Citat:
Znaci pisem program... upao sam u neko mozganje i pokusavam nesto da napravim medjutim sigurno nece raditi kako ja to zelim iz prve, znaci ne zelim da to snimam jer kada puno toga promenim i na kraju skontam da sam zeznuo hocu da probam ponovo sa one prve platforme. A kako to da uradim kada me on tera da snimim?
Jedno resenje, kao sto rece Shadow, je da instaliras neki Source Control (kao sto je MS SourceSafe), koja je jedna vrsta "skladista" gde smestas projekte gde pod istim projektom mozes da drzis vise verzija. Tako da kada nesto zabrljas ucitas prethodnu verziju. Sve to zavisi koji source control imas instaliran.
Drugo, mnogo jednostavnije resenje je sto je flighter_022 predlozio, sto i ja korisim cesto, da pre nego sto se upustis u takve avanture, napravis kopiju solutiona i uvek mozes da vratis na prethodnu verziju.
Trece resenje ne postoji
Za razliku od VB6 koji je interpreter i koji se vise oslanja na late binding, .Net se mora kompajlirati, kako bi se ulinkovale sve biblioteke, napravio early binding za vec postojece metode i generisao MSIL kod koji JIT interpretira. Zato je neophodno da su sors fajlovi snimljeni. Cak i pod VB6 kada pravis neku biblioteku moras da je buildujes da bi mogao da je testiras.