Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem oko pravljenja setup-a u VB

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem oko pravljenja setup-a u VB

[ Pregleda: 3095 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Problem oko pravljenja setup-a u VB18.05.2007. u 16:01 - pre 205 meseci
Imam problem koji mi vec dva dana kida zivce.

Pokusavam da napravim setup za program koji sam uradio. Na zalost u samom pocetka pravljenja programa sam poceo koristiti dodatne kontrole firme Developer Express (a kontrole su:Xpress Editors library, Xpress quantum grid, Xpress side bar i Xpress printing system). Ne znam koliko je to dobro, al sad je vec kasno.

E sad pokusavam da napravim setup. Pokusao sam sa PDW i napravi on ali izbaci gresku prilikom pokusaja instaliranja na pc. Skidao sam sa neta silu nekih programa, i najblize sam bio sa Smart instal maker-om i on mi fino napravi setup i pocne se pokretati program ali onda izbaci neku gresku da ocx kontrola ne moze kreirati neki objekt. Isao sam rucno dodao sve moguce dll, ocx itd koje koristim unutar programa i opet nista.

Jel iko ikad radio sa ovim kontrolama i jel mu se mozda desavao slican problem? Kontam da mi njihove ocx ili dll prave problem.

Vec sam ocajan i razmisljam da napravim visestruku instalaciju i posebno instalaciju aplikacije, posebno ovo ostalo.

Unaprijed sam zahvalan na svakoj pokusaju pomoci.
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB18.05.2007. u 20:15 - pre 205 meseci
Neces verovati, ali pokusaj da sve uradis na nekom racunaru koji ima OS win98, pre toga sa regsvr32 registruj sve OCX, pa sa PDW napravi SETUP. Kada posle budes instalirao na OS XP sve ce raditi, obrnuto ne vazi. Tog momenta kada je napravljen VB60 nije postojao XP i zbog toga nastaju mnogi problemi. Ako ipak to zelis da uradis u XP instaliraj SP5 za vb60 koji ti saljem.
rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 01:48 - pre 205 meseci
Evo ti jos jedan predlog / savet.
Prvo izbegavaj koliko mozes te trecerazredne i nedokumentovane komponente.
A drugo u okviru Visual Studia postoji program Dependency Walker kojim mozes da vidis sa cim je svaka komponenta linkovana.
Pusti taj program (radi i bez Visual Studia) na PC-u na kojem se javlja greska i otvori OCX ili DLL koji je u gresci.
Trebalo bi da vidis crveno Missing pa neki fail. Ako je to ukljuci ga u instalaciju.
Ovakve greske (ne moze da kreira objekat) se javljaju kad neka komponenta nedostaje ili je verzija faila pogresna.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 11:38 - pre 205 meseci
Pozdrav

Kao prvo hvala na vec ponudjenim odgovorima.

Za rgdrajko: Gdje sad da nadjem komp sa win98. A na mom me mrzi da sve ponovo instaliram. A sto se tice onog sp5 instalirao sam i nista. Kad napravim setup preko PDW on napravi cab file. Al kad krenem u instalaciju samog programa izbaci mi gresku vezanu za setup.lst i poruku "Invalid line in setup information file"

Za Eurora3D Team: Najgore je sto meni izbaci gresku samo ovako: "ActiveX component can't create object" i ja ne znam ni koja je ni sta je. Ovaj error dobijem kad instaliram aplikaciju preko setup koji sam napravio u Smart install maker-u. On ima mogucnost da mu rucno dodas file i kada radi instalaciju ima mogucnost i registracije activex komponenti. Kad sve ja fino odradim (napravim setup, instaliram na komp aplikaciju i pokrenem program) onda on izbaci error. U stvari ne izbaci odmah. Pojavi mi se uvodna forma, zatim forma za logovanje (konektuje se na bazu, izbacuje mi gresku ako je pogresan username i pass, prodje sa tacnom lozinkom) i kada treba da mi izbaci main formu onda pukne.

Jos neka ideja?

Hvala jos jednom i pozdrav

 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.DIALUP-SMIN.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 11:51 - pre 205 meseci
Izgleda da ta tvoja komponenta nema korektan dependency file, tako da P&D Wizard ne "pokupi" sve fajlove u Setup koji su neohodni za rad Developer Express kontrola, pa ako je tako onda ti je Eurora3D Team dao adekvatan savet, to jeste pravi nacin da resis problem. Drugi uzrok tvog problema moze biti poznat P&D Wizard bug, koji je resen sa novijim SP za VB, a na to me navodi to sto kazes da javlja poruku "Invalid line in setup information file".

Dva pitanja:
1. Da li ti je prilikom pravljenja instalacije u P&D Wizardu prijavio da za Developer Express kontrole nedostaju dependency fajlovi?
2. Koji SP za VB imas instaliran, ako imas (a da nije ovaj koji je rgdRajko uploadovao)?

Znam da izgleda kao nocna mora, ali to je "dll hell" kao sto se obicno navodi, tj. nisi jedini koji je naleteo na slicne probleme.
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 12:17 - pre 205 meseci
Ok
Prvo da se dopunim onaj program za proveravanje linkovanja se zove DEPENDS.EXE i nalazi se u Common\Tools folderu Visual Studio root-a.
Obzirom da ti program puca u Flavnoj formi znaci da je problematicna komonenta na toj fomi.
Predpostavljam da je neka od tih sto si pomenuo ali nisi ukljucio nesto sto one koriste a insatl makeri ne mogu da sami provale sve sta treba da ukljuce.
Proveri ih sve redom.
Primer Napravis ActiveX koji sluzi kao server i koji koristi mswinsck.ocx za internet. U instalaciju ukljucis samo svoju komponentu i na drugoj masini , koja nema mswinsck.ocx , se javlja ta greska.
Toliko
Pozdrav



 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 12:58 - pre 205 meseci
Da prvo odgovorim na pitanja:
1) kada sam pravio pomocu PDW nije mi nista prijaio. Odradio je sve bez problema. Prolemi nastaju tek kasnije.
2) nemam nijedan sp osim ovog. Kako sam instalirao visual studio nikakve sp-ove nisam naknadno instalirao

A sto se tice Depends nasao sam ali jos nisam nista provalio. Ovo sto mi je Eurora3D Team u drugom odgovoru predlozio jos nisam probao ali sad i nemam toliko vremena. To cu morati ostaviti za ponedeljak.

P.S. Molio bih da imate strpljenja sa mnom, relativno sam frishak u programiranju tako da se ne ljutite ako nesto nisam dobro shvatio.

hvala
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.DIALUP-SMIN.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 13:02 - pre 205 meseci
Dakle, onda je do SP, skini i instaliraj SP 5.0 ili 6.0 i resio si problem. A pre toga probaj da stavis format brojeva, datuma, list separator ... u reginalnim podesavanjima na masini gde instaliras da bude isti kao u tvom Setup.lst fajlu, tj. isti kao na masini gde si pravio instalaciju (posto je to najverovatnije uzrok), pa onda pokreni instalaciju. Znaci, probaj da napravis regionalna podesavanja da su identicna tvojim pre pokretanja instalacije (glupo, ali istinito, jer je u tome bug).

Inace, tebi verovatno nijedna instalacija koju napravis ne bi prosla na toj masini pod ovim uslovima.
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
195.252.105.*



+7 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB19.05.2007. u 14:52 - pre 205 meseci
Da dodam jos ovo
Ova moja objasnjenja vaze u slucaju da ti instalirani program ne radi na nekom drugom PC-u (gde predpostavljamo da potrebne komponente ne postoje)
U ostalim slucajevima pogledaj objasnjenja koji su ti dali ostali, najbolje od goranvuc.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB21.05.2007. u 10:58 - pre 205 meseci
USPIO SAM KONACNO.

Skinuo sam sp6 i instalirao ga. Bio si u pravu Gorane. Hvala ti. Kad sam instalirao i napravio novi setup prosao je al mi je bio drugu gresku izbacivao prilikom pokretanja programa. Skontao sam da mi, sto se tice te greske, nesto dobro ne pokupi iz ini file-a pa sam rucno dodao kompletan ini i proslo je. Nije bilo do regionalnih podesavanja jer znam da su ista kao i za moj program (jedna druga aplikacija radi pod tim podesavanjima). Nesto drugo je pravilo problem i to je sp6 "zakrpio". Sada radi i sa svim reg podesavanjima bez obzira koje je samo sto nema nasih slova.

Hvala svima sto ste mi pomogli i pokusali da pomognete i hvala na strpljenju sa mnom.

Toliko za sada i pozdrav svima.
 
Odgovor na temu

DALIBORSUHANJI
LACARAK

Član broj: 145913
Poruke: 83
193.228.201.*



Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB25.05.2007. u 05:08 - pre 205 meseci
Na microsoftovom sajtu ces pronaci u download-ovima za vb dva fajlka koja se zovu setup1 i setup2. Skini ih (besplatni su) i instaliraj oba (ako koristis vs6) u start meniju gde ti je visual studio naci ces visual studio installer pokreniga i voala
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB29.05.2007. u 08:15 - pre 205 meseci
Da se nadovezem na temu. Kad se pravi setup da li je potrebno dodati .ocx odnosno .dll fajlove koje koristimo u projektu, recimo ako koristimo Microsoft DataGrid Control 6.0 da li u setup treba dodati MSDatGrid.ocx iz system32?
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB29.05.2007. u 10:05 - pre 205 meseci
Pa ako koristis P&D Wizard, on sam na osnovu referenci iz projekta, kao i dependency fajlova za komponente koje su referencirane preuzme sve direktno referencirane fajlove, kao i sve posredno referencirane (preko dependency fajlova), tako da ti ostaje da u instalaciju rucno ukljucis eventualno neki tvoj font, bazu podataka, help fajl, readme i sl..

Dakle, u ovoj varijanti ne moras bas puno da razmisljas.
 
Odgovor na temu

zormar

Član broj: 129240
Poruke: 176
*.adsl-1.sezampro.yu.



Profil

icon Re: Problem oko pravljenja setup-a u VB11.07.2007. u 21:15 - pre 204 meseci
Koristim priliku posto je tema otvorena da iznesem jedan problem.
Prilikom pravljenja instalacije programa u P&D Wizardu morao sam da obrisem sledeca dva reda u Setup.lst da bi zavrsio instalaciju:
Poruka je Invalid line in setup information file!
[Bootstrap Files]
[email protected],$(WinSysPathSysFile),,,
[Setup1 Files]
[email protected],$(AppPath),,$(Shared)
Kad instaliram program on se nalazi u start meniju, ali prilikom pokretanja izbacuje poruku Missing Shortcut, i moram da mu odredim putanju do exe fajla.
Posle toga svaki sledeci put kad se program pokrene iz start menija sve je u redu.
Svi ocx fajlovi su registrovani i svi dll fajlovi se nalaze C:\Windows\system32.
Da li neko moze da mi objasni sta nije u redu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem oko pravljenja setup-a u VB

[ Pregleda: 3095 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.