Industrijski dizajn ti je najsloženija oblast za modelovaje.
Razlog ima nekoliko za to:
- Projekti koji se rade za industijski dizajn obično nisu standarni mašinski delovi već sklopovi satavljeni iz splinova i nisu jednostavni za modeliranje.
- Kad se radi na dizajnu cesto dolazi do izmena u toku razvoja sto sa modelima koje bi vi trebali da radite može da bude komlikovano kada se koristi CATIA.
Imas nekoliko mogućnost koje bih ti ja preporučio.
- Da platis casove CATI-e nekome od kolega mašinaca i da rešis sebe muka. Samo pazi, mislim da tebi nije potreban part modeling koji većina dobro radi već freeshape ( ili nesto slicno) modul koji kod mašinaca nije baš zastupljen.
- Da nadjes na internetu neki tutorial i da ga dobro proucis. Mislim da na forumu postoji nekoliko linkova za dobre tutoriale.
- Da predjes na neki drugi program i ubedis gazde to
Ja bih ti preporucio trecu variajntu a evo i mojih razloga:
- CATIA je mocan program ali mislim da je ogranicen za freeshape modeling i da je prekskup za preduzece kome treba samo jedan modul
- Nije bas najlaksi za rad i modelovanje, sa strane samog dizajnera
- Preporucio bih vam da firma razmotri prelazak na Solid Works. Program proizvodi ista firma kao i CATI-u i znatno je intuitivniji za rad i imka dovoljno opcija je za dizajn bilo kog proizvioda. I cena paketa je znatno manja.
Nezavisno od paketa koji krenes da radis, imas u okviru SolidWorks imas odlicnu seriju tutoriala koji korak po korak prelaze kroz vecinu opcija. takođe imas na mrezi u okviru torenata odlican paket tutoriala za Solid Works. Kako su svi ovi programi zasnovani za istim principima rada i veoma su slične komande, oni ti mogu pomoći u učenju ovih programa.
Ovo su samo moje ideje, kolege mogu da ti deju neke druge predloge.