Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

eclipse - pomoc oko greske u kodu

[es] :: Java :: eclipse - pomoc oko greske u kodu

[ Pregleda: 2699 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon eclipse - pomoc oko greske u kodu23.09.2006. u 21:54 - pre 174 meseci
Pocetnik sam u radu sa eclipseom pa bih molio nekog da mi pomogne.
Zasto mi javlja sintaksnu gresku u ovom delu:

public void add(String IP, String MetodaPrenosa, String poravnanje, String tipDugmeta, String tekstDugmeta, String nevidljivoPolje)
{
this.buf.append("<form action = '"+IP+"' method='"+MetodaPrenosa+"' <p align='"+poravnanje+"'> <input type='"+tipDugmeta+"' value='"+tekstDugmeta+"'> "+nevidljivoPolje+"</p></form>");
}

a greska je:Multiple markers at this line:
syntax error on token ",",;expected
syntax error on token "(",;expected
syntax error on token ",",;expected
syntax error on token ",",;expected
syntax error on token ",",;expected
syntax error on token ")",;expected
syntax error on token ",",;expected

Hvala
 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu24.09.2006. u 08:20 - pre 174 meseci
Ja uz'o i kopi-pejstovao i ne vidim gde je problem...

Code:

package probavanje;

public class Pozdrav {

    private StringBuilder buf = new StringBuilder();
    
    public void add(String IP, String MetodaPrenosa, String poravnanje, String tipDugmeta, String tekstDugmeta, String nevidljivoPolje) {
    this.buf.append("<form action = '"+IP+"' method='"+MetodaPrenosa+"' <p align='"+poravnanje+"'> <input type='"+tipDugmeta+"' value='"+tekstDugmeta+"'> "+nevidljivoPolje+"</p></form>");
    }
    
    public static void main(String[] args) {
        System.out.println("Bravo");
        Pozdrav p = new Pozdrav();
        p.add("a", "b", "c", "d", "e", "f");
    }

}
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu24.09.2006. u 13:13 - pre 174 meseci
A ja izasao i opet usao u eclipse,otvorio fajl i ne javlja mi ni jednu gresku!
Mislio sam da za vreme kucanja on automatski trazi greske i javlja ih.
Mozda sam trebao nesto da pritisnem da bi mi ponovo proverio sintaksu?
 
Odgovor na temu

anon315

Član broj: 315
Poruke: 1657
*.adsl.sezampro.yu.



+13 Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu24.09.2006. u 13:39 - pre 174 meseci
Automatski javlja greske..
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.etf.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu24.09.2006. u 13:58 - pre 174 meseci
Citat:
drkeselj: A ja izasao i opet usao u eclipse,otvorio fajl i ne javlja mi ni jednu gresku!
Mislio sam da za vreme kucanja on automatski trazi greske i javlja ih.
Mozda sam trebao nesto da pritisnem da bi mi ponovo proverio sintaksu?


Kao sto rece Vanja, automatski javlja greske, ali se desava da ako imas slabiji racunar (malo memorije, manje od 512), da to radi dosta sporo. Pogotovo ako imas 3.0 verziju eclipse-a. Takodje probaj da sacuvas izmene (CTRL+S) u fajlu da bi on ponovo izvrsio kompajliranje, i/ili klikni refresh.

Meni se ovo ranije desavalo sa 3.0 verzijom, a tada sam imao i 256MB ram-a. Sada imam verziju 3.2 eclpise-a i 1GB ram-a, pa radi kao zmaj.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu24.09.2006. u 18:42 - pre 174 meseci
Imam 512MB ram-a i eclipse 3.1.
Probacu ovo sto si mi rekao,ali sad imam drugi problem.
Naime,nemam nista za pisanje J2EE aplikacija pa sad skidam milion nekih updateova (za vecinu ne znam ni cemu sluze) pa mi recite da li sve to ima u eclipse-u 3.2 pa da ga skinem (nije mali 120MB) ili da skidam neki update Web-All in one,ili sta vec da radim?
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu25.09.2006. u 12:33 - pre 174 meseci
Ne treba ti eclipse 3.2, vec skini plugin WebTools sa www.eclipse.org/webtools.

Naravno, obrati paznju koji ti jos plugin-ovi trebaju da bi web tools radio.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

drkeselj
Dragan Keselj
Kraljevo

Član broj: 94392
Poruke: 17
89.216.241.*



Profil

icon Re: eclipse - pomoc oko greske u kodu26.09.2006. u 11:04 - pre 174 meseci
Probao sam prvo sa update-ovima pa mi je stalno trazio jos poneki update da to sve bude kompletno i na kraju zivaca sam odustao od toga.
Skinuo sam eclipse 1.2 i mislim da je to mnogo elegantnije resenje.Ima sve sto mi treba (na jednom mestu).
Nego,poceo sam da pisem neki servlet(pocetnik sam u ovome) i odmah na pocetku mi javlja gresku kod:

import javax.servlet.*;

I ja pogledam,a stvarno nema taj paket.
Sta da radim?

 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: eclipse - pomoc oko greske u kodu

[ Pregleda: 2699 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.