Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hibernate ? Vasa iskustva :)

[es] :: Java :: Hibernate ? Vasa iskustva :)

[ Pregleda: 4668 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

prvul1
Zlatko Prvulovic
Nis

Član broj: 94689
Poruke: 43
212.200.185.*



Profil

icon Hibernate ? Vasa iskustva :)05.03.2007. u 13:09 - pre 189 meseci
Zamolio bih nekoga ko je koristio ili koristi Hibernate da iznese svoja iskustva. Naime, da li se isplati prelaziti na H? Kliko je komplikovano uci u stos ako se krece od nule? Koji Tutorijal preporucujete, example isl? Koliko ubrzava razvoj, ako ga uopste ubrzava?
 
Odgovor na temu

srdjan_b
RS

Član broj: 136653
Poruke: 12
*.telrad.net.



Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)05.03.2007. u 16:37 - pre 189 meseci
I mene takodje zanima ista stvar.
Uspio sam uraditi par primjera i jako mi se dopada kako funkcionise. Primjere sam radio u eclipse a nasao sam ih u dokumentaciji na http://www.hibernate.org/. Mozes da koristis Hibernate Tools, on ti izgenerise dosta koda.
 
Odgovor na temu

bags

Član broj: 10072
Poruke: 715
*.12.15.tuwien.teleweb.at.



+2 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)05.03.2007. u 22:38 - pre 189 meseci
Ja sam koristio za ucenje samo njihove stvari sa sajta.
Isplati se za ucenje ,kasnije dosta olaksa.Jedino sto je meni zasmetalo je sporost.
E sad mozda nisam neki vrag dobro namjestio ili je mozda bilo do skrnave baze...
Free advice is seldom cheap.
 
Odgovor na temu

ph4t
Svetozar Misljencevic
between two worlds

Član broj: 5306
Poruke: 111
...173.73.adsl.dyn.edpnet.net.



Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)06.03.2007. u 21:55 - pre 189 meseci
Kad usporedis sa JDBC, Hibernate itekako ubrzava razvoj. Manjak je sto proxies zakompliciraju stvari a i optimizacija traje dosta zato sto tacno moras da znas cime se bavis
 
Odgovor na temu

urukhai
Sreten Antić

Član broj: 155017
Poruke: 16
*.tvmetropolis.com.



+1 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)23.08.2007. u 20:45 - pre 183 meseci
Naleteo sam na jedan deo koda koji mi baš nije sasvim jasan, a tiče se instanciranja i korišćenja Session objekta. Znam da Session objekat nije threadsafe i da se koristi ThreadLocal klasa radi postizanja istog. Deo koda:

Code:

private static ThreadLocal<Session> threadSession = new ThreadLocal<Session>();

public static Session getSession() throws HibernateException {       
               Session s = threadSession.get();
               if (s == null)
                   try {
                       s = sessionFactory.openSession();
                       threadSession.set(s);
                   } catch (HibernateException ex) {
                       throw ex;
                   }
               return s;
           }


Pročitao sam javadoc za ThreadLocal ali mi nije baš najjasnije. Samo da napomenem da se aplikacija izvršava na tomcat-u i da sam upoznat sa situacijom
da se request i response objekti vezuju za određenu nit.

[Ovu poruku je menjao hyle dana 25.08.2007. u 23:24 GMT+1]
 
Odgovor na temu

zigizig

Član broj: 42968
Poruke: 167
*.wifi.b92.net.



+10 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)24.08.2007. u 13:40 - pre 183 meseci
Ova klasa olakšava rad:
http://www.newspiritcompany.com/retroevolution/src/hiberutil.htm
 
Odgovor na temu

urukhai
Sreten Antić

Član broj: 155017
Poruke: 16
*.tvmetropolis.com.



+1 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)24.08.2007. u 13:46 - pre 183 meseci
Znam da klasa HibernateUtil olakšava rad, ali sam pitao za ThreadLocal.
 
Odgovor na temu

hyle
Perica Milošević
Belgrade

Član broj: 30030
Poruke: 150
*.ikomline.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/peric..


+4 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)25.08.2007. u 22:23 - pre 183 meseci
Taj deo koda je zadužen da vrati Hibernate sesiju.
Prvo proverava da li Thread koji se izvržava već ima kreiranu sesiju - Session s = threadSession.get();
Ako sesija ne postoji radi se kreiranje sesije - s = sessionFactory.openSession();
i kreirana sesija se stavlja u memoriju kojoj može pristupiti jedino taj Thread - threadSession.set(s);

ThreadLocal možeš posmatrati kao mapu čiji je ključ Thread koji se trenutnu izvršava. Na primer:
Code:

public class MyThreadLocal {

  private static Map threadLocalValues = new HashMap();

  public static Object get() {
    return threadLocalValues.get(Thread.currentThread());
  }

  public static void set(Object threadLocalValue) {
    threadLocalValues.put(Thread.currentThread(), threadLocalValue);
  }

}


Implementacija ThreadLocal klase nije ovako prosta kao što sam je napisao ali mislim da ti ovaj primer može poslužiti da shvatiš kako ThreadLocal radi.

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

urukhai
Sreten Antić

Član broj: 155017
Poruke: 16
194.106.187.*



+1 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)26.08.2007. u 00:35 - pre 183 meseci
Puno ti hvala na objašnjenju i vremenu!
 
Odgovor na temu

ZeRo8
Wien

Član broj: 168
Poruke: 235
*.dataphone.at.



Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)27.08.2007. u 11:22 - pre 183 meseci
Ne morate se petljati sa sesijama i mapingom ako koristite JBOSS Seam. On koristi hibernate anotacije i ne treba koristiti nikakve DAO ili session in view, sve je vec spremljeno.
 
Odgovor na temu

urukhai
Sreten Antić

Član broj: 155017
Poruke: 16
*.tvmetropolis.com.



+1 Profil

icon Re: Hibernate ? Vasa iskustva :)27.08.2007. u 17:26 - pre 183 meseci
Kako misliš da nemoram da se smaram sa mapiranjem? Koliko znam moraš da mapiraš bean na tabelu, a da li ćeš koristiti xml file ili anotacije to je stvar izbora i verovatno ko zna čega još.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Hibernate ? Vasa iskustva :)

[ Pregleda: 4668 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.