Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Programiranje grafike u VB-u

[es] :: Visual Basic 6 :: Programiranje grafike u VB-u

[ Pregleda: 3322 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shexy
Nemanja Mladenovic
student
Prokuplje

Član broj: 174562
Poruke: 9
*.beotel.net.

ICQ: 7


Profil

icon Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 15:30 - pre 196 meseci
Dobio sam seminarski sa ovom temom pa ako mozete pomozite mi
nm
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12848



+4784 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 16:25 - pre 196 meseci
A kako da ti pomognemo ako mozemo? Mislim, daj napisi, sta se trazi, sta trebas da uradis, detaljnije malo.
 
Odgovor na temu

shexy
Nemanja Mladenovic
student
Prokuplje

Član broj: 174562
Poruke: 9
195.252.85.*

ICQ: 7


Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 16:42 - pre 196 meseci
ma sta znam.Profesor mi je rekao samo da napisem desetak stranica o programiranju grafike.dajte neki sajt ako znate gde mogu da skinem sve sto ima veze sa ovim
nm
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
79.101.213.*



+1 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 17:01 - pre 196 meseci
http://msdn.microsoft.com
http://www.planetsourcecode.com

Za grafiku u VB mozes da koristis sledece:

Ocajne GDI funkcije koje su vec ugradjene u VB ili neke API funkcije... BitBlt
Ili DirectX ili neke druge biblioteke ali za to ti treba malo vece znanje...
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 17:07 - pre 196 meseci
Programiranje grafike je veoma širok pojam, a to što ti je profesor zadao takvu temu bez dodatnih objašnjenja samo pokazuje da isti ne radi svoj posao kako treba. Anyway, kad je već tako kako je... počni odavde...
http://edais.mvps.org/Tutorials/Graphics/index.html
Tu imaš pokrivene neke osnove, pa onda teraj dalje. E sad pošto ne znamo na šta je "profesor" mislio kada je rekao programiranje grafike, teško možemo da ti pomognemo na koji način da nađeš ono što ti treba... programiranje grafike može učitavanje slika, iscrtavanje objekata, manipulacija slikama, komparacija slika, renderovanje... i još mnogo toga... tako da, najbolje prvo pretraži google sa graphic programming vb, pa ako ne nađeš dovoljno materijala onda probaj po oblastima, tipa directx vb, image manipulation vb, drawing vb... itd.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12848



+4784 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 17:18 - pre 196 meseci
Najverovatnije je pod grafikom podrzumevao winforms gui :) Kapiram da je iz doba kada je on poslednji put naucio nesto novo to zapravo napredna grafika visokog kvaliteta.
Elem, pitaj ti malo detaljnije tog profesora, pa kazi sta je rekao, ovako teska posla.
 
Odgovor na temu

shexy
Nemanja Mladenovic
student
Prokuplje

Član broj: 174562
Poruke: 9
195.252.85.*

ICQ: 7


Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 17:47 - pre 196 meseci
Videcu sa profesorom da li moze da mi da neku drugu temu.Ipak hvala vam
nm
 
Odgovor na temu

shexy
Nemanja Mladenovic
student
Prokuplje

Član broj: 174562
Poruke: 9
195.252.85.*

ICQ: 7


Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 17:53 - pre 196 meseci
Izvinite jos jednom.Da li moze neko da mi da neku laksu temu iz VB-a i neke linkove za istu
nm
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
79.101.213.*



+1 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u04.03.2008. u 18:01 - pre 196 meseci
A bre covece, nismo mi profesori(bar vecina). Mozemo da ti pomognemo oko rada, ali nismo nadlezni za teme za seminarske i maturske radove. To ti vidi na http://www.seminarskirad.com tamo verovatno ima nesto na tu temu, ali moras i ti njima da posaljes neki rad.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u05.03.2008. u 00:52 - pre 196 meseci
ajde malo da skrenem u offtopic: da li ste (pretpostavljam da jeste) primetili koliko nasi "profesori" informatike ustvari nista ne znaju? ja mislio, ok u srednjoj i nije neka frka, ionako je gimnazija (mislim, nije neka tehnicka skola), tj nije neki problem sto profesor ne zna da napise hello world u pascalu koji treba da predaje posto to vecini ucenika nece nikad trebati. ja sam mislio da kad dodjem na fax da ce biti vec bolja prica, tj da ce biti profesora koji znaju vise od mene (pri tome ne zelim da napomenem da ja znam sve ili puno, vec dovoljno) ali evo do sad sam sreo dvojicu (tek mi pocelo programiranje sad u drugom semestru) od kojih jedan predaje osnove programiranja u c-u i on zna znanje to moram da priznam, tj nisam ga "uhvatio" da je lupio neku "glupost", dok se ovaj drugi sto predaje uvod u objektno odusevio kada sam za 10min napravio kalkulator u vb.net-u (ovo mi je inace prvi gui program u vb.netu bio :D - i moram reci da sam se razocarao kad sam video da su izbacili automatsko kreiranje ControlArray-a kada uradis copy/paste kontrole) i rekao mi da sad u cetvrtak branim vezbe i da mogu ako hocu da budem demonstrator na vezbama - neka hvala :) tj odbranicu vezbe, cisto da ne dolazim na fax, ali poenta je da se covek odusevio necim sto je mene "sramota" da pokazem source, tj, posto nisam imao instaliran msdn na tom kompu nisam znao kako da napravim niz kontrola (a taj dan pukla mreza na faxu pa nije bilo neta) pa sam imao btnDigit0, btnDigit1 do btnDigit9 i btnOperation0 do btnOperation6, tako da sam dobio nekih 100 linija koda, sto bi u 6-ici sve spakovao u 20-ak...
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12848



+4784 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u05.03.2008. u 01:12 - pre 196 meseci
To je zato sto veliku vecinu prosvetnih radnika mrzi da se usavrsavaju u svojoj oblasti, nezavisno od toga sta predaju. Kod profesora informatickih predmeta jer to najizrazenije jer ta nauka najbrze napreduje.

PS. mogu nizovi kontrola, ali je slozenije nego u 6ici. Ne znam zasto su izbacili automatsku podrsku, jeste da je cistiji kod (iako veci ako bas hoces) ali mogli su da izvedu to...
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
79.101.213.*



+1 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u05.03.2008. u 12:17 - pre 196 meseci
E i ja studiram Inforamcione Tehnologije/Primenjene Racunarske Nauke...

I kada nam je jedan profesor strucnog predmeta, inace Dr., rekao da nam za cuvanje jednog bajta treba 16 flip-flopova, ja sam prestao da idem na predavanja...
A imalo je takvih "bisera" i u prvoj godini, a imalo ih je i u srednjoj(Nisam govorio sa profesorom programiranja(c++) od pocetka 3. do kraja 4. jer covek jednostavno nezna svoj posao. Pa me je malo maltretirao zato sto sam ga poklapao na svakom koraku. E ja posle nisam hteo da idem na casove, a on me nije ni pitao pa mi dao 1. E onda sam popizdeo i trazio da odgovaram pred komisijom, posle cega se ovaj uplasio i zvao moje roditelje na razgovor. Cela prica se srecno zavrsila kad je on poceo normalno da se ponasa. I jos nesto ovog cak nije ni moglo da "pregazi vreme" jer je tek bio magistrirao kad je dosao nama da predaje.

Zakljucak je:
Nije da smo mi kao nacija glupi, nego nam prosveta nije ni za ...
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u05.03.2008. u 14:02 - pre 196 meseci
Heh, da školstvo ne valja, to stoji... ali je mnogo veći problem to što je retko ko spreman da prizna tu činjenicu. Ajde profesori, može im se, nauče nekakvu teoriju i onda to predaju kao papagaji (čast izuzecima) i odgovara im tako, šta oni ima da uče nove stvari... ali nažalost mnogo aktivnih i svršenih fakultetlija misli da obrazovni sistem odličan i da je mnogo bolji nego na zapadu. Problemi nastaju kada treba da dođe do praktične primene tog znanja. Imao sam prilike da sarađujem sa mnogima, pa između ostalog i sa diplomiranim informatičarima koji pojma nemaju o onome što treba da rade, a kada im kažeš nešto, naljute se i počnu da "mašu" diplomom. Rešavanje problema uvek počinje priznanjem da problem postoji i jasnim definisanjem tog problema. Dakle, u slučaju školstva, ministarstvo prosvete, profesori i sami studenti prvo trebaju da priznaju da problem postoji, pa tek onda da se krene sa rešavanjem.
Evo na ovoj temi imamo upravo klasičan takav slučaj nepriznavanja problema. Profesor je zadao nekakvu temu bez ikakvih dodatnih objašnjenja, a student umesto da traži od profesora da mu obrazloži tu temu, on dolazi na forum koji veze nema sa tom školom da mu se rastumači šta je zapravo profesor mislio. Totalno naopako. To samo dokazuje da je profesor onako bez razmišljanja lupio neku temu, eto čisto da se nešto radi, a da studentu uopšte nije bitno kako će i sa kakvim znanjem da završi školu, već mu je samo bitno da je završi i dobije diplomu kojom će posle da maše, bez obzira što mu je praktično znanje nula. Mislim, da makar malo razume ono što treba da uradi, lako bi se sam snašao za linkove. Ovako, dobio je linkove ne za jedan, nego za deset seminarskih radova... odradiće to... a kad bude izašao iz škole zapeće prvi put kada bude trebao da primeni to znanje u praksi.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

galahad
Slobodan Todorov
Radio-televizija Vojvodine,
Jack-Of-All-IT-Trades, Web redakcija
Novi Sad

Član broj: 20613
Poruke: 146
*.adsl-2.sezampro.yu.

Jabber: galahad@elitesecurity.org
ICQ: 52020296
Sajt: www.todorowww.net


+4 Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u07.03.2008. u 08:46 - pre 196 meseci
Potpisujem ovo...

I sam sam imao prilike da saradjujem sa dipl. informaticharima, koji su chesto koristili priliku da me kao neshto cimaju shto nemam fax, i shto sam sve shto znam, nauchio sam, i na tezhi nachin... Naravno da se ne cimam zbog toga, jer uvek mogu da ih poklopim kad dodje do praktichnog reshavanja problema, kada se pokazhe da (na veliku zhalost) nemaju pojma... Upravo zato i ne studiram, tj. odustao sam od faxa... Pa zar mene da uchi profan kako da napravim neshto shto sam vetj 1000 puta pravio? Naravno, uchi me da pravim kako ne treba...

for example, ovaj kod:
Code:
For i = 1 to 256
  Print Chr$(i)
Next i

I ja normalno kazhem profanu da to netje da radi, da ima da se skrshi kad i= 256... Pita on mene zashto... Pa mislim ?! Ne postoji ASCII kod 256... A on ni 5 ni 6, nego postoji 256 ASCII karaktera... I ja shta tju, utjutim, i smeshkam se... Naravno, program se skrshi kad je i = 256, a profan pozeleni od muke... I shta tje sad on mene korisno da nauchi, kad ne zna ono shto sam ja nauchio posle 1h chitanja prve knjige o programiranju...

A malo da se dotaknemo i prave teme... Grafika, kao shto neko reche, i jeste Win GUI, i odvratne GDI biblioteke za prostu grafiku... BitBlt i slichne funkcijice... Najverovatnije je profan na to mislio, jer mi se chini da DX ili OpenGL grafika su previshe opshirne za seminarski... Mada... Nikad se ne zna...
- SKRati link - JaZaKraljevo.rs -

"I have never let my schooling interfere with my education." - Mark Twain
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: Programiranje grafike u VB-u07.03.2008. u 09:00 - pre 196 meseci
Pozdrav svima

Vidim da je situacija ista u Srbiji kao u Republici Srpskoj. KOd mene je bila asistentica koja je odusevljavala studente svojim izjavama, tj. glupostima. Posto je drzala vjezbe iz vise predmeta prvo nas je odusevila kada je na drugoj godini na vjezbama iz Operativnih sistema izjavila kako brzina nije uopste bitna za RAM memoriju. Nakon toga je drzala vjezbe iz Informacionih sistema i baza podataka. Tu smo imali da uradimo program u vb6 sa accessovom bazom. Posto su mi to bili prvi koraci u vb6 potrudim se ja da to odradim. U stvari ja i djevojka uzmemo to zajedno da radimo.Ja radio knjizaru ona videoteku. U sustini sve isto samo drugi nazivi formi. Kad negdje zapnemo zajedno rjesavamo.

I nako svega ja dobijem 6 a djevojka 9. Odem ja kod nje i pitam zasto tako mala ocjena. Kaze ona meni, pa siromasno je to trebalo je to malo bolje??!!? I ja skontam u cemu je fora. Ajd djevojka mi je imala formu vise od mene ali je to ona usminkala malo je rec. Ja samo promjenio boju formi u plavo i boju dugmadi i na pocetnoj formi samo neku sliku ubacio. A djevojka je to mjenjala u vise nijansi, na svakoj formi je bila neka slika, forme su sa nekim finim slovima itd. Ona uopste u kod nije gledala. Jos sam ja radio upite i u accessu i u kodu u programu. Al nista ona nije gledala. Znaci samo ako je lijepo za oko onda je dobro (ima ono nesto i u tome ali...). Znam da sada studentima daje zadatke bas kao sto ste naprijed spominjali. Tipa: Bolnica, ili studentska sluzba (koja bi normalna osoba studentu za seminarski dala da radi studentsku sluzbu. To komotno moze bit i diplomski nekome), itd. bez objasnjenja sta konkretno trazi. I kad je pitas kaze ti pa jesam li ti fino rekla.

Imao sam jos par takvih asistenata (jednom je sve to trivijalno al ni tu trivijalnost nije htio da objasni), i kad pitas profesora on te prebacuje na asistenta asistent ne zna ili te otrese i tako ukrug. Skidam kapu samo jednom profesoru koji se s tobom spusti na nivo upita i tabela i sve ti objasni. Predavao je u trecoj godini Softverske tehnike.

O srednjoj skoli nemam uopste komentara. Kad se samo sjetim svog profesora Informatike u prvom razredu, ili profesora Primjene racunara u el.tehnici u trecem razredu. Ti likovi blage veze nemaju o racunarima a j... te u zdrav mozak.I tako je svugdje.

Zakljucak je da skoro sve sto sam do sad naucio naucio, naucio sam kad sam zavrsio, zaposlio se i sam poceo cackati i pitati sve i svakoga (izmedju ostalog mnogo toga sam nasao i na ES:)) kad naidjem na konkretan problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Programiranje grafike u VB-u

[ Pregleda: 3322 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.