Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

$_POST[$var] pitanje

[es] :: PHP :: $_POST[$var] pitanje

[ Pregleda: 1693 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

GMC
Selo Veselo

Član broj: 11492
Poruke: 338
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon $_POST[$var] pitanje03.02.2007. u 18:18 - pre 179 meseci
Znam da je pitanje vrjeovatno bezveze al ja sad nikako nemogu da rijesim ovaj problem.

Dakle recimo da imam
$jos_neki_dodatak_iz_varijable = 5;
$neko_polje = "proba"".$jos_neki_dodatak_iz_varijable."";
$krajnji_naziv = $_POST[$neko_polje]


Znaci posto automatski ispisujem neka textfield polja i jos neke stvarcice iz baze namjestio sam da se ta textfiled polja dobijaju imena tako sto imaju neki staticni prefix i na njega dodana neka vrijednost varijable pa ako imam 10 unosa u bazi imam :

<type ="text" name="proba0" .... >
<type ="text" name="proba1" .... >
.
.
.
<type ="text" name="proba9" .... >

s tim da je rijec proba fixna za sve a ovo od 0 - 9 se ispisuje iz varijable.

Sad to meni radi ali kad zelim da procitam recimo sadrzaj textfielda koji ima naziv proba5 pomocu koda sa pocetka posta ne znam kako ispravno da stavim varijablu "neko_polje" da ona bude procitana kao $krajnji_naziv = $_POST["proba5"]

Razmisljao sam o eval funkciji al nisam siguran kako bi mi ona mogla pomoci ovdje... a negdje u dalji mi se cini da postoji jos neka funkcija koja je stvorena za ovaj moj problem.



Ajd Zdravo
 
Odgovor na temu

aXi_
Admir Dautovic
Rozaje

Član broj: 121845
Poruke: 66
82.208.236.*



+2 Profil

icon Re: $_POST[$var] pitanje03.02.2007. u 20:15 - pre 179 meseci
$jos_neki_dodatak_iz_varijable = 5;
$neko_polje = "proba".$jos_neki_dodatak_iz_varijable;
$krajnji_naziv = $_POST[$neko_polje]




imash vishka ovih: "

ovako
$neko_polje = "proba".$jos_neki_dodatak_iz_varijable;

a ne

$neko_polje = "proba"".$jos_neki_dodatak_iz_varijable.""
 
Odgovor na temu

GMC
Selo Veselo

Član broj: 11492
Poruke: 338
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: $_POST[$var] pitanje03.02.2007. u 21:51 - pre 179 meseci
Dobro ali radi i onako , al' problem je sto to ne rjesava moj problem koristenja varijable unutar $_POST[]? Znaci na koji nacin treba napisati ovo unuta [ ] ako se radi o varijabli..?
Ajd Zdravo
 
Odgovor na temu

aXi_
Admir Dautovic
Rozaje

Član broj: 121845
Poruke: 66
82.208.236.*



+2 Profil

icon Re: $_POST[$var] pitanje03.02.2007. u 22:06 - pre 179 meseci
evo, sad sam probao, kod mene funkcionise!

Code:
<form action="#" method="post">
Proba1:<br>
<input type="text" name="proba1"><br>
Proba2:<br>
<input type="text" name="proba2"><br>
Proba3:<br>
<input type="text" name="proba3"><br>
Proba4:<br>
<input type="text" name="proba4"><br>
Proba5:<br>
<input type="text" name="proba5"><br>
Proba6:<br>
<input type="text" name="proba6"><br><br>
<input type="submit" value="Enter">
</form>
<hr>

<?

$jos_neki_dodatak_iz_varijable = 5;
$neko_polje = "proba".$jos_neki_dodatak_iz_varijable;
$krajnji_naziv = $_POST[$neko_polje];

echo $krajnji_naziv;


?>
 
Odgovor na temu

GMC
Selo Veselo

Član broj: 11492
Poruke: 338
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: $_POST[$var] pitanje03.02.2007. u 23:49 - pre 179 meseci
Jao koji sam ja kreten !!!! Izvinjavam se na gnjavazi ali problem je bio kod mene sto sam jednu varijablu koja sluzi za davanje imena ovim poljima prebacio da bude $_SESSION varijabla a zaboravio da promjenim pa tako da sam imao u stvari jednu session a jednu obicnu sa istim imenom ... koji konj.


Al uglavnom hvala na pomoci !
Ajd Zdravo
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: $_POST[$var] pitanje

[ Pregleda: 1693 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.