Citat:
darkGoxy: Ovo se pretvorilo u diskusiju o tome da li Slackware valja ili ne. Neko je cak napisao da je Slack smece zbog cega ostro protestujem.
Svi koji koriste slack, znaju zasto ga koriste: brz je, stabilan i prilagodljiv. Svi koji ne koriste slack, znaju zato ga ne koriste i tacka. Meni se licno svidja sto nije sve podeseno, jer ostavlja mnogo prostora da prilagodim sistem svojim zamislima i za to mi nije potrebno vise od jednog popodneva, tako da su price o provodjenju pola zivota modifikujuci skripte neopravdane. To ne znaci da cu zauvek koristiti samo slack, koristim i ubuntu i mandrivu, mada mi generalno smeta distro sa bezbroj wizarda koji ne urade ono sto ocekujes od njih.
Tacno tako. Sto se vise OS prilagodjava ljudskim (citaj: lijenim) potrebama, to je slabiji, sporiji, pun rupa i ne odradi svoj posao kako valja. Na kraju pobudali i treba mu fresh reinstall. Ne kazem, ima tu dosta i vrlina, ne trebas da se peglas oko depedencija i raznih stvari. To mi se desavalo recimo sa SuSE (nekoliko verzija), Windows (bilo koja verzija) itd, zato sam presao na Slack. Sta mu podesis to ce da radi dok ne crkne masina. Istina je, da treba nekoliko debelih sati podesavanja svega i svacega pri prvoj instalaciji, ali to radi posle besprekorno. Ako nema neki paket za slack, instaliram iz rpm-a, malo izmjenim skripte da radi i tacka. Ni jednom se nije desilo, kao sa ostalim distribucijama, da ne znam zasto nesto ne radi.
Slackware je najprostiji linux distro koji postoji.
Neko je rekao da ko nauci Red Hat naucio je Red Hat, a ko nauci Slack naucio je linux, sto je ziva istina! Sa slacka je vrlo lako preci na neku drugu distribuciju, a to najbolje znaju slakverovci :)
Zato bih prije zaposlio nekog (da mi treba inzenjer/tehnicar na redhetu recimo) ko zna i koristi slack nego taj isti distro. Korisnici Slackware-a poznaju linux u dusu bolje nego ijedan korisnik drugog distro-a...