odnedavno imam problem sa televizijskom slikom. imam vanjske zemaljske yagi antene, 3 komada na stupu i pojačalo plus skretnica valjda(više se ni ne sjećam jer sam to postavljao prije 3-5 godina i kasnije nisam pojačalo ni vidio). uglavnom, ima tri ulaza za antene i 1. ulaz ima najveće pojačanje, 2. nešto manje, 3. još manje. 4 izvod je izlaz prema tv-u tj napajanju pojačala.
od prije nekih mjesec-dva mi se kvaliteta slike pogoršala, ali ne stalno. sve bude ok i onda samo odjednom neke smetnje se pojave(koje su ustvari miješanje različitih tv kanala) i to tako traje 5-10 sekundi, te smetnje mislim, a onda nestanu. opet bude mir neko vrijeme, pa se opet pojavi miješanje, na 5-10 sekundi, opet nestane itd...
te smetnje se ne pojavljuju na svim kanalima, nego samo na nekim. znači, imate kristalnu čistu sliku i onda samo odjednom puf, na tim određenim tv programima se pojave smetnje sve u isto vrijeme, kao što sve u isto vrijeme i nestanu, pa opet ponovo. i tako, već nekih mjesec dana. probao sam okrenuti antene tj stup sa antenama i pronaći programe na drugim frekvencijama. nije mi to pomoglo, nego je sada još gore mislim.
sjećam se da pojačalo nije bilo neko kvalitetno, tj bilo je dosta jeftino, ali je radilo bez problema tih nekih 3-5 godina, sve do sad nedavno, kad su se te smetnje tj miješanje televizijskih kanala pojavile.
kako bih mogao prigušiti te smetnje, ili pojačati dodatno signale, a da ne moram puno para ulagati, a isto tako ni puno komplikacija i preinaka, bez pomicanja antenskog stupa i skidanja antena i pojačala? npr, samo da dodam na antenski kabel koji ide u tv neki sklopić koji bi prigušio smetnje ili pojačao određeni kanal, ili možda neki filtar, samo da je jednostavno i po mogućnosti jeftino, a i ne bi bilo loše kad bi to mogao sam složiti.
molim pomoć i pojašnjenje nastanka ovog problema ako je ikako moguće.
hvala.