Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zadatak za 6 razred trebamo pomoc

[es] :: Matematika :: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc

[ Pregleda: 3445 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

avijaticar06
Zeljko Tatic
bis
kikinda

Član broj: 168825
Poruke: 42
77.46.212.*



Profil

icon Zadatak za 6 razred trebamo pomoc30.01.2009. u 11:07 - pre 156 meseci
Automobil je za 6 h presao 348 km. Za koliko casova ce on preci 490 km ako je povecao brzinu za 12 km/h.
Aj' pomozite u postavci zadatka
 
Odgovor na temu

avijaticar06
Zeljko Tatic
bis
kikinda

Član broj: 168825
Poruke: 42
77.46.212.*



Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc30.01.2009. u 11:13 - pre 156 meseci
imam resenje iako mi matematika nikad nije isla.
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
77.46.192.*



+26 Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc30.01.2009. u 11:27 - pre 156 meseci
v=s/t Brzina= predjeni put / vreme
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2762

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+644 Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc30.01.2009. u 12:21 - pre 156 meseci
Ako je presao 348km za 6h, onda mu je brzine v=s/t=348/6=58 km/h. Ako je povecao za 12, onda je nova brzina 70km/h. Konacno, vreme, t=s/v=490/70=7h.
Please do not feed the Trolls!

Blasphemy? How can I blaspheme? I'm a god!'
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
87.116.180.*

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc30.01.2009. u 14:03 - pre 156 meseci
^
"Automobil je za 6 h presao 348 km. Za koliko casova ce on preci __________ 490 km ako je povecao brzinu za 12 km/h."
1. NOVIH, ili
2. UKUPNIH

?

;) Mislim, ne sumnjam da si u pravu zbog 'okruglih' rezultata, ali pretpostavljam da se zadatak moze razumeti i drugacije, tj, s2:=490-348, v2:=12+(s/t=58), t2:=(t=6)+s2/v2, ako se ne varam.
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc02.12.2009. u 13:18 - pre 146 meseci
ovako:
v=s/t sledi v=58 tada v1=58+12=70 v1=s1/t1 t1=s1/v1 t1=7h
 
Odgovor na temu

THE_BRAIN
Nemanja stojanovic
kragujevac

Član broj: 241990
Poruke: 27
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc02.12.2009. u 13:19 - pre 146 meseci
ovako:
v=s/t sledi v=58 tada v1=58+12=70 v1=s1/t1 t1=s1/v1 t1=7h
 
Odgovor na temu

[es] :: Matematika :: Zadatak za 6 razred trebamo pomoc

[ Pregleda: 3445 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.