[quote]
codemaker:
Pogledao sam 2checkout sistem i liči mi da to može biti rešenje, pogotovo ako koristimo "2CO reloadable Mastercard by Payoneer" karticu. Tim načinom se na nju stavljaju pare od prodaje (posle "apcigovanja" koliko treba od strane cCheckout) a odavde se iz Srbije može sa bilo kog automata skidati pare kad ih ima...??
Imaš li neke informacije o tom načinu? Bio bih ti zahvalan kad bi mi mogao pomoći.
[quote]
2checkout će da isplati i na bankovni račun ako je potrebno. Kartica kao i u Srbiji radi svuda u svijetu na bankomatima. Nema neke mudrosti. Ja preporučujem korištenje preduzeća, firme, osnovane u inostranstvu, a ne poslovanje na vlastito ime.
Čekovi se sasvim normalno mogu unovčiti kod mnogih banaka. A, bankovni račun se može otvoriti i preko puta u Hrvatskoj ili u Bosni, bez ikakvih problema. U jednom danu se može dobiti račun u Hrvatskoj i onda po potrebi tamo otići i unovčiti čekovi.
Klađenje na Internetu je svojstveno određenoj grupi ljudi. Još 1993 sam pravio softver za provjeru sistema klađenja u kockarnicama, taj isti softver se može koristiti za provjeru sistema prije nego što dođe do stvarnog klađenja na Internetu. Iskreno, nikome ne preporučujem, to nije siguran način zarade, jer ne znate kad će se softver promjeniti i onda je najgore što kada stvarno napravite neki novac, ne dođe do isplate radi tamo nekih posebnih uslova. Isplata se može raditi na mikroplatne sisteme sa kojima se uplaćuje na kockanje. Može se raditi i direktno na VISA/MasterCard, ali ne vjerujem da kartice iz Srbije to podržavaju. To po meni ne spada u biznis, to je kockanje, nije biznis. Postoje mnogi aparati na kojima se može uspješno koristiti sistem kockanja. Ali skoro ni jedan sistem nije apsolutan, osim kod Black Jack ili ajnc igre, gdje ako nema mnogo špilova karata, moguće je sistemom pamćenja osvojiti novac. Oni koji to rade u fizičkim kockarnicama moraju uvijek da mijenjaju mjesto rada, da putuju u druge kockarnice i da rade zajedno sa partnerom, inače dolazi do konflikta sa kockarnicama, kockarnice mijenjau špilove u sred igre, dodaju nove špilove i onemogućuju taj rad. Na Internetu, ukoliko je kockarnica kako treba, može se koristiti sličan sistem. Na ruletu se može raditi sistem ukoliko nema minimalnih uloga i drugih ograničenja na crveno/crno, par/nepar, veliki/mali brojevi. Traje duže da bi se zaradilo, ali je sistem poprilično siguran. Nije apsolutan, ne preporučujem osim za malo igre.
Louis