Interesuje me da li u Javi postoji neka operacija koja vraca vrednost tipa boolean a govori o tome da li se neki clan nalazi u nekom nizu, znam da ovo sintaksno nije ispravno...
if ('a' in {'a','b','c'}) ...do something;
...ali me interesuje kako uraditi to ali da se ne koristi for petlja i to "in" gde sam ja mogao da vidim, da li postoji nesto slicno u Pascal-u ili C-u?
Nije mi jasno cemu takav stav i spustanje ("Au faca si..."), kad sam zapravo pokusao da ti pomognem i da te uputim na resenje koje imas vec implementirano. U svakom slucaju, srecno...
Andreja Dulovic: Nije mi jasno cemu takav stav i spustanje ("Au faca si..."), kad sam zapravo pokusao da ti pomognem i da te uputim na resenje koje imas vec implementirano. U svakom slucaju, srecno...
Izvini, nisam imao nameru da te spustam. OK, ovaj contains bi mogao da odradi tako nesto, probao sam ali nisam uspeo, zna li neko?
Ako i dalje nisi uspeo da shvatis poentu: poziv ArrayList::contains() ti verovatno vraca false uvek jer nisi preklopio (overload) metodu equals u klasi ciji objekti se nalaze u nizu. Ona sluzi za njihovo poredjenje. Ovo sto sam ti poslao opisuje kako radi metoda contains.