Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Combo box problem

[es] :: Visual Basic 6 :: Combo box problem

[ Pregleda: 3875 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gile011
Beograd

Član broj: 12500
Poruke: 33
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Combo box problem28.07.2003. u 11:17 - pre 221 meseci
Imam Access tabelu sa npr. dva polja (BR_knjige, naziv).

Kako da u combo boxu vidim polje naziv, pa kad selektujem neki naziv njegov broj mi se ispise u npr. text boxu koji stoji pored.

Kao sto u Accessu wizard sam odradi posao za koje polje sam vezan a koje vidim

Poznato mi je "sve" u vezi konekcija ali ovo mi nikako ne uspeva

Bilo koji kombo dolazi u obzir samo pomagajte
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Combo box problem28.07.2003. u 11:29 - pre 221 meseci
Code:


' ovde otvoris recordset RS

While Not RS.EOF
        cmbKnjiga.AddItem RS("naziv")
        cmbKnjiga.ItemData(cmbKnjiga.NewIndex) = RS("BR_Knjige")
        RS.MoveNext
Wend



 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Combo box problem28.07.2003. u 11:33 - pre 221 meseci
a na cmbKnjiga_Click imas ovako nesto

Code:

If cmbKnjiga.ListIndex <> -1 Then
    txtText.Text = cmbKnjiga.ItemData(cmbKnjiga.ListIndex)
End If

 
Odgovor na temu

gile011
Beograd

Član broj: 12500
Poruke: 33
195.252.80.*



Profil

icon Re: Combo box problem29.07.2003. u 08:44 - pre 221 meseci
Hvala ti radi
 
Odgovor na temu

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
*.yunord.net.



+17 Profil

icon Re: Combo box problem29.07.2003. u 18:43 - pre 221 meseci
Neverovatno, upravo sam hteo to da postiram, a evo odgovor je tu! Svaka cast mladenovicz! Ovo je definitivno najbolji forum( PS. to svi znaju, samo morao sam da ponovim).

Pored gornje "akcije" sa combom, interesuje me (ovo je verovatno glupo pitanje), da li je moguce ubaciti dva polja u jedan combo, ili dva comba jedan pored drugog, a da se oba otvaraju kad sa klikne bilo koji, i jos da imaju sinhronizovanu listu?
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Combo box problem29.07.2003. u 19:35 - pre 221 meseci
Mozes da ubacis dva polja u combo. Ako je combo boundovan onda u sql upitu moras da definises nesto ovako (ne garantujem da je sintaksa ispravna :))
polje1 + ' ' + polje2 as IzrazZaCombo, pa combo boundujes na to polje.

a ako punis combo iz koda, onda nesto ovako

Dim Itm as string
Itm = RS("polje1") & "-" & RS("polje2")
cmbCombo.AddItem Itm
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Combo box problem

[ Pregleda: 3875 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.