Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dataGrid i konekcija na server side EXE

[es] :: Flash :: dataGrid i konekcija na server side EXE

[ Pregleda: 1627 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

codemaker
Borislav Pekic
Beograd

Član broj: 96807
Poruke: 67
85.222.180.*

Sajt: www.odraz.net/blog/index...


Profil

icon dataGrid i konekcija na server side EXE16.09.2006. u 18:50 - pre 185 meseci
Pozdrav,
Imam dataGrid, jedno dugme.
Kad kliknem na dugme, funkcija loadVariablesNum() odradi posao, poseti moj program na serveru i vrati array, kojim popunim dataGrid.
Ono sto me muci je da se SAMO JEDNOM kontaktira moj server! Nakon toga mogu da jkikcem do mile volje, nema kontakta sa serverom!?

Deo koda koji koristim:
---------------------------
trazi.onRelease = function() {
var cKiller = new Date().getTime();
trace("RELEASE - visiting HTTP...");
loadVariablesNum("http://localhost/exes/datagrid/datagrid.dll",0,"POST");
if(sent == "primljeno") {
wasGrid = 1;
c = cArray;

aArr = c.split(","); // return an array c = cArray rom DLL, delimiter is comma!
var i = 0;
cClick = c;

var myDP = new Array();
for(j=0; j<aArr.length; j+=2) {
var cn1 = aArr[j];
var cp1 = aArr[j+1];
myDP = { NAME:cn1,CITY:cp1 }; // 13
i++;
}
myDataGrid.dataProvider = myDP;
}
else {
cClick = n; //sent;
}
cClick = cAdditional;
pomoc.text = cClick;
}
---------------------------
Dakle, mogu samo PRVI puta da kontaktiram moj EXE na serveru, posle nemakontakta uopste.
Probao sam i direktno da iz dugmeta pozovem istu tu procduru kao gore - isti problem. Prvi puta poseti program, uzme podatke, prikaze ih u dataGrid i tu je kraj veselju i radosti!....

Ima li neko ideju sta b moglo biti problem?
razumeo bih da moj EXE uopste ne biva pozvan, ali ovako, samo jednom - malo je :)
 
Odgovor na temu

codemaker
Borislav Pekic
Beograd

Član broj: 96807
Poruke: 67
85.222.180.*

Sajt: www.odraz.net/blog/index...


Profil

icon Re: dataGrid i konekcija na server side EXE16.09.2006. u 19:26 - pre 185 meseci
Samo da jos dodam.
Upravo sam napravio test i ako sam vec jednom posetio EXE i dobio podatke za popunu dataGrid, u sledecem kliku na button (za koji znam da vise nece kontaktirati EXE), izmenim array sa nekim sasvim bez veze podacima, i dataGrid te nove "podmetnute" podatke lepo pokaze!!!
Znaci osvezavanje dataGrid je ok, radi se o tome da button nakon prvog klika, vise ne reaguje na poziv loadVarsNum() funkcije????

Barem sam malo suzio problem....
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.bankerinter.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: dataGrid i konekcija na server side EXE16.09.2006. u 21:09 - pre 185 meseci
Pa iskoristi ono:

Code:

var cKiller = new Date().getTime();


Negde da izgleda ovako:

Code:

loadVariablesNum("putanja/datagrid.dll?"+cKiller,0,"POST");


Kako ne bi pozivao istu stvar...
Znaci pokusaj da dodas taj cKiller iza znaka ? u putanji..
A mozes da koristis umesto datuma i vremena random number,npr.
cKiller = Math.random() * 1000000;
 
Odgovor na temu

codemaker
Borislav Pekic
Beograd

Član broj: 96807
Poruke: 67
85.222.180.*

Sajt: www.odraz.net/blog/index...


Profil

icon Re: dataGrid i konekcija na server side EXE16.09.2006. u 22:27 - pre 185 meseci
Hvala na pkusaju. U pravu si, to bi trebalo da resi cache probem, barem tako se komentarise svuda na internetu...
Probao sam taj pristup jer zvuci logicno, ali bez uspeha, isti problem.

Nazalost., izgled da je moj problem sa dugmetom i akcijom klika na njega.
Izgleda da je problem u tome sto imam jedan jedini layer, i na njemu jedan jedini frame. U njemu najpre dfinisem varijable, pa zatim imam funkciju koja cekira da li je button kliknut.

Cini i se da kad to uradim prvi puta, sve odradi kako valja. Sledeci klik izgleda da "gadja" negde u time line, pa se zapravo i ne radi o istoj situaciji kao kod prvog klika....

Izgleda da cu ponovo morati odustati, kao kod prvog poksaja pre par meseci :(
 
Odgovor na temu

codemaker
Borislav Pekic
Beograd

Član broj: 96807
Poruke: 67
85.222.180.*

Sajt: www.odraz.net/blog/index...


Profil

icon Re: dataGrid i konekcija na server side EXE24.09.2006. u 19:36 - pre 184 meseci
Stvar resena upotrebom klase "LoadVars()" ...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: dataGrid i konekcija na server side EXE

[ Pregleda: 1627 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.