Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Managed C++, jednostavno pitanje u vezi TIMER-a

[es] :: .NET :: Managed C++, jednostavno pitanje u vezi TIMER-a

[ Pregleda: 2193 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Managed C++, jednostavno pitanje u vezi TIMER-a03.12.2006. u 14:41 - pre 182 meseci
Cao!
Interesuje me kako da podesim timer u MC++ da poziva neku funkciju u određenom intervalu...
Uradio sam ovo:

Timer *alarm = new Timer();
alarm->Interval = 100;
alarm->Start();

Trebalo bi da se neka f-ja poziva svakih 100 milisekundi... Ali kako da namestim koja funkcija treba da se poziva u tom intervalu?
Recimo imam f-ju ABS i nju treba da pozivam periodicno u intervalu od 100... Kako?

Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

bobanM
Boban Mikšin
Levi9 Global Sourcing
Novi Sad

Član broj: 61491
Poruke: 39
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Managed C++, jednostavno pitanje u vezi TIMER-a05.12.2006. u 11:06 - pre 182 meseci
Pozdrav,

Timer nakon zadatog intervala okine jedan dogadjaj, ako nisi dodao handler za dati dogadjaj nista se nece desiti, ali ako dodas:

Code:

alarm->add_Tick(new EventHandler(this, &EventArgs::OnTimer));

void OnTimer( Object* myObject, EventArgs* myEventArgs )
{
   //ovde pozovi ono sto si hteo
}


nakon zadatog intervala izvrsice se metoda OnTimer. I naravno ako hoces ponovo da aktiviras timer aktiviraj ga iz ove metode, tako da ce se ta neka tvoja funkcija izvrsavati na svakih 100 ms.
nije lepo da budem lud a da to ne znam
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Managed C++, jednostavno pitanje u vezi TIMER-a

[ Pregleda: 2193 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.