Citat:
xenox:
Ajde... i jedini OS je windows XP :)))
klasican file sharing je ranije isao preko NETBEUI protokola i to je sve radilo i bez TCP/IP-a (ako mozes da verujes :)))
P.S. Ima jos protokola - gomila...
Mislim da nema razloga za toliki smijeh jer bojim se da se nismo najbolje razumjeli. Kada sam rekao "jedini" mislio sam na LAN-ove o kojima ja pričam tj. na konkretnu situaciju u mojoj firmi, a ne uopšte. Hvala ti ipak na informacijama o NetBEUI ali ja nisam to nikada koristio jer nisam radio na WfW i Micr. LanManager mrežama, prvi kontakt bio je sa NetWare i IPX/SPX (priznaćeš da je on suvereno vladao LAN-ovima pa hajde recimo do '93 ili '94 ne bitno), a nije da nisam čuo i za neke druge protokole ali oni mi stvarno nisu trebali u životu. Na TCP/IP kao bazni protokol sam prešao pojavom WIN2000, a dotada sam ga koristio samo za Dial-Up i pristup Internetu......
Nego, ako sta znas o DI-804V molim te napisi.
BROKER:
Ti si u pravu, ali ja imam antivirus i pustimo viruse, ja jednostavno hocu da moju mrezu ne vide oni iz druge zgrade i to ni pod razno (osim servera u drugoj zgradi) i router mi i treba da obezbjedi prolaz serveru i nikome drugom).
Figurativno: Hocu da svaki pokusaj, dobronamjeran ili ne, pristupa mom LAN-u (U mojoj zgradi) naiđe na zid, a ne na vrata pa makar ona bila i zaključana.