Citat:
calexx: Pa šta znam, da li je profesionalnije da te provajder zove da dođeš kod njega pa ti uvali modem u kesici i onda se sam snalaziš?
Izvini, situacija je bila sasvim obrnuta - mi smo isli tamo (moja majka) i molili da mi dadu modem da ga sam postavim. Nudili smo da im damo 100% vrednosti modema, "ako nesto pokvarim" ubadajuci USB ili UTP kabl, nudili da kupimo u prodavnici kompatibilan modem - ne, ne, ne... Onda sam morao da u drugoj sobi pripremim drugi PC, razvlacio koaksijalne kablove, nabavio jos jedan UPS, nabavio jos jedan monitor (dobro, ove dve pozicije su i onako trebale da se urade
), ma ubio se od rada da bi covek imao gde da instalira modem, jer u moju sobicu se jedva ja uvucem, kao kokpit F-1 izgleda
. Takodje bi bilo profesionalno i manje uvredljivo kad bi firma koja ima tako kruta pravila ponasanja, imala montera koji ima elementarno znanje o Linuxu. Vec u prvom razgovoru smo im rekli da imam Linux, kad se monter najavio telefonom u subotu da ce doci u nedelju, takodje sam ga upozorio i - dolazi bos, a sto je najveca ironija ni ne treba nista da se podesava - DHCP uradi sve sam, ali covek ni to nije znao (znao je on za DHCP ali ne za DHCP pod Linuxom)
Citat:
Slično je i sa modemom, znaju da im radi kako valja i nema ama baš nikakve potrebe da nabavljaš drugi
Sve sto radi, to se i pokvari, kad tad. Po Marfiju, obicno se kvari nocu, kad je napolju -20 C, petkom u 23:45h i sicno. Zasto ja uopste da razmisljam ima li ikoga tamo u subotu, 31.decembra? A spreman sam da kupim modem, ne trazim im dzabe. Kakva je to profesionalnost u 21. veku, kad svi negde zure i nemaju vremena, a zvanicna firma ti niti da bilo kakav dokument da si se prijavio za kablovski Internet, a onda ti kaze: "Javice vam se neko za nedelju, dve..."
Podrska mi je odgovorila na prijavu problema, a kad sam im napisao jos jedan mejl vise nisu odgovorili, ni pozitivno, ni negativno, ni fino, ni drsko, ma nista pod milim bogom, dakle "neprofesionalno & uvredljivo"
Odosmo jos dalje u off topic, ponovo se izvinjavam pokretacu teme i ostalima.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!