Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Minimizovanje

[es] :: .NET :: Minimizovanje

[ Pregleda: 2213 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mmmm

Član broj: 14893
Poruke: 46
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Minimizovanje01.11.2003. u 11:59 - pre 218 meseci
Imam nekoliko formi, od kojih je recimo Form1 glavna, e sad kad hocu da prikazem Form2, ja je prikazem, ali je prikazem kao .ShowDialog (dakle, da dok je Form2 aktivna da se ne moze kliknuti na Form1); e sad je pitanje - kada minimizujem Form2, ta se forma minimizuje, ali je Form1 i dalje na monitoru, a ne mogu da kliknem na nju - mogu li nekako da presretnem dogadjaj kada se Form2 minimizuje, pa da minimizujem i Form1?

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-3.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: Minimizovanje01.11.2003. u 23:09 - pre 218 meseci
Sa ShowDialog se otvaraju modalni dijalozi, kao što je recimo Tools-Internet Options na IE-u. Oni uopšte ne treba da imaju dugme za minimizaciju.

Dakle, rešenje - ukloni dugme za mnimizaciju sa Form2
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12799



+4739 Profil

icon Re: Minimizovanje02.11.2003. u 00:53 - pre 218 meseci
To bi svakako trebalo da bude tako ali sam ja video negde bas mogucnost da se automatski (znaci bez koda) minimizuje glavni prozor ali sad nemam ni VS ni MSDN. Mislim da treba da se postavi Owner svojstvo nove forme na glavnu (tako da je glavna vlasnihk nove) ali nisam siguran.
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Minimizovanje02.11.2003. u 02:10 - pre 218 meseci
a sto ne probas nesto kao

form1.windowsstate=minimized
form2.show

"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

mmmm

Član broj: 14893
Poruke: 46
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Re: Minimizovanje02.11.2003. u 21:25 - pre 218 meseci
Citat:
Deep|Blue:
a sto ne probas nesto kao

form1.windowsstate=minimized
form2.show



Nesto kasnije sam se i sam sjetio slicne opcije; ipak, uradio sam nesto ovako: imam dvije forme - Form1 i Form2, na Form1 je Button1 u kome je sljedeci kod:

Dim forma2 As New Form2
Dim forma1 As New Form1
forma1.WindowState = FormWindowState.Minimized
forma2.ShowDialog(Me)

E sad, ovaj se kod odradi fino izuzev jedne stvari - Form1 se ne minimizuje :( Mogu recimo da minimizujem Form2 iz istog koda, ali Form1 nece (button1 koji sadrzi navedeni kod se nalazi na Form1).

Drugo pitanje se tice baza podataka - naime, uspio sam da u jednoj od linija koda koja pristupa bazi da ubacim nesto kao "ORDER BY Datum"; e sad - problem je sto mi tada daje podatke iz baze sortirane po datumu od najmanjeg (tj, najranijeg) do najveceg (tj najnovijeg) datuma - mogu li kako da okrenem taj redosljed - da ide od nanovijeg datuma prema najstarijem (iako postoji jedan workaroud - da na ovaj nacin napunim dataset, a da zatim preko for...next petlje koju cu okrenuti da cita od kraja dataseta prezentujem te podatke na odgovarajuce mjesto)?

Pozdrav
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Minimizovanje02.11.2003. u 21:44 - pre 218 meseci
ORDER BY Datum ASC;
ili
ORDER BY Datum DESC;

i to je to (ASCending, DESCending)

Usput, što se formi tiče, da li se radi o MDI ili SDI aplikaciji?
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12799



+4739 Profil

icon Re: Minimizovanje03.11.2003. u 00:18 - pre 218 meseci
@mmmm: jesi li probao ono sa Owner svojstvom?
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Minimizovanje03.11.2003. u 01:00 - pre 218 meseci
I predlog
u biti da koristis show metod umesto showmodal
na formi I

Code:

dim c_form2 as new form2
c_form2.mdiparent=me
c_form2.show


II predlog
ako zelis da se ne moze kliknuti na formu 1 kad je prikazana forma2
na formi 1

Code:

command1_click(sender, e) handles command1.click
dim c_form2 as new form2

me.visible=false
c_form2.showmodal
me.visible=true 
end sub



"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Minimizovanje

[ Pregleda: 2213 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.