/klasa za pristup. Koje ćeš biblioteke koristiti zavisi od kompajlera koji koristiš. Obično i sa bazom podataka dobijaš adaptere/drajvere za najpopularnije biblioteke (npr. uz Oracle dobijaš ODBC data source, itd.)

Đido.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.231.216.81.gus.vf.siwnet.net

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: C porodica05.01.2004. u 03:19 - pre 225 meseci
Svaki "proizvodjac baza" (to moze biti samo jedna jedina osoba - primer je SQLite, http://www.sqlite.org) po pravilu uvek daje i biblioteku (header fajlovi i SO/A/DLL/LIB, zavisno od platforme i samog programera/proizvodjaca) koju C/C++ programer koristi za rad sa doticnom bazom.
Vec spomenuh SQLite. Na pomenutom sajtu imas mesto odakle skines gotov DLL (za Windows) i header fajlove, to snimis negde, ubacis u svoj projekat i radis sa SQLite bazama! Ista prica je i sa MySQL-om recimo (http://www.mysql.org), Mini SQL-om (http://www.hughes.com.au, moja prva baza koju sam koristio u zivotu za nesto ozbiljno:), i tako dalje...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C porodica

[ Pregleda: 2330 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.